Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem v pořádku, ohledně citů?

Od: elinelina odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli tohle má také někdo z Vás a jestli jsem naprosto v pořádku, ale docela mě to trápí... Přijde mi, že nemám vůbec city ohledně vážných věcí, dozvěděla jsem se, že můj otec je vážně nemocen, rakovina.. a se mnou to nic neudělalo, samozřejmě je mi to líto, ale prostě žádná slza nic, nic necítím,.. přitom tatínka nadevše miluju. A když třeba koukám na nějaký smutný film, tak hned slzička ukápne.. Nechápu to a nepřijdu si v pořádku.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Možná existuje nějaký takový blok vůči vážným krutým zprávám, kdy tomu člověk prostě nechce věřit, odmítá to přijmout. Kdežto nějaké cizí filmové příběhy, či dojemnou písničku si na sebe pustí a rád prožije. Možná...Taková zpráva asi nevyvolá pláč, spíš silný stres, možná paniku. Ale pořád se doufá. Zažila jsem v rodině. Pláč přišel, až když bylo po všem, když se boj prohrál...

hodnocení

0x

Mám to dost podobné. Jsem spolehlivá plačka při smutných písničkách, při smutných filmech. Když se v rodině stane něco opravdu smutného, první čas slzy jaksi nepřicházejí. Myslím, že se tělo "drží", aby vůbec fungovalo. Slzy se v těchto případech dostavují později.

etana*
hodnocení

0x

Jsi naprosto v pořádku, takhle to má spousta lidí (já také). Takoví lidé naopak dokážou pomoci, nehroutí se v té první, pro pomoc nejdůležitější chvíli. Zařizují pohřby, starají se o pozůstalé děti či jiné osoby, smutek mají v srdci. A ano, v kině bulím jako mimino. Také mne to dřív trápilo, ale už ne. Není to známka necitelnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]