Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý rok se mi pod nehtem na obou palcích na nohách vytvořila krevní sraženina ("borůvka") jako kdyby mi na nohy něco spadlo. Trvalo rok než to odrostlo. Po roce jsem to měl cca měsíc v pohodě a teď se mi po nehtem na palci pravé nohy zase něco tvoří - na jedné půlce nehtu hnědý flek, na druhé fialový. Na omak nebolestivé, jen trochu citlivé. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Špatné boty jsem vypustil, jelikož za ten rok jsem jich vystřídal několik. Hodně chodím na procházky (týdně průměrně nachodím 30km), ale že by to způsobovala chůze se mi nechce věřit. Nikdy jsem s tím neměl problémy. Může se jednat o nějakou plíseň bo něco? Jak se toho zbavit? Díky za případné rady.
Nedokážu říci co to je, proč to je, ani co s tím, ale mám totéž. Jako vysvětlení si říkám, že to mám jako důsledek použití špatné obuvi při delší trase při turistice. Objevilo se mi to již po druhé - pokaždé to byl jiný typ obuvi. Při běžném kratším pohybu v nich jsem jinak nic neměla. V případě jiné obuvi i při delších trasách se nikdy nic neobjevilo. Pro mě je poučením tyto boty na delší trasy nepoužívat. U jiné obuvi to nemám ani při turistice na 20 km. Je to nebolestivé, ovšem nevzhledné a dlouhotrvající zabarvení nehtu na palci, které končí tím, že se nehet cca po více jak půl roce odloupne. Připadá mi to jako nějaký otlak - jako když se ťuknu do palce a je z toho "štěnice" /taková ta krevní sraženina/. Zjistila jsem ale, že nejsem sama, neboť několik spoluturistů má podobné zkušenosti. Tak nevím ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.