Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá nějaké rady, jak přemluvit rodiče, aby mi koupili nový mobil? Táhne mi na 15 , mám iPhone SE 2016, což je na dnešní dobu velice zpomalený mobil, který už ani nepřijímá aktualizace. zkoušel jsem taťkovi ukázat swappie, ale řekl, že je Chudej táta, každopádně vlastní 2 firmy a zhýčká si každého z rodiny, kromě mě. Už se o tomhle tématu bavím dlouhou dobu, ale vždycky to skončí větou nemám peníze ( v ironii samozřejmě). Mobil mám už špatný, pomalý, a kapacita baterky je 78 %, což je hrůza. Také se mi hrozně rychle přehřeje. Často mi jen tak umře, nebo se totálně freezne. Celkově řečeno příšera. Nemáte tedy někdo nějaké rady?
Děkuji
Za starých časů, nejspíš v době mládí tvého otce bylo zvykem si hračky kupovat za své, brigády, uspoření z kapesného a podobně. Řeči o potřebě mobilu pro komunikaci "kdy přijdeš ze školy"jsou blbost, na to stačí tlačítkovej za tři stovky. A baterka vydrží týden
Takže nepřemlouvat, ale postarat se sám. Koneckonců otec by neměl dvě firmy a peníze, kdyby se choval jako ty.
Ahoj!
je mi 21, takže jsme celkem podobného věku. Pokud ti rodiče nechtějí koupit nový mobil, holt se budeš muset postarat sám, jestli jej chceš. Nedostáváš kapesné? Peníze k narozeninám, Vánocům? Jestli ano, můžeš si jej odkládat bokem. Jestli ne, tak si holt budeš muset vydělat. Pod patnáct je pracovat prý nelegální, no já jsem se už od těch třinácti domlouvala s lidmi z okolí na výpomoci v domácnosti. Támhle jsem jedné bábince umyla okna za pár korun, támhle jsem vyvenčila psa, tam jsem poryla zahradu, posekala trávu. Je ale nutno říct, že bydlím na vesnici a ty lidi tady znám, tak mi rádi vyšli vstříc, ve městě to bude jiné...
Jinak, jak píšeš, táhne ti na 15, což znamená, že si můžeš za chvíli najít brigádu. Do skladu nebo rychlých občerstvení běžně berou již patnáctileté, já v patnácti začínala s úklidem kanceláří =). Když se poštěstí, na nový mobil takhle do dvou měsíců našetříš- velmi dobré mobily se dají pořídit již od 4 tisíc. Já mám od Vánoc Xiaomi za 5 a nemůžu si stěžovat (předchozí Xiaomi stál necelé 3000 a vydržel mi skoro 5 let, do dvanácti jsem měla mobil tlačítkový). Jiná věc je, pokud trváš opět na iPhonu- to bych se rodičům ani v nejmenším nedivila, že ti jej nechtějí koupit, ostatně i ty na něj budeš šetřit dlouho. To, že má otec hodně peněz neznamená, že ti musí kupovat nové mobily, dokud ti starý slouží. Jsou to jeho peníze, nikoliv tvé- a možná i on sám chce, abys poznal hodnotu peněz a vydělal si/ ušetřil si na něj? A možná jej dostaneš na Vánoce- takové velké dárky se u nás vždy dávaly jen na Vánoce nebo narozeniny. Když mi bylo 14, měla jsem našetřeno kolem 10 000. Od šesté třídy jsem každý měsíc dostávala kapesné 200 korun, na narozeniny taky něco málo a prostě jsem neutrácela.
Hodně štěstí, jsem si jistá, že se nového mobilu dočkáš!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.