Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bosá chůze

Od: chodidlo odpovědí: 3 změna:

Ahoj, vybírám si boty na bosou chůzi. Mám ponožkoboty. Údajně se to nedoporučuje do města (chodník, beton,...)... Ale z těhletěch zdravotnických asociácí nemá cenu se ani řídit... dříve například doporučovali steroidy na růst svalů a ti lidé měli pivní pupek... podobný je to i s obuvnickou asociací...

...co myslíte vy? Máte barefootky? Chodíte v nich po městě? Já chodím cca 20 minut z práce a do práce. Když jsem je nosil poprví tak mě hodně boleli nohy, ale ty otřesy stabilizují páteř a prsty mohou být volnější... je to něco jinýho než jít po trávníku a betonu,...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Tady chybí rubrika: Odpověz si sám.

darsi
hodnocení

0x
V ponozkobotach (skinners) chodim po zahrade. V barefootech (froddo) po meste, ale i tak me boli plosky, kdyz specham a naslapuji na paty. Bosa chuze proste neni vhodna na beton.

hodnocení

0x
Já takový druh chůze tak nějak vnímám jako posilování. V tělocvičně jsme chodili úplně bosi. Takovéhle boty neexistovaly. Tak jsem úplně bosa v létě asi jeden rok chodila po městě. Základ byl naučit se chodit jinak. Teda nenašlapovat nejdříve na patu, ale spíše na přední část chodidla. Dělat menší kroky. Na patu je povrch příliš tvrdý, bez dobrého vyměkčení částmi bot.
Ona bohužel bývá tendence, se v rámci zdravého životního stylu spíše poškodit nedomyšleným extrémem. To, co se vyrábí běžně, je mnohem lépe promyšlené.
Základ při chození úplně bosa byl v pořádné péči krémy o chodidla, bez vyměkčení trpí mnohem více i pokožka chodidel, na to bych myslela i při použití méně vyměkčených bot. Nohy se mi ale najednou vůbec pak nepotily celou zimu, ale to už při chození v obyčejných zimních botách.
Zároveň to pro mne byl zajímavý trénink psychiky, počítala jsem s negativními reakcemi okolí, nesměly by mne rušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]