Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nechala jsem si udělat dioptrické brýle , ale vidím přes ně špatně, je tam více problémů. Chci vrátit peníze. Mám na to nárok, popřípadě, jak toho dosáhnout, děkuji.
Jedině v případě, že byly vyrobeny vysloveně špatně - špatně změřená ohniska, nedodržení předpisu, popletení skel (i to se stává). Budete je muset nechat přeměřit někde u jiného optika nebo u lékaře a s protokolem pak jít reklamovat. Pak to bude probíhat jako klasická reklamace, tedy o způsobu rozhodně ten, kde jste je koupila, buď je opraví nebo vrátí peníze.
Pokud jsou zhotovené chybně tak nárok máš - špatně změřený rozestup očí, opticky jinak než mají být, blbě natočený cylindr apod. Optika se může cukat, pak nastupuje znalecký posudek a reklamovat s nim.
Pokud ti blbě změřil oči očař něbo optik (někdo jiný než kdo dělal brejle) tak můžeš reklamovat u něj jeho práci, ale je s tím pakárna prokázat mu to..
Když jste si je nechávala dělat, řekla jste, jaká potřebujete skla, jak silná nebo jste si přišla se starým poukazem nebo vám optometr oči proměřil a sám určil, jaká skla potřebujete? Na tom záleží, kdo udělal chybu. Ten, kdo zadal výsledky špatného měření, ten by to měl zaplatit. Vloni jsem si šla pro brýle k počítači. Optik je současně optometrem a nejdříve oči proměří a pak teprve skla udělá. Pravil, že mi, milerád brýle udělá, ale na levém oku že mám nějaký větší problém, že musím k očnímu lékaři. A ten mi našel dírku na sítnici. Takže jsem absolvovala výměnu čočky a pak opravu sítnice. Po víc jak půl roce jsem za optikem, pro brýle šla znovu. Znovu oči prohlédl a proměřil a do starých obrouček k pc a na čtení, mi dal skla s tím, že když bude sebemenší problém, ať přijdu, napraví to. Zaplatila jsem 2 x 850 kč a jsem happy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.