Nejste přihlášen/a.
Teď jsem se zasmála. Mnoho dnešních babiček v dětství, co se týče vitamínu C, vyrůstalo na kysaném zelí a křížalách. Třeba si na to ta vaše vzpomene. Ale v pěstování citrusů ji jinak nebraňte, je to pěkný koníček a občasný plod, který se sklidí, potěší. Hlavně duši.
Liduško, po ochotnickém vystoupení, které mi předvedla prodavačka na úseku sýrů v Tescu, jsem se rozhodla, že by nebylo od věci si pořídit krávu. Budu mít vlastní mléko, máslo, sýry, tvaroh a nebudu se nervovat neschopnými prodavačkami, které mě chtějí jen "natáhnout" a dělají pitomce ze sebe i ze mě. Na pastvě bych navíc mohla popustit uzdu svému koníčku, vzala si s sebou knihu a četla bych a četla a...
Takže proč ne mandarinky? Někdo si třeba nasije políčko lnu a pak si jej utká na košili. Ať se Číňané se svými hadérky chytnou za nos. Žádná soběstačnost není na škodu. Jaga.
Dobrý den, výborný nápad. Pokud bude Vaše babička (kvalitní a vyzrálé) mandarinky, ve velkém množství a za slušnou cenu, dodávat do obchodní sítě, tak se to vyplatí. Ještě porovnejte kolik stojí Celaskon. Zdravím!
Já si pěstuju juž druhým-třením rokem citróny ze semének asi 10 ks. Nechtěl jsem kupovat přísady rostlin, jsou moc drahé. Hlinu, ve kerých rostliny rostou, je třetina písek, třetina obyčený substrát a třetina hlina z pola. Ještě mě nevykvetli a neurodily. Pěstuju je na huře za oknem, nedopadá na ně přímé polední slunko, jenom z rána a kvičeru. Za rostlinkama mám odraznou fóliu z hliníku, aby měli vic světla z druhé strany, aby se neotáčely za slunkem. Vyhrál jsem už váku nad puklicema, doufám, že za pár let urodí.
Na vitamín C ať si jde vaša stařenka k šípku.
No, z hlediska obsahu vitaminu C - jedné tabletce 250 mg Celaskonu odpovídá asi kilogram mandarinek.
No jo, ale je rozdíl chemie (celaskon) a navíc tělo celou dávku stejně nevyužije a přírodní Céčko v ovoci na kterém si jeden také pochutná!
Kyselina L-askorbová je jen jedna. A pokud si každý den pochutnáte na čtyřech kilech manradinek, asi Vám nebude úplně dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.