Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké červené víno?

Od: lada1® odpovědí: 27 změna:

Doporučte značku červeného vína jen pro dobré napití ani ne k jídlu, a co výrobce jestli to tu není zakázané.děkuji Ladislav

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zweigeltrebe pozdní sběr, výběr z hroznů a Modrý Portugal pozdní sběr či výběr z hroznů - obecně Pavlovice nebo Čejkovice.

hodnocení

Ten modrý portugal je dobrý tip děkuji*palec*

Není zač, je to chuťově skvělé víno.

Nebo ještě jestli jste fajnšmekr, tak slámové víno.

modrak

Modré víno...to jsem ještě nepil...*smich*

Tak poté, co dovršíte 18 budete moci víno i popíjet, možná s překvapením zjistíte, že i když se víno jmenuje Modrý portugal, ve skutečnosti není modré . Stejně jako Rulandské šedé taky není šedivé *smich*

A červený Tramín není kupodivu ani červené víno :)

Tak tak - není červený , a taky není špatný :-D

modrak

To se mně jenom vybavila hláška z filmu Dědictví,aneb kurvahošigutntag *smich*

Dedictvi aneb kurvahosigutntag, 46 Restaurace, Dones nejake ty modraky - YouTube ;)

samka
hodnocení

1x
Neudáváte žádnou cenovou hranici, jestli víno za 200,- nebo klidně 3000,- nebo i více. Nemám ráda česká červená vína, za mě jsou "vodová" - zkrátka není v nich ta síla sluníčka. Pokud jde o "obyč" víno na běžné pití chutná mi Doppio Passo - Primitivo (250kč/láhev). Los Vascos - Cab. Sauv. 300kč/láhev. Zkrátka plná, hutná, intenzivní vína

asd1
hodnocení

0x

Dornfelder nejlíp Pfalz. Dobrej je i českej.

liska5
hodnocení

0x

Mně chutná Merlot, polosuché. Suché jsou na mne moc kyselé. Bývá to na vinětě. Suché, polosuché, polosladké, sladké. A taky Porto. To je sladší, těžké, více alkoholu a stačí ho málo. Takový "zákusek".

hodnocení

0x

Co člověk to jiná chuť! Já sice raději bílá suchá vína,ale z červených právě Portugala nebo Frankovku. Ale co člověk-to jiná chuť.

Kdysi před lety ve vinárně parta "mladíků" (mně bylo tehdy nějakých 25 a tito měli cca21,+-) :"pane vrchní, láhev vína!" Vrchní-"červené, bíle suché sladké?" Odpověď zněla : " to je jedno, hlavně, že se potom budeme motat!"

hodnocení

0x
Ja mam rada Frankovku Habanske sklepy

hodnocení

0x

Já mám tedy nejraději bílá vína Vlašský ryzllink a takové Rulandské šedé - to je něco.

Ale nedávno jsem v Mikulově popíjel i červěná vína a třeba tohle mě velmi zaujalo:

vinarstvi-fucik.cz/...

Obecně - ideální je zajet třeba do Mutěnic, tam se ubytovat a vyrazit - sklípků je tam na stovky, koštnout dostanete zcela jistě a zcela jistě si vyberete.

hodnocení

0x

Portské... ale není to tak úplně víno.

Jj to je likérové víno!

okolik

hlasuji pro Portské

hodnocení

0x

Za mlada (25+-) jsme požívali bílé. Krabicové dovežené z NDR po dvanáctkách v balení. Potom co začaly PENNYMARKETy, měli něco podobného v bílých krabicích tam. Potom asi změnili dodavatele a víno bylo balené v hnědavých krabicích. To nešlo. Pak mě přítelkyně-kamarádka předělala na červené. Polosuché. Merlot z NORMY v 1.5l lahvích je za 99 Kč. Taky jde Danko. Sladké z Lidlu za 54 Kč. Ochutnal jsem některá vína z lahví, co měla být při jejich ceně nad 150 Kč, nějak dobrá a nebyla. Nešlo to ani nalít do úst. Chtěl bych zažít ochutnat nějaká vína, která považují vinaři za nejlepší.

hodnocení

0x

Ja z vína jediné portské nebo kagor

liska5

Tak to já taky. I ten Merlot polosladký je podobný. A ještě někde mívají višňové z Polska. taky dobré.

hodnocení

0x

Když červené víno, tak rozhodně suché. Mezi mé oblíbené odrůdy patří: Modrý Portugal, Dornfelder, Frankovka, Cabernet Moravia, Cabernet Sauvignon, Andre , Rulandské modré (/..., Zweigeltrebe, Blauburger, nebo Neronet.

111®
hodnocení

0x

Gottberg Popice bych zkusil, já od nich Pálavu, ale ty chceš červené tak pohledej...Mívá ho Albert

hodnocení

0x
Tady v Čechách je dlouhodobě zavedené Vavřinec, Frankovka a Prtugal. Časem se člověk prokoštuje k vínům s větším množstvím tříslovin Cabernet Merlot a podobně. Kdo si zvykne pít Merlot z Chile, Austrálie nebo JAR, tomu už frankovka připadá řídká a kyselá. Kup si Cabernet Shiraz s klokanem na nálepce. Je z těch hutných a zatraceně dobrých asi cenově nejdostupnější.

hodnocení

0x
Sice je příspěvek starý , ale pokud to někdo čte , tak doporučuji víno z Kobylí , konkrétně Cabernet a z bílého rozhodně Hibernal a Pálavu *zdravi*
S tou Pálavou bych byl hodně opatrný. Většina toho co je běžně na trhu je přeslazená srágora na úrovni starého známého Sklepmistra a do Kobylí pro ni každý nepojede.

hodnocení

0x
Zaleži zda suché nebo polosuché.Ze suchých třeba Modrý Portugal, polosuchý je dobrý Merlot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]