Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vyděláváš a utrácíš

Od: kamil94 odpovědí: 11 změna:
Nazdar. zajímalo by mě kolik vyděláte a za co to utrácíte, ja (praha 27 let)
příjmy - OSVČ, cca 50-55k čistého
utratim:
18 000 nájem+ energie
6000 jídlo
3000 cigarety
7000 dluhy
4000 nafta
3000 automaty
zbytek cca 10k - buchty,drogy,koncerty atd...
dik za info jak na tom sem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Špatně

Neušetříte ani korunu, takže podle definice jste socka.

cojetidotoh
Pořád lepší než fabrika za 25k a insolvence jinak šetřit je zbytečné a k ničemu čím více budeme utrácet tím více se bude zdražovat a socky z fabriky to donutí k nelegální činnosti

hodnocení

5x

Člověče, nedělejte si z nás srandu.

Mám starobní důchod, mírně pod průměrem. Začnu vylučovací metodou. Neutratím nic za cigarety, drogy, automaty, alkohol, nemám dluhy, neplatím nájem. Žijeme ve vlastním domku /s manželem/. Máme starší auto /Fabii/ a jezdíme podle potřeby.

Mít Vašich 50 - 55 tisíc čistého, nevěděla bych, co s tím. Tedy věděla - nová střecha, fasáda, zateplení domku, tepelné čerpadlo. Na to se z důchodu nezmůžeme.

A představte si, že ještě dokážeme ušetřit. A to opravdu nijak chorobně nešetříme. Koupím dle potřeby maso, ovoce i další potraviny.

Promiňte mi to, ale přes Vaše značné výdělky mi připadáte, že jste finančně negramotný chudák. Kolik máte našetřeno? Sice hodně vyděláte, ale vzápětí všechno rozházíte. Pokud nemáte ženu a děti, je to Vaše věc. Pokud byste ale měl rodinu, byla by to bída s nouzí. Jaga.

jd

Tak to má ale většina lidí :) je jedno jestli vydělají 18 a nebo 88 nebo 188 tisíc, hodně z nich utratí většinu.

2222

babajaga: Plně souhlasím s tím co zde píšeš. Možná tazatel si z nás dělá srandu, ale spíše mi to připadá, že se tu přišel pohlubit kolik vydělává a za co všechno si může dovolit utrácet a možná i vysmát nám co až tolik příjmů nemáme. Takových lidí jako on bude asi docela dost, ale né každý má potřebu se s tím veřejně chlubit. Jsem v asi podobné situaci jako ty a také žiju ve vlastním domě který by vyžadoval nemalé investice a s těmi penězmi (důchod) ktetré mám musím hospodařit tak aby mi to vyšlo na to nejnutnější a ostatní věci do kterých by také bylo dobré investovat musí jít stranou. Kdybych tu napsal kolik mám něsičního příjmu tak mi to asi nikdo neuvěří, že s něčím takovým se dá vyžít. Nejsem, ale uchylák tak jako asi tazatel a narkoman, alkoholik, kuřák, gambler atp. a snažím se neutrácet za zbytečnosti. Lidi jsou v různých finančních situacích, ale většinou se nechlubí s tím ti co mají málo, ale ti co mají hodně nebo přebytek s tím co všechno si mohou dovolit a posmívají se těm co až tolik nemají a to si ještě někteří ztěžují, že jim to nestačí a chtěli by mít ještě více. Bohužel taková je doba, že si mnozí nedokážou peněz vážit.

hodnocení

3x

@kamil94 - dik za info jak na tom sem

Blbě. Není zač.

hodnocení

2x

Vydělávám a utrácím . Stačí? A kolik? po tom je každému en óňo

2222
10.08.22 14:27

*palec*

hodnocení

0x

Děkuji za optání.

Příjem mám dostatečný na to, abych nemusel 2x obracet každou korunu a sledovat slevy v Kauflandu. Možná to také bude tím, že nejsem gambler, nekouřím a nefetuju ;). Na druhou stranu ale dám za naftu cca 2x tolik, co Vy :(.

jd
hodnocení

0x

Tak si hlavne jako osvc davej dostatek do ETF na penzi, anebo jak dlouho si myslis ze budes fungovat? Jako osvc vetsinou nedostane nez almuznu, protoze si dava na DP minimum.

Mozna by bylo fajn pro zacatek tam davat 50% z automatu a cigaret. Ale to by musela byt nejaka financni gramotnost a to u tazatele nehrozi.

Efektem slozeneho uroceni a prumerneho zhodnoceni za poslednich 55 let (10% pa v ETF) vychazi pri mesicni ulozce 3000,- a 35 letech vlastni uspora 1,26 milionu a profit 10,13 milionu, celkem (v dnesni hodnote) 11,39 milionu... na duchod

Vse pri soucasnych cenach, inflace nehraje roli, protože tu úložku odpovídající hodnotě 3000 Kč budeš průběžně aktualizovat na stejnou ekvivalentní hodnotu... A výsledkem bude stejná ekvivalentní hodnota v budoucnu

Jak už řekl Albert Einstein, složené úročení je 8. div světa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]