Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kruhy ve vlasech

Od: knopka* odpovědí: 6 změna:

K této otázce mně inspirovalo dítko co sedělo přede mnou v autobuse.Proč ve vlasech je místo kde vlasy rostou do kruhu,většina má jeden kruh a někdo má i dva takové ty vlasové víry?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

0x

říiá se tomu točenec

hodnocení

0x
Něco o vlasových vírech - článek v Medical Tribune:Podle současného stavu vědění je vlasovývír dán geneticky. Utváří se v 10. až 16. týdnu intrauterinního života, dávno před vytvářením kostí. Časově se shoduje s vývojem kožních rýh a jejich reliéfu na konečcích prstů a s vývojem mozku. Proto abnormální vír vlasů bývá spojen s některými kongenitálními malformacemi. Mezi autory sporadických studií o víru vlasů u novorozenců panuje celkem shoda o tom, že vír vlasů u většiny jedinců bílé rasy je ve směru hodinových ručiček. Může být v jednom či ve dvou centrech, uložených většinou napravo od střední čáry a několik centimetrů před zadní fontanelou.Vír proti směru hodinových ručiček se vyskytuje jen u 8 až 10 % vyšetřovaných. Různé etnické skupiny se neliší podstatně až na černochy, kde hustota vlasových folikulů je taková, že vír vlasů v kudrnatém kapiliciu je patrný jen asi u 10 % osob. Je nepochybný rozdíl mezi muži a ženami; u žen je menší pravidelnost víru vlasů od samého začátku a navíc je během života ovlivňována péčí o vlasy. Jinak se vír vlasů stárnutím nemění, až na mizení při holohlavosti (která je rovněž geneticky vázaná). Někteří autoři nalezli atypický vír vlasů jako známku alterovaného mozkového vývoje. Levostranný vlasovývír je podle Klara (2004) častější u homosexuálů. Polovina jedinců s levostranným vírem vlasů nejsou praváci.
pu®

*sok* Týjo, co se dá poznat z takovýho vírku... Přítel má jeden takhle nad týlem, hned až přijede, musím se mrknout, kde přesně a kam se točí :D

knopka*
hodnocení

Inžinyrko,ty jsi fakt inžinýrka *palec*!Já googlovala a nic jsem kromě bramborového a plněného točence nenašla :D.Tak hned zítra všem budu prozkoumávat jejich hlavy! *smich*!

ar*

Tak já mám teda jeden kruh ,jenom jsem zvědav kdy mně vleze až do čela.*hi*

Jinak vlasů mám dost , akorát na menší hlavu.:)

hodnocení

0x

Tak to je dobry...

To abych se preucil na levactvi..

A zabalil to s pritelkyni a nasel si chlapa..:D:D

A co cara zivota..? :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]