Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracené doklady

Od: fion odpovědí: 5 změna:
Ztratila jsem občanský průkaz a rodný list. Když jsem se dostavila na matiku byl mě vydán rodný list ale bohužel s chybným rodným číslem. Jak mám postupovat dál. Podotýkám že nemám žádné doklady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajít na matriku a tu chybu s nimi probrat? Následně pak zajistit vydání nových dokladů.

jd
hodnocení

0x

Na matrice ti určitě řekli: tady máš dokument a zkontroluj si to jestli tam není chyba.

hodnocení

0x

Měla jste vznést námitku hned dokud jste byla na úřadě. Když Vám nový doklad totožnosti vydávají, dají Vám zkontrolovat všechny údaje. Tak jste snad viděla chybu a měla jste hned na místě jednat.

Babička-tchyně ovdověla, bylo jí tehdy 80 let. Hned jí dali vědět, že si musí vyměnit OP. Kvůli jedné maličkosti. Na rubu měla napsáno "VDANÁ" a nyní mělo být "VDOVA."

Táhli jsme ji autem do města, tehdy se ještě muselo fotit, takže k fotografovi, pak na úřad. Už nebyla fit tělesně ani duševně. Ale zvládli jsme to. Za 3 týdny - přijeďte si pro OP. Jeli jsme. Zkontrolujte si OP. Kontrolovala jsem. A víte, co jsem zjistila? Na rubu, kde mělo být nově napsáno VDOVA, bylo opět napsáno VDANÁ. Ačkoliv všechny doklady byly doloženy. Byla jsem tehdy hrozně naštvaná a ptala se, co tam v té kanceléři vlastně dělají, kromě toho, že z lidí dělají voly. Moc se sice omlouvali, ale nijak mě to neuklidnilo. Prostě, když dáte pitomcovi lejstro...

Takže hned kontrolovat a upozornit. Doklad s nepravdivými údaji jste vůbec neměla převzít. Jaga.

Já měl kdysi pás v tam napsáno pohlaví ženské, tedy F. Všiml jsem si toho až když propadnul a šel jsem ho vrátit. Tak jsem na to ouřady upozornil a koukali na mě jak zjara. Jestli jsem s tím neměl problém. Říkám, že v polovině Evropy jaksi nikoho můj pas nezajímal a tak si toho nikdo nevšiml.

ltz
hodnocení

0x
On si kolikrát toho člověk ani nevšimne. Je na úřadě, myslí si, že takovým úředníkům může důvěřovat a ani si nepomyslí, že by tam chybu mohli zanest. Takže si to přímo tam třeba i kontroluje, ale jen tak hala bala. Běžte na matriku a chtějte nové doklady a chybné vezměte s sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]