Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z bouřek

Od: mahala odpovědí: 8 změna:
Mám fobií z bouřek a už pár let trpím tím že když bouřka trvá déle tak začnu zvracet a je mi zle od žaludku,začnu brečet,klepu se já čivava a nejsem schopná vůbec fungovat. Je mi 30 mám 3 letého syna a bojím se abych to nepředvedla na něj. Zatím syn se mi vždycky směje a má že mě srandu a nejradši by při bouřce šel ven takže zatim u něj žádnej problém nevidím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max1
hodnocení

1x

No to je jednoduchá pomůcka:

na YouTube najdi všelijaké zvuky Bývají tam dvanáctihodinové smyčky, a pouštějsi to před spaním, typický bouřku, když může člověk usínat U TV, tak u tohodle se perfektně naučí ignorovat zvuky ať už bouřky, výstřelu nebo čehokoliv, a funguje to i na psy...

olinl
hodnocení

0x

Bojíš se toho rámusu nebo toho, že blesk vletí k vám do pokoje otevřeným oknem a zasáhne tě? Výboj blesku než sjede z mraků do země trvá desetinu vteřiny a vybírá si tu nejkratší a nejvodivější cestu do země. Blesk sjíždí většinou do země po špatně vodivých materiálech po povrchu, pokud prší a je mokro tím v této situaci lépe. Doporučuji jen dát na okně ventilačku nebo mikroventilaci pro klid a odhlučnění, víc bych neřešil-snad pokud máte dřevostavbu bez hromosvodu tu nějaké riziko je. Pokud se jedná o možnost sjetí blesku po anténě do televize, ta tu sice také je, ale malinká. Jak píšu-blesk to bere tou nejkratší a nejvodivější cestou k zemi, pokud je na domě hromosvod, riziko je ještě menší. Energetická síť je před přepětím vybavena na dost vysoké úrovni-vlastně musí být vybavena, tam bych se také nebál.

max1
Víš co to jsou kulové blesky? Jsou to doposud neprobádané různé atmosférické jevy, případně i něco jiného, očemž ani netušíme, co to je…
olinl

max-vím co dovede kulový blesk, viděl jsem od něj vypálenou novou televizi a propálenou záclonu nad opáleným koaxiálním kabelem, který vedl dírkou rámu dřevěného okna ze střechy z antény na patrovém domě v zástavbě stejně vysokých domů a v dosahu vzdušnou čarou dvěstě metrů je kostel a komín oba vysoké cca čtyřicet metrů s hromosvody. Majitel říkal, že ta svítící koulička 5 cm "jela" po koaxiálu pomalu, protože na tu televizi zrovna koukali..

max1
No, nevíme, co to je kulový blesk, pravděpodobně jich je mnoho druhů různých původů, Některé mohou souviset s plazmou, jiné mohou být úplně jiného původu.
Ostatně, pořádně nevíme, co to je elektřina, co to je gravitace, Umíme to popsat, umíme to využívat, ale pořádně nevíme co to je :)
Pravděpodobně to souvisí s oněmi 4 základními fyzikálními silami (gravitace, elmag síla, slabá a silná jaderná interakce), nicméně je možné že alespoň 3 z nich jsou různé aspekty jedné síly!

hodnocení

0x

Jestli jste s bouřkou zažila nějký šok, tak není divu, že se bojíte. Manželova mamka jako dítě zažíla, jak kulový blest jim vletěl do kuchyně, zůstal v ní strach, vleze při bouřce do postele a hrozně se bojí. Náš pes se také bál, ten zalezl pod tu postel. Tchýně ale nezvracela, u vás je to na pováženou, měla byste se léčit, něco jste asi hrozného zažíla, psycholog nebo psychiatr by to s vámi rozebral, kde se ten strach bere. Možná by pomohla léčba hypnozou.

Bouřka je běžný přírozený jev, stejně jako vítr, déšť, krupobití, smrt, život, zrození, prostě přírodní živly na naší planetě se projevují a je normální přijímat to, že existují. Taková nepřirození hrůza z běžných přírodních úkazů bych řekla, že je patologická a je potřeba to léčit.

liska5
hodnocení

0x

Možná, že sledovat bouřku z bezpečí, nebo jako film, že by to byl lék. Jako se lidem, co mají fobie z nějakých situací, doporučuje si ty situace záměrně dávkovat a učit se je rozdýchávat... Ale se zvracením, to asi bude na psychologa, to je fakt moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]