Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oslavit 18. narozeniny se spolužáky a přáteli

Od: marekhynst odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
chtěl bych oslavit své 18. narozeniny s mými přáteli a spolužáky. Místo konání mám vybrané - sportovní a kulturní areál s technickým, sociálním zázemím a velkým přístřeškem. Vše na konci obce a pronájem je bez problému, jen musí dodržet několik pravidel. Mám v plánu půjčit si DJ sestavu a výčep + koupit soudek s limčou. Někteří moji starší vrstevníci by uvítali samozřejmě alkohol, ale mě to moc neláká. Určitě občerstvení - maso, pizza a další. Začali bychom odpoledne a celý večer by byl program volný - využít sportoviště, kecání u táboráku, hudba, popřípadě tanec.
Nejsem si však jistý jestli by je to bavilo, přál bych si, aby jsme si to užili a ještě více se sblížili. Napadlo mě, že bych jim mohl ukázat svou rodnou vesničku - prohlídka obce; představit svou zálibu - kutilství, opravování starých věci a auta - výstavka mých výrobku, prací a projížďka s auty (mám už řidičák); závody na vozících, dvoukolácích, na kolech; střelba ze vzduchovky, společenské hry - stará známa flaška, nikdy jsem, zmenšujicí se kruh … možná to jsou všechno kraviny. Nevím jestli by se tyto nebo některé aktivity k této příležitosti hodily. Opravdu si nejsem v tomto jistý. Bude to moje první oslava se spolužáky a přáteli (jsem druhým rokem na gymplu, kde jsem se setkal s nejlepší partou spolužaček a spolužáků, kterou jsem zatím poznal a opravdu mi na nich záleží)
Obracím se na tuto poradnu a budu moc rád za Vaše reakce, komentáře a popřípadě tipy nebo i zkušenosti.
Předem Vám děkuji a na shledanou.
Marek Hynšt
PS: Vrtá mi to pořad hlavou.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Celé je to kravina.

doplněno 24.08.22 22:22:

Je ti 18, a co jako? Tak si dejte pár piv v hospodě. Takhle megalomansky se neslaví ani promoce.
Nejdřív v životě něco dokaž, objev třeba lék na raka, a pak možná vzbudíš zájem o svou rodnou vesničku.

marekhynst
hodnocení

Dobrý večer,
Vaše odpověď je velmi upřímná a dost jste se do mě opřel. Ale mnohokrát Vám za ni děkuji, protože jsem si uvědomil dvě pro mě důležité věci. Budu se ještě více snažit, abych v životě něco dokázal.
Děkuji a na shledanou.
Marek Hynšt
marekhynst
hodnocení

Mimochodem, co jste dokázal/a v životě Vy?
Předem Vám děkuji za odpověď.

Když mi bylo 18, tak jsem místo oslavy seděl doma a něco programoval. Spolužáci/kámoši to nechápali. Přece musí bejt kalba, né? Dnes úspěšně podnikám v IT, vše jsem se od nuly naučil a získal sám, a oni většinou dřou někde u pásu a děsí se zdražení plynu.

hodnocení

5x

Čeho je moc, toho je příliš. Ten Tvůj program je jako pro celý tábor. Ještě jsi zapomněl na skoky v pytlích. *smich*

Některé ze zábav určitě naplní chirurgii. Do oslav se sudem piva zapojit projížďky autem a střelbu ze vzduchovky - to není ta nejlepší volba. Naopak kontrastem k těmto radovánkám je "kecání u táboráku", což také není pro oslavu to pravé. Kdyby tam byly aspoň kytary a pěkné písničky, budiž. Ale kecat můžeš kdykoliv a kdekoliv, není třeba čekat na osmnáctiny.

Rozhodně bych to nedělala jako nějakou mega akci. Spíš jen pár kamaráddů, společně zajít třeba na zábavu a tam to mírně oslavit. Proč tak honosně? Počkej si na šedesátiny, sedmdesátiny..., to už bude zásluha. Zatím mi to nepřipadá na nějaký extra důvod k oslavě. Oslavit, proč ne, ale v kruhu rodiny, dobré jídlo, zákusek.

Také nechápu, jak bys to celé organizoval. Chceš si to přece užít, nebudeš proto běhat od jedné akce k druhé, přikládat na táborák, nabíjet flinty, hodnotit výsledky hry...To bys potřeboval nějakého moderátora, který by se postaral o hladký chod akce. Počkej s oslavami ještě nějaké roky. Uvidíš, že časem potkáš ještě daleko víc těch nejlepších lidí, než teď. Jaga.

A všechno nejlepší k narozeninám. *zdravi*

nov

Píše o soudku s limčou. ;)

raton*
hodnocení

4x

Důležité je si zodpovědět pár otázek.

1) kolik bude lidí (pozveš si 5 nejlepšich kamarádů, nebo všechny lidi, co jsi v životě potkal...)

2) jaké mají zájmy? Jsou to tví kamarádi, ty by jsi měl vědět co je baví. Chtěj se střískat do němoty a dělat kraviny? pak je asi budeš celkem nudit. Chtěj poznat tebe třeba v jiné situaci? pak by to mohlo být pro ně

3) alkohol? chceš mít akci čistě nealko? (což jistě pár lidí odradí) nebo si bude moct každý přínést co chce?

4) jak by se oslava líbila tobě? to je asi to nejdůležitější... co je cílem té akce..

Vím, že jsem ti místo odpovědi dal ještě víc otázek, ale na toto si opravdu musíš odpovědět sám. Neznám tebe ani tvé přátele.

vše nejlepší k narozeninám a hodně štěstí do života ;)

ps: snaž se to nepřehltit... za mě bych tomu dal volný průběh... necpi oheň, vzduchovky, vozíky, auta, flašku, hudbu, pokec... do jednoho odpoledne

pps: bude se tam přespávat?

marekhynst
hodnocení

Dobrý večer,
děkuji Vám za odpověď s otázkami, které si sám sobě zodpovím. Snad mi to pomůže a popřípadě Vám dam vědět, jak to dopadlo, tedy jestli se nebudete zlobit. Děkuji samozřejmě také za gratulaci.
S pozdravem Marek Hynšt
raton*

@marekhynst

Z toho, jak píšeš se mi zdáš jako někdo, kdo nemá s oslavami moc zkušeností... jen jestli jsi si neukousl moc velké sousto na první pokus

ltz
hodnocení

4x
No, nic ve zlém, jenom aby tě za takove honosné oslavy nakonec za zády spíše nepomluvili, ze si se předváděl. A nebo muzou mít pocit hanby, že oni nebudou schopni tě na takove podobné oslavy pozvat, oplatit ti to, neb nemají v 18 takové příjmy jako ty.

Asi ta zlatá mládež... :)

max1
hodnocení

2x
Marku, proč by se někdo měl zajímat o tvoji rodnou vesničku? Na oslavě narozenin máš lidi různého za měření a zájmů a tak nejde vybírat tak specificky zaměřené aktivity…
Třeba jako tady, když se jedná o více denní akci, jsou tam specificky zaměřeny hosti, a taky jsou už trošku starší, A dělá se to na louce, tak třeba trošku inspirace ale jak říkám, je to zaměřené na lidi se stejnými zájmy, tedy o to kutilství například, když si ho sám zmínil (Nicméně v běžné populaci o toto téma žádný zájem není, Takže na tvé spolužáky to asi nebude vhodné téma :)

youtu.be/...

youtu.be/...

liska5
hodnocení

0x

Pro kolik je to lidí? Tohle vypadá, jako oslavy 700 let obce, které chystá a organizuje celý tým půl roku předem. K něčemu takovému se zajišťuje zdravotní dozor, To je zbytečně obrovské, to neuhlídáš, to nezorganizuješ, natož aby ses bavil. Vše, kde hrozí úraz vypusť! Vždycky se najde takový, co se něčím posílí nebo to nějak přežene. Určitě ne, co je na výkon. Můžeš jim udělat nějakou cestu obcí za pokladem, něco vtipného ukrýt. Nebo je tak zavést k sobě do dílny... Jo, a flaška je trapná zábava a inteligentním dívkám se zpravidla nelíbí.

doplněno 25.08.22 21:24:

Taky je hloupost to dělat dohromady pro spolužáky a příbuzné a známé ze vsi. Ti lidé se neznají. Pochybuji, že budou stát o to oslavovat Tě společně. Zmenši to. Rapidně.

max1
hodnocení

0x

""moje první oslava se spolužáky a přáteli (jsem druhým rokem na gymplu, kde jsem se setkal s nejlepší partou spolužaček a spolužáků""

no tak co ti brání si mezi nimi udělat neformální individuální průzkum: ahoj Jarmilko, chci udělat velkou oslavu narozenin, jak by sis to představovala? Myslíš, že je dobrý nápad jezdit na dvoukoláku? :))

marku, jdi do pr*ele s dvoukolákem a pizzou, My si chcem vylejt zobáky a zahulit trávu!

...

Chápeš Marku? Ty znáš dva roky ty tvoje spolužáky, pokud nemáš AS, ADHD, Tak snad po dvou letech bys měl mít nějaký znalostí o zajímavých tvých spolužáků, my totiž vůbec

hodnocení

0x

Dobrých nápadů máš hodně, ale rozděl si to na několik oslav. To se ani nedá stihnout za den. Vyber si jen pár věcích a pořádně si to užijte. Máš pronajaté sportoviště. Asi nečekej, že při volném programu se Ti několik spolužáků rozdělí na dva týmy a začne hrát fotbal - to musíš zorganizovat. Zpocení po fotbale asi nebudou chtít jíst pizzu, maso a užívat si DJ sestavu a výčep v kulturní části. S volným programem se všichni nesblížíte. Třeba jednou společenskou hrou a občerstvením se zabavíte na celý večer. Prohlídka obce zní trochu divně, ale proč ne, když to uděláš hezky a rychle, ale zase bys to mohl udělat jen na začátek, když bys je vedl na nějakou jednu akci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]