Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určitě jsem utopil morče

Od: luki odpovědí: 11 změna:
Už je to sice dávno, ale svěřím se vám tady. Asi tak před rokem, dostalo mé morče v noci nějaký záchvat.
Různě se kroutilo, a pískalo. Nebylo možné s ním jít v noci na veterinu, a bylo mi jasné, že to do rána nevydrží. Chvilku jsem se na něj díval, ale pak už jsem to nemohl vydržet. Dal jsem ho do krabice, a šel jsem s ním ven. Když jsem došel na místo, tak jsem ho z té krabice vyndal, a hodil jsem ho do vody. Do teď si vzpomínám na to, jak se ještě snažilo plavat. Viděl jsem to jen koutkem oka, protože mi to bylo nepříjemné. Určitě se utopilo. Zůstala mi jen krabice, kterou jsem si odnesl domů. A proč se vám vlastně svěřuju? Chci vědět, jestli jsem podle vás udělal dobře, nebo špatně. Děkuju za vaše názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tyler
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že nikdo vlastně neví, co morčeti bylo...

Kdybyste ho vzal lopatou, měl by tu smrt jednodušší. A vy o něco smutnější zážitek.

Na druhou stranu mohlo klidně žít doteď. Pamatuji své osmáky degu. Zřejmě sežrali něco nevhodného - křeče, třesot. Přešlo je to po pár hodinách v dlani a za přísunu vody (bez chlóru) a čerstvé bazalky. Psychika bude nejspíš také dělat divy.

pb®
hodnocení

0x
Utopení je velmi trýznivá smrt. Ačkoliv mám zvířata ráda, nejsem pro to, aby se zachraňovalo všechno, ale když už zabít, tak co nejméně trápit. Zlomení vazu je mnohem rychlejší a milosrdnější, to pro příště.

Utopení není až tak trýznivá smrt, protože je poměrně rychlá, jeden nádech vody do plic a do půl minuty jste v bezvědomí.

hodnocení

0x

Morče umí plavat. Pokud se utopilo, nejspíš mělo nějakou vážnou nemoc, pokud ne, tak doplavalo na břeh a zachránilo se (nevíte, když jste se nedíval).

jd

A tam ho sežrala krysa nebo přejelo auto. Morče z bytu asi nepřežije venku.

Tak teď jste ten happyend úplně pokazil*ticho*

etana*
hodnocení

0x

No tak to nevím, jak si udělala, zato vím, že tvoje snaha nás tady šokovat ti moc nevyšla. Přidej...třeba jak jsi sežral zaživa koťátko.

ltz
hodnocení

0x
Jestli je pravdivý ten příběh, tak těžko říct, jestli jste údělal dobře, možná by i do rána přežilo. Bral jste to tak, že jste ho chtěl zbavit trápení. Ale to hozeni do vody, no nevím. Představte si, je vám zle a ještě vás někdo hodí do vody.

hodnocení

0x

Jsou i veterinární pohotovosti - místo k řece, jste ho mohl odnést tam. Pokud jste to nemohl vydržet, proč jste nezavřel dveře/neodešel z bytu a nepočkal? Netrápilo by se víc, než při topení. Místo koukání jste ho nevzal do ruky, protože jste se ho bál? Asi ne, když jste ho pak nesl v krabici. Když jste se ho rozhodl zbavit, nést ho k řece je divný nápad.

hodnocení

0x

Nevím, kde doma máte vodu. Bydlíte u Labe? Nebo jsi toho chudáka hodil do studny? Kdybych já měla v noci jít s morčetem až k rybníku, určitě bych mezitím měla nějaký nápad. Kdyby byl stav beznadějný, utratit rozhodně humánněji, než topit.

Teď se jen modli, až budeš jednou stonat, aby Tě matka nepopadla, nedonesla na dvůr a nehodila do studně. To morče bylo přece členem rodiny a zasloužilo něco lepšího, než takhle odkopnout. Nechováš se ke zvířatům pěkně, už si žádné jiné raději nepořizuj.

Už jen ty Tvé výmluvy - "viděl jsem, že do rána nevydrží." /studoval jsi veterinu, že děláš závěry?/ "Na veterinu nebylo možné v noci jít..".I na veterině je noční služba. Taťka mohl nastartovat auto a zavézt Tě s morčetem k veterináři. Máš jen hloupé výmluvy. Takhle se ke kamarádům rozhodně nechová. Proto už nikdy víc žádné zvíře. Aspoň do té doby, než dostaneš rozum, pokud to někdy vůbec bude. Jaga.

rendekova
hodnocení

0x
Ja sama mám 3 morcata a jednou mi jedno na zadni nozky ochrnulo tak jsem premislela co s tim. Cetla jsem ruzne stranky a tam vykocilo:Morcatka si sama neumi vyrabet vitamin C. A v tu chvili mi to docvaklo zacala jsem mu davat a po pul roce mi zase behalo jako driv. :)
Určitě jsem utopil morče
Určitě jsem utopil morče #2
Určitě jsem utopil morče #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]