Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na prezentace v MS PWP?

Od: jarmar® odpovědí: 2 změna:

Max. 2x do roka musím vytvořit nějakou prezentaci v MS PWP, tudíž mám malé zkušenosti. Naopak v mailech chodí denně mnoho prezentací se zvuky a videozáznamy. Není mi mj. jasná problematika zvuku a videa. Tzn. jaký formát používat, když vše hudební mám většinou v mp3 (wav) a video v avi? Jde mi o velikost hudebních a video souborů, o mono či stereo. A v neposlední řadě o uložení prezentace. Samozřejmě v mém pc vše funguje podle plánu, ale jakmile přenesu soubor *.pps nebo ppt do jiného pc nebo odešlu mailem, tak hudba chybí, prostě není v souboru uložena. Verze PWP 2007 mě částečně omezuje na velikost 100 kB. Jak je to uděláno u prezentací, kde je např. 12 hudebních souborů, všechny ve stereo a celý soubor má velikost 5-7 MB, když je hudební soubory mají kolem 50 MB? Pamatuji ze starší verze PWP tzv. uložení pro CD, kde se k presentaci uložilo vše potřebné, od fontů až po zvuk a video. Ale takto přicházejivší prezentace, obsahující množství zvuku a videa, nejsou ukládány. Když vyrobím prezentaci podle mých představ, aby splnila to co má, tak její velikost je bez problému 100 MB, ale já jí potřebuji kompletně rozesílatelnou a publikovatelnou na všech pc a velikost do 10 MB. Upozorňuji, že není přeplácaná zvukem a videsekvencemi, jedná se o ojedinělé použití v různé velikosti použitých souborů. Ve většině případech, kdy některé prezentace převedu z pps do ppt, tak při prohrabování se strukturou zpravidla zvuk i video neobjevím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Video soubory je dobré vkládat ve formátu *.wmv a audio soubory ve formátu *.mp3.Čím menší ty soubory jsou,tím samozřejmě lépe.Nevím,do jak velikosti těch souborů je jejich vkládání omezeno,ale je pravda,že oba dva formáty (*.wmv a *.mp3) jsou už dost sami o sobě zkomprimované a tudíž mají soubory v těchto formátech poměrně malou velikost.

Pokud posíláte emailem prezentaci,ve které se nachází třeba zvuk,musíte dotyčné osobě poslat prezentaci i ten zvukový soubor.Nejlepší je prezentaci a ten audio soubor zabalit do *.rar archivu například programem WinRAR.

slunecnice.cz/...

Určitě bych do jedné prezentace nedával 12 audio souborů (jak píšete výše),to se mi zdá moc přehnané a přeplácané.

Pokud potřebujete prezentaci do velikosti 10 MB,aby se dala odesílat emailem,pak vám mohu ještě doporučit jednu službu.

Můžete zkusit http://uschovna.cz/ ;)

Funguje na tom principu,že na tento server nahrajete nějaký soubor (až do velikosti 250 MB) a poté do formuláře vyplníte emaily osob,kterým chcete tento soubor poslat.Můžete ho poslat až patnácti lidem.Podmínka je,aby si tento soubor všichni vyzvedli do 62 hodin od vyzvednutí prvním člověkem.Přijde jim na email upozornění,že jim ,,posíláte"ten a ten soubor a že si ho mohou stáhnout na tom a tom odkazu...Nikdo kromě vámi uvedených lidí si daný soubor nebudou moci stáhnout.

doplněno 12.06.10 15:39:

BTW : Nezdá se mi dobře zvolená rubrika...:)

lidus*
hodnocení

0x

otázka do rubriky počítače. Jsem počítačový analfabet a když chci radu jak na prezentaci v povr poitu a podobně ochotně mi krok za krokem poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]