Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posun zubů po extrakci

Od: dedabrno® odpovědí: 3 změna:

Setkal jsem se s vážně míněnou informací, že pokud dojde k extrakci zubu (např. 6, tedy mezi 5 a 7) tak dochází spontánně k posunu sousedních zubů na volné místo, což může mít dopad na nerovné umístění 5 nebo 7, a že proto nutné využít služeb ortodoncie, tedy nákladných rovnátek na delší dobu. O možnosti posunu trvalých zubů u dětí po extrakci mléčných zubů nepochybuji, ale že to bývá u mladých a dospělých lidí, to mne překvapuje, ani ve svém věku jsem se s tím nesetkal. Nebo je to tak trochu modní a komerční záležitost?

Děkuji za každý názor či zkušenost.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Je to tak, dokonce i rovnátka můžete úspěšně používat třeba ve 40ti. Zuby nejsou úplně napevno.

liska5
hodnocení

1x

Mohu Vás ujistit, že i u dospělých, ba starších lidí, zuby pomalu cestují do mezer po extrakci. Tam se to řeší třeba můstkem.

hodnocení

1x

Jedné dceři jsme dali rovnátka dali jsme za to asi 20 tis. vytrhli ji 4 zuby a rovnátka to srovnali druhé dceři vytrhli 2 zuby dole a 2 nahoře a krásné do dvou let se to samo vyrovnalo a posunulo do mezer bez rovnatek ale zubař té bude nutit do rovnatek bo kšeft je kseft

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]