Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec urážky

Od: nikol* odpovědí: 5 změna:
ahoj chtěla bych se zeptat, je mi 15 a mám brigádu byla jsem včera, brigáda je těžká spíše pro chlapy, a já jsem holka je to natírání nošení těžkých věcí atd. Je to venku a teď je horko, jak už jsme psala na brigádě jsem byla včera, a dneska jsem chtěla jít taky, ale chtěla jsem se vyspat a boleli mě záda protože cely den jenom stojím,nebo klečím na nohou , no a kdybych dneska šla tak bych se domů vrátila až v 5 hodin večer od 7 ráno do pěti večer a to se mi úplně nechtělo, a chci jít ven s holkama odpočinout si ,ale tata dnes ráno přišel a pta se ty jako nejdeš do práce? odpověděla jsem mu že dnes ne že mě bolí hlava a záda ze včera, a on mi řekl že jsem sra*ka jak jsem blbá že si dělám jen ostudu, nevím s čím jako, furt se mě snaží něčím ponížit, a přitom já mu nic neudělala, přijde mi to že už to přehání, je to moje 1 brigáda kterou jsem ani nechtěla, chodím tam jen kvůli tátovi,měla jsem plno možností jinde a to mi táta řekl že ne ,dokonce mi řekl že když nejdu do práce tak ani ven jak kdyby to byla škola ale škola není a jsou prázdniny,přitom je na mě kdy půjdu a kdy nepůjdu řekli mi to v práci, ale on to nechápe a dělá ze mě nejhorší dceru přitom já se snažím, ale můj táta není takový jen na mě vždycky když má nějaký problém za který třeba ani nemůžeme, nebo něco hledá tak zato automaticky můžu já,nebo bráchové, ty táta taky uráží že jsou tlustý a tak a dělá si z toho srandu, furt má nějaký připomínky já si myslím že nejsem špatná dcera oba moje rodiče chodí do práce já hlídám dva mladší bratry 11 a 6 uklízím celý byt,když nejsou prázdniny odvádím do školky a školy , ale furt nejsem dostatečně pro tatu dobrá,furt mě musí nevzím urážet už mě to nebaví nejradši bych se zbalila a odešla pryč.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x
Pochop, že práce není holubník. Když jsi po jednom dni k nepoužití, tak se na žádnou brigádu nehlas. Pokud ti brigádu dohodnul táta, tak se mu nedivím, že mu děláš ostudu.
Jak chceš odpočívat s holkama? S kamarádkama si máš jít zasportovat, odpočívá se nejlépe doma.

vvvv
hodnocení

0x
Ahoj,
prvně zkus ignorovat ty urážlivé komentáře, co ti tu ostatní budou psát - pár uživatelů má v oblibě spíše odsuzovat, než člověku poradit, jak např. uživatel id (je ubohost psát 15ti leté holce ve vývinu, že dělá ostudu proto, že nezvládá celý den natírat - hlavně nosit - těžké věci a být celý den neustále v pohybu, kor když je léto a musí se starat doma ještě o děcka. Navíc, kdyby jste si to přečetl celé, tak se dokonce dočtete, že do brigády byla spíše donucena, než že tam šla dobrovolně. A jestli chce odpočívat s kámoškama, tak ať. Je mladá, má prázdniny, ať si mládí užije, než bude celý život pracovat.)
Jinak k tobě, já měl podobného otce, takové lidi jde jedině přetrpět, odstěhovat se a utnout kontakt. Nemá smysl se s nimi hádat. Jestli nutně potřebuješ peníze, zkus to nějakou dobu přetrpět, ať si něco alespoň vyděláš (Ta bolest by měla do pár dní zmizet, snad), ale pokud tam taháš opravdu těžké věci, tak to lze i odmítnout, jelikož by to mělo porušovat BOZP, pokud si správně pamatuji ze školy. Pokud je to menší firma, tak ale chápu, že na to nehrajou a spíše tě vyhodí. V opačném případě si vyslechni pár urážek a na brigádu kašli.

jd
hodnocení

0x

Tělo bolí, protože nejsi zvyklá na pohyb a práci, když začneš takto zprudka a s věkem se to už jen zhoršuje, ale to tě do pár dnů přejde.

Co je to za praci, ze tam muzes chodit jak do housli? Tata z tebe asi chce vychovat slusnou spolehlivou a pracovitou, ale nejspis to moc neumi, tak se na nej nezlob a zkus si snim promluvit, treba o tom ze na brigadu pujdes tehdy a tehdy a flakat se budes tehdy. Uz jen to, ze mu ukazes, ze mas mentalne na to si neco naplanovat, mu zavre usta.

A sbalit se a vdat taky muzes, pokud si myslis, ze na to mas :) Jsi ve veku, kdy takovehle napady mela asi vetsina detiˇ

tyler
hodnocení

0x

Když tělo není zvyklé na určitou námahu, nebo i jen dlouhodobější pohyb/stání/klečení, vždy se ozve.

Mohl bych vám vyprávět tolik příhod, kdy jsem "zklamal" sám sebe tím, že jsem byl druhý den téměř nepoužitelný z důvodu bolestí. (V mládí ještě platí pravidlo, že jde bolest "rozchodit" tou samou prací, ale nemusí to platit vždy - např. na namožené vazy/šlachy bych byl velice opatrný!)

Táta to snad myslí dobře v tom, že kdybyste byla oficiálně zaměstnaná a tohle si "dovolila" - nepřijít druhý den (úplně nejhorší scénář je ani nedat informaci, že nepřijdu, případně se omluvit 10min před začátkem směny - to je pro šéfy a ty, co organizují práci pěkná podpásovka), taky by o vás již nemuseli mít zájem.

Na druhou stranu by vás táta měl pochopit v tom, že pokud začínáte přičichávat k práci, občas z toho tělo bolí.

Můj táta měl taky pořád podobné připomínky. Stahuje to sebevědomí dolů. S jeho přístupem, co popisujete, vám bohužel nepomůžu. Nejspíš na něj byli jeho rodiče podobně přísní/zlí.

Pokud se staráte o dva mladší bráchy, do toho máte v 15ti brigádu (dnes obdivuhodná věc, kdysi to byl standard), zřejmě budete zodpovědná mladá slečna. Pevně doufám, že se vám všechny tyto zkušenosti získané v tak mladém věku vrátí v co nejlepším nazpět.

Ale jednu radu si stejně neodpustím.

Nesnažte se vždy za každou cenu vyhovět ostatním, že jim dáte přednost před sebou samotnou.

Netvrdím, že vás nutit do brigády je něco špatného, vlastně je to pro vás moc moc dobře! Jde jen o to jakou brigádu.

Tohle je pro mě strašně "tenký led" - je vám 15, takže máte povinně poslouchat rodiče... Jenže když by byl například rodič zarytý "havíř" - horník v dole, a vám by našel podobně náročnou brigádu, aby byl ON spokojený, je to taky špatně.

A to jsou ty chvíle, kdy je třeba říct slovo NE. A byť mě za to mnozí rádci zde ukamenují (zvláště té starší generace se bojím, ta byla mlácena hlava nehlava), to slovo je důležité znát a používat v jakémkoli věku.

Každopádně, stejně nevíme, jakou náplň vaše brigáda má. Jestli sbíráte šišky v lese, nebo vynášíte suť po schodech 5 patrového domu...

ltz
hodnocení

0x
To je dost divne zaměstnání, kdyz vám řeknou, že můžete přijít když chcete a potom také nemusíte, kdyz se vám zrovna nechce. Brigadnici jsou taková pomocná síla tam, kde jsou ostatní zaměstnanci dost přetížení, takže za brigádníky a jejich výpomoc jsou rádi. Tam, kde si sami vystačí, brigádníky prostě neprijmou. Vy brigádníčíte tam, kde je asi potřebuji. Tak možná jim ten váš den chyběl a omluvenka od rodičů v zaměstnání nefunguje jako ve škole. Tak asi to tátu dopálilo. Táta je asi přísný, možná by měl i více chválit, ale jste jeho dítě a rád vás určitě má. No, v 15 si hodně děti mysli, jak mají děsně nemožné rodiče, ale až v pozdějším věku dojdou názoru, že se mýlily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]