Nejste přihlášen/a.
Názory kandidátů příliš neznám. Hodně mě překvapuje, že Velká pětka zatím mlčí. Budu konzultovat s dětmi, ale netvrdím, že je poslechnu. Zatím to vidím tak, že pokud se dostane do druhého kola Petr Pavel, budu volit jeho protikandidáta. I kdyby to měl být Andrej Babiš. Nebo možná nebudu volit vůbec. Kdyby náhodou mělo být ve druhém kole rozhodování mezi lampasákem a Miroslavou Němcovou, tak k volbám nejdu na sto procent.
Tak ekonom kovanda je podle tebe demagog?
A @sparcoo co napsal dotaz, ten je podle tebe co? Je příčetný?
za nemastného neslaného Fialu teda moc rád nejsem, to už byl lepší srandista Topolánek, ten se aspoň choval jako chlap, ale jako šampon. Ale beru, že on má jiný vkus...
Petr Pavel je generál ve výslužbě, čili nyní žije jako normální civil. Nazývat ho lampasákem je poněkud nespravedlivé. Já si naopak myslím, že bývalý voják nemusí být hendikep, nýbrž plus, možná nebude jalový žvanil a úřad trochu pozvedne. Ten člověk se dokázal prosadit až do vrcholných funkcí v NATO, takže to nemůže být žádný blbec. Já osobně bych rád volil senátora Hilšera, případně Fišera, tihle lidé jsou mi sympatičtí, nicméně podle průzkumů bohužel nemají příliš velkou šanci na zvolení.
Proč zde napadáte slavného generála, který bojoval ve válce a v NATO? Volit ho nebudu, ale nevadí.
Lepší kandidát je ten Japonec.
Každý argument je dobrý. Třeba Nerudová se bije v prsa a tvrdí, že nikdy nebyla v KSČ. V roce 1989 ji bylo 10 let. Zato generál moc dobře věděl co dělá. Takže žádný omyl. A on dnes lituje. Jistě v pravou chvíli co se hodí do krámu. Jsou lidé kteří mají pevnější charakter. Třeba Benešová nikdy nebyla členkou. Možná právě proto se jí snažili zničit, aby se jí nepodařilo vyčistit tu zkorumpovanou justici.
V prvním kole fakt nevím. Ale ve druhém kohokoliv proti Burešovi. Bureš našťestí šanci nemá, má svých 30% koblihářů, ale to je strop, 70% je proti němu.
Ano, to mě zajímá velmi. A pak taky aby už konečně skončil ve vězení. A aby byly sanovány z jeho majetku veškeré škody, které této zemi a lidem způsobil. To mě velmi zajímá.
Zkoušel někdo přemýšlet, že třeba ti účastníci H-systemu celý život šetřeli a dnes mají skoro jen oči pro pláč. Kdo asi nastavil zákony, stvořil exekutory a vyprodukoval zlodějské podnikatele. Naopak takový Janoušek a mnozí další, kteří nikdy nic nevytvořili, jsou za vodou. Kde je nějaký Baťa, Heyrovský, Wichterle. Jednoduché. Pokud nic nevytvořím a chci zbohatnout, tak musím někoho jiného okrást.
Tezko rict. Jeden sasek vedle druheho nebo o nich neni slyset jak je petiletka dlouha a pak vylezou z ulity.
Primou volbu nam byl cert a politici dluzni. Vubec nema v nasem ustavnim systemu co delat a akorat to zbytecne - vzhledem k relativni nedulezitosti one funkce - vyvolava ve spolecnosti zbytecne pnuti.
Mozna to tam hodim Nerudove. Je mlada, neni politicka, reprezentovat nasi zemi jiste umet bude, neni trestne stihana, bez zasadnich skraloupu z minulosti, urcitou sanci ma...co vic chtit.
"Za úspěch beru pokud pan Babiš zmizí z české politiky úplně (klidně na Francouzskou riviéru) a celá strana ANO s ním."
Já k tomu přidávám i pětidemolici, která Babiše svou destruktivitou hladce trumfla.
Žádný kandidát ve službě cizím mocnostem pro mě není volitelný. Poznají se podle silné podpory od mainstreamových médií.
"...pětidemolici, která Babiše svou destruktivitou hladce trumfla"
Tak jo, muselo se spojit 5 stran, aby "hladce" trumfly 1 hnutí o závratných 0,5 % hlasů.
nox - I kdybych omylem "koalici" považoval za jednu stranu, vítězství o 1/2% lze těžko považovat za "hladké a zdrcující".
Je zřejmé, že psanému textu rozumí stále méně lidí. Psal jsem o destruktivitě, ne o procentech.
Celkově to vypadá, že naše politická scéna směřuje k americkému vzoru dvou pro-globalistických stran či uskupení střídajících se u vlády ("dvě křídla stejného ptáka"). To je ve hře na svobodu a demokracii asi nejpohodlnější.
Já si myslím, že Bába to odpíská. Vymluví se na rodinu, zdraví, nebo podobně. To není čestný člověk, to je kalkul. Jeho ego by nesneslo porážku ve druhém kole. On má šanci se díky svým fanouškům dostat do druhého kola. Má svých 30% a pochybuji, že nabere další. Zato odpůrců je 70%. Dobře, i když nejdou všichni volit, tak jich bude víc, než těch jeho 30%. A lidi budou volit kohokoliv, jen né jeho. Já třeba určitě. A proto si myslím, že si je toho vědom a že z toho vycouvá, Protože celá ta jeho současná komedie to naznačuje.
Myslíte si, že žena na chlapské pozici v politice nemá testosteron? Možná ho má víc, než je zdrávo, proto kandiduje.
Každá matka od dětí, která je čerstvá má tak rozhašené hormony, že sedí na vše vyjmenované výše, takže bych to úplně neškatulkoval.
Matka s děckem je nejhorší, protože začne protestovat i proti pojídání masa nebo životu ve městě.
Taky se těm ženám ihned díky hormonům změní slovník k naprostým nesmyslům jako:mimísek,manža, čvchtt, koko a jiné co ani neznám díky bohu.
cca 30 let, To je ještě brzo, ani nevím kdo všecko kandiduje... Generály nevolím, vojáci nepatří do politiky. Babiš nevím zda vůbec kandiduje, asi bych mu hlas nedal. Zatím bych asi se vyslovil pro Nerudovou. Až na to přinde čas, tak všecky kandidáty prondu a pozišťuju, co je každý zač na co má názor. Nezapomenout, nezajímat se jenom o ty co jsou TOP ve statistikách, na nikoho nezapomenout. Hlavně při rozhodování nezapomenout, že hlavní je jak bude reprezentovat (dalšího invalidu už prosim né; někoho kdo nemluví hezky ale pěkně) a že nové zákony nevydá, ale jenom je vrací do parlamentu.
Dobrý den, prezidenta protestně volit nechodím, protože tato volba je mimo u nás historicky zavedený systém zastupitelské demokracie (je to prvek přímé demokracie), což se mně příčí. Ovšem, ať už bude na Hradě kdokoliv, tak jsem si jistý, že už s ním nebude taková švanda, jako byla s panem Zemanem (a jeho kumpány). Zdravím!
Z 5-ti stran jedna,ostatní jednají proti zájmům ČR
Kterápak strana je ta jediná co brání zájmy ČR? To asi myslíte SPD, že mám pravdu?
elenazimova:
Co to tady plkáte za nesmysly? Vždyť v současnosti zde máme svobodu, jaká tu nikdy nebyla, každý si může dělat téměř co chce, svoboda jednotlivce je v západních zemích dovedena až do extrému. Kdo vás nutí dělat něco nebo myslet si něco co nechcete? Pokud vám vadí co dělá vláda, volte si jinou, nikdo vám nenařizuje, koho máte volit. A že novináři píšou názory, se kterými nesouhlasíte, tak to nutně nemusí znamenat, že chyba je na straně novinářů.
Tak těch nesmyslů tam máte hned několik:
Nejlepší je jeden názor. Se vším ostatním je třeba zatočit.
Je třeba prezident co "jde na ruku".
státní zakázky dle politického smýšlení
vládní rozhodnutí se řídí za hranicí republiky
jakýkoliv odpor proti smýšlení vlády je označen za nepřípustný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.