Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diapozitivy?

Od: martic® odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by mě, jestli ještě v dnešní době fotí lidé na diapozitrivy, které je možno pak promítat na velké plátno? My máme dosud v provozu dobrou diapromítačku (z NDR !) s posuvným podavačem rámečků ze zásobníku. Když se o tom ale někde zmíním, všichni to berou jako archaismus. Fotil jsem hlavně na cestách a pak taky přírodu: kytky, manželčinu skalku, zahradu od jara do zimy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dnes už je to překonané a nepraktické, když je možné fotky z digitálu promítat pomocí přehrávače na různě velké plochy, nebo rovnou v televizi. A v lepší kvalitě než z diáku.

doplněno 18.08.22 09:00:

Ale samozřejmě, že to někomu vyhovuje. A pokud se ten film sežene, proč ne.

Překonána je spousta věcí a přesto je spousta lidí používá anebo se k překonanému rádi vracejí.. Ať už z nostalgie anebo prostě proto, že jim to víc vyhovuje.. líbí se jim to.. mají to rádi

hodnocení

0x
Má to své kouzlo..Ale jen pro lidi, kteří to ocení.. Vrátily se do módy černobílé fotografie.. vrátily se gramodesky a dokonce jsem četl, že je to výsada bohatých lidí.. mít doma vystavené gramodesky.. nepovažuje se to za archaismus..

mnd®
hodnocení

0x

Mám doma diaprojektor se stočkama pohádek a k tomu i origo,kartičky s napsaným textem.Diáky na tom jdou prohlížet taky.Gramodesek by se našlo - ještě i Ultraphon.Stejně jako pásky na kotoučák nebo MC kazety.Žádný archaismus to není,Bohatej se necítím.

makk
hodnocení

0x

Taky máme plno diapozitivů i promítačku. Mělo to své kouzlo, když se rodina sešla a prohlíželi jsme si je. Úplně jiná atmosféra, než si to pustit na televizi. Dnes už ale na diapozitivy nefotím, ono už by asi byl problém sehnat film a hlavně vyvolání.

hodnocení

0x

Dcerka výtvarnice byla nadšená, když pár let po digitální zrdcalovce dostala mou starou Exu a Werru na kinofilm. Jásala ned analogovým šumem ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]