Nejste přihlášen/a.
Otázka je dána. Je to běžná výbava anebo nadstandard na přání zákazníka? Dva piloti se z větroňů katapultovali a přistáli na padácích... Jo pozor, oni asi přistáli na jednom padáku, tak to už je technika...
Drobná aktualizace - A soutěžní kluzák je katapultem vybaven?
Zrovna teď jsem pátral po záznamu včerejších Televi/.... Ten perseid 16:08 (asi podle vzoru asteroid) a ta Hořovice mě dokonale uzemnily. Ne, že bych měl zájem dělat novináře, ale tak mě napadlo, kolikpak asi taková slečna redaktorka za takhle kvalitní reportáž dostane .
Víte, Bergere, stejně jako klesá počet dobrých (čti použitelných ) řemeslníků, stejně to funguje i u novinářů. Takže si přečteme spoustu článků o genderové vyrovnanosti, o rasismu, xenofobii a pod, ale dobrých článků o technice je jako šafránu. Takže se ani nedivím, že dotyčný pisálek prostě uvažoval ,, má to křídla, tak se s zoho museli vystřelit´´.
Podobně jsem si už zvykl, že jakmile má něco pásy a trčí z toho nějaká trubka , pisálkové tomu okamžitě říkají tank, i když jde mnohdy jen o ,,plechovku´´ typu BVP.
K aktualizaci - ne není. Lítá to pomalu, z toho lze vystoupit bez potíží. Ovšem slečna / paní novinářka zřejmě ani netuší že je nějaký rozdíl mezi použitím vystřelovacího sedadla a prostým použitím padáku. A to už ani nezmiňuji , že zcela jistě netuší, že existují padákové systémy určené pro záchranu celého letounu - typicky pro ULL
Tak vyšetřování leteckých nehod nespadá do pravomoci PČR, to provádí UZPLN - takže není překvapující, že nějaký policejní mluvčí ví o letedlech akorát to, že se vyskytují v luftu
Ovšem , bohužel, tu máme čerstvý příklad skutečné katapultáže - v Michiganu se musela katapultovat posádka MiGu 23UB, přičemž to byla ex-ČSLA mašina -dokonce jsem ji vidělpřed lety i několikrát naživo - ovšem to ještě neměla ty rudé hvězdy. Jediná klika celé kauzy je, že to oba piloti přežili.
Takže - katapultáž vypadá takto :
tohle nemohli piloti kluzáku dokázat, ani kdyby týden jedli hrachovou kaši
Promone, pro upřesnění - mám z těch neumětelů srandu, jinak si troufám říct, že jsem docela v obraze. Vím, jak vypadá katapultáž a i vím, bohužel, jak to vypadá, když to nevyjde. Byl jsem v osmdesátémosmém v Bukové na Prostějovsku, když tam můj velitel letky a letovod pluku poslali jednadvacítku do země. Dnešní pitomci by řekli, že to byla nehoda anebo havárie, my tomu říkali katastrofa...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.