Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovni doba

Od: marketma odpovědí: 7 změna:
Ahoj vsem. Chtela bych jen vedet vas nazor. Vyhovuji vam v praci spis 12 hodinove smeny - kratky/dlouhy tyden, nebo radsi delate klasiku 8 hod smeny PO - PA?
Momentalne mam zamestnani s 12 hodinovymi smenami a trochu me to ubiji, je to dlouhe a moc mi to neutika. Premyslim o zmene, ale jelikoz jsem nikdy 8 hod smeny nemela, tak se bojim, abych neudelala chybu. Co myslite vy, jak to vic vyhovuje vam a proc?
Rikam si ze vzdycky musim vydrzet jen ty dva dny, kdy delam 12 hod a pak jsou zase 2 cele dny volne, ale v hlave mam zase hlas, jestli neni lepsi si to odpracovat od pondeli do patku, mit v ty dny jeste aspon par hodin volno a vikendy cele volno - a mit aspon tak nejak pravidelny rezim. Nebo jestli je opravdu lepsi ty 12 tky vydrzet a pak uzivat volna. Dekuji za nazory, doufam, ze mi to trochu pomuze pri rozhodovani.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak ono taky záleží jakou (co) v práci děláte. Já dělám 12-ky už osm let a nemůžu si stěžovat.

Za svůj život jsem pracoval:

Ranní - už ani náhodou

Tří směnný (ráno, odpoledne, noc) - ale jo, dalo se zvyknout

Kolotoč (2+2+2) už ani náhodou, to nevíte co je pak za den.

No a teď 12-ky - oddělám svejch 12-15 směn a mám půl měsíce volno.

Ale jak říkám každá práce má své, no a i ty 8-čky se vám můžou táhnout.

marketama
hodnocení

Jsem recepcni, takze 12 hod vetsinou nudy. Nekdy je den na zblazneni, kdy je hodne administrativy a coura i hodne lidi. Nekdy je to strasna zabijarna. Nejvic mi vadi to, ze rano v 6:40 odchazim z domu a vracim se v 9 vecer. Prijde mi, ze ty pracovni dny mam uplne zabite a uz v ten den absolutne nic nestihnu. Prijedu domu a muzu jit v podstate hned spat, protoze rano zase vstavam. Trochu mi vadi tu byt i cely patek, sobota, nedele. Venku 30 stupnu, vsichni u vody a ja 3 dny v kuse tady. Ale bojim se udelat zmenu, jelikoz mi ta prace az na ty smeny vyhovuje. Jako na potvoru si najdu praci na 8 hodin a tam to bude zase naprd. Ale mozna by paradoxne chtelo najit neco, kde bude dost prace, pak to treba alespon utece.
tyler

Tehda, když jsem ještě rozvážel pizzu, nestačil jsem se divit, jak rychle dokáže 12-13 hodin utéct. Paradoxně, docházet tam pracovat jen na 8 hodin, nechtělo by se mi domů. Chce to rozhodně práci, kde se nebudete nudit a pak tam vydržíte i hodin 16. Toť můj názor. Vlastně chci jen říct, že souhlasím s vaší poslední větou. Sedět někde na jednom místě x hodin... naprosto chápu vaše dilema. Tady si představím, že si člověk přijde "odkroutit" osmičku a nazdar a alespoň má ten řád jak říkáte. A svůj osobní život po práci... Jestli dvanáctky a víc, tak něco, co je tvůrčí a kreativní a co vás nebude nudit.

lee*
hodnocení

0x
Já mám radši 12 - když už do té práce dojdu a jsem tam 8h tak ty další 4 vydržím a pak je spousta volna. Teď mám 8h a střídám R x O a taky to jde. Nejhorší bylo, když jsem chodila od 9 do 17 - celý den zabitý, nic jsem nestíhala, za mě tedy taková práce ne.

prace
hodnocení

0x

Nejvíc bych se asi rozhodoval podle toho, jak to máte doma a v životě. Jestli tak přicházíte třeba o společné chvíle s dětma, společné večeře s rodinou, večery s přítelem atd..nebo jiné aktivity které vás těší.

Pokud ne tak by mi spíš vyhovovaly delší směny a pak delší volno v celku. Ale každý to má jinak, v mládí jsem dělal 12ky nebo 10ky i šest dnů v týdnu, ale práce mě bavila, zvládnout se to nějak dalo, a vydělával jsem peníze.

tampa*
hodnocení

0x
Vzhledem k svému věku a zdravotnímu stavu už jen ranni , více směny ani náhodou

hodnocení

0x

Já miluji v práci to, že si řeknu, jak dlouho budu pracovat :) Když nemám náladu, tak nepracuju, a když ano, tak i 24 hodin :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]