Nejste přihlášen/a.
CHtěl byc hse zeptat.
Včera kolega lakoval barvou ve spreji od primalexu kousek železa. Ale byl vítr a toho prachu z barvy jsem se nadechl pusou.Muže mi to nějak ublížit? mám jet do nemocnice?
Pokud to bylo jen mírné vdechnutí prachu barvy nic se neděje ale příště doporučte kamarádovi aby nestříkal venku ve větru. Nikoliv kvůli vám ale proto, že polovinu stříkané barvy má ve větru a stříkaná součást nemusí být dokonale rovnoměrně nastříkána. Pokud nic z toho mu nevadí, tak samozřejmě je to jeho věc.
Na sliznicích dýchacích cest je tenoučká vlhká vrstva hlenu a v ní rejdí makrofágy. A co mikroskopického na sliznici ulpí, tak uklízejí, baktere zneškodňují... Vtáhnou ty mikronečistoty a jedy do krevního řečiště a to je odplaví a v játrech rozebere a přepraví do žluči a s ní do stolice.. Jinak bychom měli plíce dávno ucpané. Jen toho nesmí být příliš, dlouhodobě a nebo látka, co plíce poleptá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.