Nejste přihlášen/a.
Jak se řeší situace, když zaměstnanec má nastoupit na směnu, ale v čase kdy by měl odcházet z domova začne bestiálně pršet? Zaměstnanec nevlastní auto. Je navíc bouřka/silný vítr. Jasně že zavolá a informuje, ale jak se to řeší právně?
Běžně třeba naopak při odchodu z pracoviště tam zaměstnanci zůstávají v případě silného deště a čekají, až přejde.
@pansvainka - Jasně že zavolá a informuje, ale jak se to řeší právně?
Tak jak se domluví se zaměstnavatelem - od napracování přes neplacené volno až po áčko. Překážka v práci to není.
Copak nějaké počasí, pokud nejde o živelnou pohromu, může ovlivnit nástup na pracoviště? Jako že obchod neotevře, páč někde prší, či leje?
Pamatuji dobu, kdy se šlo pěšky do práce, když autobus nepřijel. To, že nevlastní auto nemůže být omluva, ani výmluva.
Právně se to řeší nedostavením se na pracoviště. Poslední větou chcete sdělit co?
Vždy je třeba domluva, jinak se to řeší v malé firmě, jinak na pásové výrobě, jinak v zemědělství.
Zde leje jak z konve, ale ve vedlejší obci svítí sluníčko, co teď?
Já se domnívám, že pansvačinka si chce jen pokecat...
Človeče, vypadá to, jako byste byl z cukru. Jezdívala jsem roky do práce 20 km /10 km jedna cesta/. Na kole. V létě, v zimě. Náledí, sníh, déšť, neprohrnuté silnice. Kolikrát jsem sebou řízla, nespočítám. Občas jsem i píchla. To jsem potom kolo dotáhla k nejbližší budově, poprosila o úschovu a - pokračovala stopem. Dojela jsem vždycky.
Nebuďte tak změkčilý. Jsou i nepromokavé boty, pláštěnky, při bouřce by na těch gumách do Vás blesk udeřit neměl. Nebo si kupte auto, staré, malé, nebude stát určitě mnoho. Do práce to postačí. Já si časem pořídila polského mini Fiátka, Malucha, stál mě 9 tisíc a své očekávání splnil. Dovezl mě do práce s zpátky a v suchu. Kolo šlo na odpočinek.
Pokud budete stát doma u dveří a čekat "až to přejde", časem už s Vámi nebudou počítat vůbec. Nesmíte být tak změkčilý. Jistě si chcete vydělat, tudíž pro to musíte něco obětovat. Jaga.
Jakožto zaměstnanec jsem tedy vašimi odpověďmi poměrně zklamán ..
Kde je nějaký soucit se zmoklým člověkem čvachtajícím v blátě? Co jeho plášť? Obuv?
Milý zklamaný zaměstnanče, vy jste dosud nic nezaslechl o existenci deštníků, pláštěnek a gumové obuvi?
Sakra práce, to abych si koupil pořádné gumáky .. Za takovéhoto právního stavu. Ale v podstatě ..
Je to dobrej nápad.
Zkuste zapátrat v pracovní náplni - možná máte nárok nafasovat je od zaměstnavatele, ani o tom nevíte
Pane Svačinko Jakožto pro zaměstnance jste pro mne s prominutím trouba. Kde prosím Vás pracujete že nemůžete v dešti na směnu?
Co třeba (spíše v minuliosti kdy museli vojáci klidně v deště přes bláto a louže plazit a střílet slepýmí prostě cvičit se na případný boj? Co třeba takoví zedníci, tesaři a další profese pracující bez ohledu na počasí?
V takovém případě stát vyhlašuje mimořádnou situaci kde doporučuje/nařizuje jak se chovat. Pokud takovou mimořádnou situaci nevyhlásí, vezmete si pláštěnku a odeberete se do zaměstnání.
Riva, prosím,
V takovém případě stát vyhlašuje mimořádnou situaci kde doporučuje/nařizuje jak se chovat.
Kdy za posledních 30 let se toto stalo?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.