Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřizpůsobili občané, jak to dělají?

Od: honza14 odpovědí: 32 změna:

Ahoj! Kdo mi vysvětlí jak je možné, že nepřizpůsobili občané mají drahé auta (Škoda Octavia 3 RS, Audi A5, Audi A3, Škoda Kamiq atd.) přitom nechodí do práce. Je tohle spravedlivé? Jak je možné, že tohle stát dopustil? My slušní si na vše musíme vydělat sami. Nechodí do práce, dopoledne se promenádují po městě, dávají si stánková jídla. Je mi z toho zle.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Sice je tu většina proti, ale mohu odpovědně říci, že je to tak. Část života jsem prožil v Mostě a část v Přerově. Dělám na směny /nemyslím ranní, odpol. a noční, ale různé/, takže vidím stejné lidi v noci popíjet před nádražím, dopoledne vystupovat z aut před sociálkou, do noci jim svítí plazmy TV, v obchoďácích plné vozíky, v noci z barů taxíkem, na krku zlaté řetězy atd... Vidím to denně, nezávidím, je mi to jedno, ale je to tak. Myslím, že v tom umí chodit.

honza14
hodnocení

Tak nějak, vystihl jste to přesně! Je to smutné, jak to tady funguje. Spravedlnost nikde.

co není spravedlivé, pane Honzo?

Už zase ty všetečné podotázky,pane Milane? Já ho pochopil,vy ne? Vám nevadí, že osoby o kterých je řeč,se mají materiálně lépe než ten,kdo žije poctivě?
prik

A proč by zrovna jemu mělo vadit. Stačí si nastavit poměry tak, aby na mne pracovali druzí a pak zbude čas na všechno možné. Třeba i na to vysedávání před hospodou, či na něco jiného.

Jaaaj..dyg jo..mamese coučid

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, tak asi jsou šikovnější, než Vy. Mimochodem, když někdo vystoupí z drahého auta, tak jak poznáte, že je neslušný? Závist je mrcha. Zdravím!

doplněno 03.09.22 20:37:

honza14 - no, a jak já poznám, že Vy nejste Rom a jen zde neprovokujete nenávist?

honza14
hodnocení

Vy jste to asi vůbec nepochopil. Mluvím o romech.

hodnocení

5x

Vy vidíte len elitu z nich,lebo u nich je to štýl života sa ukazovať na verejnosti,chudákov z ich komunity nevidíte. Zase tu máme druhú skupinu, kde elitu nevidíte,ktorá sa neukazuje navonok,no užíva si v ústrani a vidíte opak tejto elity,lebo s nimi sa stretávate,žijete a pracujete.

etana*
hodnocení

4x

Dokažte, že vy jste ten slušný.

Co má komu dokazovat? Vám? Pokud chodí do práce,tak je to snad důkaz,ne? Má sem dát kopii pracovní smlouvy?

hodnocení

4x
Někteří nemají drahá auta, někteří si nechávají před supermarkety přistavit taxíky.

hodnocení

4x

Vám to bohužel nikdo nevysvětlí, přesněji, Vy jim neuvěříte.

hodnocení

4x

@honza14 - Nechodí do práce, dopoledne se promenádují po městě, dávají si stánková jídla.
Do práce chodím jak si vyberu, takže se klidně můžu "dopoledne promenádovat", když mám chuť, tak si něco koupím místo abych vařila a na auto mám taky - přesto jsem slušná ženská :-D No řekněte - "Je tohle spravedlivé?" *smich2*

Mě to teda vůbec k smíchu nepřijde..Asi máte ve svém okolí málo takových bubáků..

hodnocení

3x

Třeba to má jejich BOSS a bere jim dávky...

A nebo nejsou všichni nepřizbůsobilí (neházejme všechny do jednoho pytle) a mají třeba stavební firmu a vydělávají...

honza14
hodnocení

Jo, někde jsem to slyšel, že na to mají BOSSE a ten jim ty dávky a všechno vyřidí za určité procento a je to...

hodnocení

3x

A teď si představte tu úřednici, dávkařku na ÚP. Musí být milá, vstřícná, ochotná. Vidí to lépe než my všichni dohromady. A svému dítěti, ani zdaleka nemůže dopřát to, co chudák nezaměstnaný dostává, na co má právo. Navíc, ani stopy po vděku nebo podobnému pocitu. *alene* No řekněte, není to na po . . .?!

liska5
hodnocení

1x

Tak jsme si je vycvičili už za socíku. Tam se stala velká chyba. Plno věcí dostávali zdarma, tak se nesnažili. Doktoři, aby měli od nich pokoj, psali jim neschopeny a dělai z nich invalidy. Další generace už vědí, na co vše mají nárok. Mají na to poradce. Stát jim přispívá na bydlení, ale to shrábnou vyčůraní majitelé ubytoven, kteří je oberou. Stát to ví, ale většinou neřeší. Léta je tam v módě, že mladá rodí a stará si děti bere do péče, na což má příspěvky. Náš panelák je starší, než ten v Chánově a je krásný udržovaný a čistý. Z chánovského byl jeden čas jen skelet. Nevím, jak teď, už tam desítky let nežiju. Znám naopak několik cikánů, kteří jsou slušní, vzdělaní, a většinou okolíi ani neví, že jejich děcko má cikánského učitele nebo trenéra.

etana*

No, to nedělají jen romové. Spousta maminek se nevdala, protože jako svobodné matky mají větší šanci na sosání a výhody třeba při zaměstnání (teď už tolik ne, pravda). Průměrný bělostný Čech ví nebo si myslí, na co vše má nárok a nekompromisně to vyžaduje. Nemocenské půl roku na "záda, psychiku", příspěvky na bydlení, i když si dopřávají dovolené v ceně několika takových ročních příspěvků, úlevy, podpory, placení zdrav.pojištění státem.

Chánov je extrém, já pamatuji cikány v Chebu za bolševika, normálně pracovali, bydleli v domech s bílými a bordel dělali minimálně. Pak se po rozdělení republiky sem natáhly tisíce příbuzných z osad na Slovensku a popravdě, chtěla bych vidět slušnou Novákovou, jak udrží pořádek v bytě, kam se jí nakvartýruje patnáct vzdáleně příbuzných divochů ze Sniny.

Ono to nebylo po rozdělení republiky. První vlna byla když republika potřebovala zalidnit pohraničí po odsunu Němců. Tenkrát na Slovači pálili kočovníkům žebřiňáky a přidělovali jim domy v sudetech. Druhá vlna přišla za Husáka který chtěl ukázat jak zvelebuje Slovensko tak, že celé cikánské slamy nastrkali policajti do vlakových souprav a vyložili je až u nás. Jenže tenkrát nikdo nepřemýšlel nad tím, že kočovníka nikdo nedonutí vstávat ráno na šestou do fabriky. Poslední šance vrátit věcem původní řád přišla v době dělení republiky. Kdyby tenkrát Venca Klausů trval na tom, že tyhle dary slovenské země vrátíme Mečiarovi, protože mají slovenskou národnost v papírech, většina ani neumí česky a zůstat můžou jen ti co dostanou pracovní povolení a budou chtít dělat, mohlo tu být o 300 000 protivníků miň.
Příživníků. Nevšiml jsem si automatické "opravy" slovníku.

hodnocení

1x

Objevili, že příbuzenská plemenitba vede k produkci defektního potomstva, na které se fasuje vyšší podpora. A taky objevili opatrovnictví. Pětatřicetileté babičky si braly do placeného opatrovnictví vnoučata. Kvůli tomu erár skrouhnul podporu opatrovníků z rodiny. takže prarodiče opatrující sirotky po dopravních nehodách mají smůlu ..

Teda, po pravdě řečeno - poradily jim to tety z neziskovek. Nevím, zda za podíl nebo grátis.

liska5

To už dávno za komoušů jsme přenechávali školu v pohraničí na prázdninový tábor pro cikánské děti. Dostali zdarma prádlo, teplákovky, pyžama, boty, hygienické potřeby, ručníky / vše si brali domů/. Učili se osobní hygieně, objevovali zubní kartáček ... Kuchařky jim vydávaly několikrát denně jídlo, aniž by rodiče něco platili. Hračky kolikrát končily v potoce, protože tahle mládež si neuměla hrát. A takoví si zvykli natahovat ruku. A zase je nutno podotknout, že někteří se opravdu socializovali. Třeba v Javorníku ve Sl. jejich kluci vyhráli celostátní kolo ASŠK v gymnastice. Tam klobouk dolů před tělocvikáři.

hodnocení

0x

Jsou přizpůsobiví ..

olinl
hodnocení

0x

Můžou prodávat třeba marjánu nebo jiný fet, ale spíš to budou finančně daně těch, co vytváří hodnoty..

smode2
hodnocení

0x
Měl jsem velmi podrobné materiály s konkrétními návody jak na to. Bohužel jsem je nyní nedohledal a tak nevím přesně. Je to poměrně sofistikované a hrají v tom roli i známosti a úplatky. Základní pravidlo je např. každý rok další dítě (hned máte 300t nebo kolik je mateřská/rodičovská), šibují se zálohami na energie - na kontrolní odečet topí s otevřenými okny, poté již normálně a rozdíl si nechávají atd.
ujo

Zvláštní, sociálka, konkrétně doplatky na bydlení, hmotná nouze, by měli kontrolovat resp. požadovat roční vyúčtování...

Takže tam, kde víte, že se tohle děje, nějakej shebování se zálohami, tak klidně napište podnět a měli by to začít řešit... kontrolovat vyžadovat... Legislativa je na to připravená, v zákoně o službách je to výslovně uvedené, že pronajímatel musí vyúčtování dodat Za účelem dávek, i když by případně měl sjednanou smlouvu na paušál

Pravidelně musím nájemníkům dodávát, pro úřad práce, roční vyúčtování, doklad o úhradách nájmu...

To budou asi ti "nájemníci" o kterých je tu řeč... Tím bych se vůbec nechlubil, že ubytováváte "tohle"..

ttt
hodnocení

0x

Jednoduše, přizpůsobují se.

Podobně tak potřební, které nikdo nepotřebuje.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Dokud to bude vláda nejen tolerovat, ale přímo podporovat, budou mít bez práce "zlatý časy napořád". Volte ty politiky, kteří toto nepodporují. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]