Nejste přihlášen/a.
Tělo bolí, protože nejsi zvyklá na pohyb a práci, když začneš takto zprudka a s věkem se to už jen zhoršuje, ale to tě do pár dnů přejde.
Co je to za praci, ze tam muzes chodit jak do housli? Tata z tebe asi chce vychovat slusnou spolehlivou a pracovitou, ale nejspis to moc neumi, tak se na nej nezlob a zkus si snim promluvit, treba o tom ze na brigadu pujdes tehdy a tehdy a flakat se budes tehdy. Uz jen to, ze mu ukazes, ze mas mentalne na to si neco naplanovat, mu zavre usta.
A sbalit se a vdat taky muzes, pokud si myslis, ze na to mas Jsi ve veku, kdy takovehle napady mela asi vetsina detiˇ
Když tělo není zvyklé na určitou námahu, nebo i jen dlouhodobější pohyb/stání/klečení, vždy se ozve.
Mohl bych vám vyprávět tolik příhod, kdy jsem "zklamal" sám sebe tím, že jsem byl druhý den téměř nepoužitelný z důvodu bolestí. (V mládí ještě platí pravidlo, že jde bolest "rozchodit" tou samou prací, ale nemusí to platit vždy - např. na namožené vazy/šlachy bych byl velice opatrný!)
Táta to snad myslí dobře v tom, že kdybyste byla oficiálně zaměstnaná a tohle si "dovolila" - nepřijít druhý den (úplně nejhorší scénář je ani nedat informaci, že nepřijdu, případně se omluvit 10min před začátkem směny - to je pro šéfy a ty, co organizují práci pěkná podpásovka), taky by o vás již nemuseli mít zájem.
Na druhou stranu by vás táta měl pochopit v tom, že pokud začínáte přičichávat k práci, občas z toho tělo bolí.
Můj táta měl taky pořád podobné připomínky. Stahuje to sebevědomí dolů. S jeho přístupem, co popisujete, vám bohužel nepomůžu. Nejspíš na něj byli jeho rodiče podobně přísní/zlí.
Pokud se staráte o dva mladší bráchy, do toho máte v 15ti brigádu (dnes obdivuhodná věc, kdysi to byl standard), zřejmě budete zodpovědná mladá slečna. Pevně doufám, že se vám všechny tyto zkušenosti získané v tak mladém věku vrátí v co nejlepším nazpět.
Ale jednu radu si stejně neodpustím.
Nesnažte se vždy za každou cenu vyhovět ostatním, že jim dáte přednost před sebou samotnou.
Netvrdím, že vás nutit do brigády je něco špatného, vlastně je to pro vás moc moc dobře! Jde jen o to jakou brigádu.
Tohle je pro mě strašně "tenký led" - je vám 15, takže máte povinně poslouchat rodiče... Jenže když by byl například rodič zarytý "havíř" - horník v dole, a vám by našel podobně náročnou brigádu, aby byl ON spokojený, je to taky špatně.
A to jsou ty chvíle, kdy je třeba říct slovo NE. A byť mě za to mnozí rádci zde ukamenují (zvláště té starší generace se bojím, ta byla mlácena hlava nehlava), to slovo je důležité znát a používat v jakémkoli věku.
Každopádně, stejně nevíme, jakou náplň vaše brigáda má. Jestli sbíráte šišky v lese, nebo vynášíte suť po schodech 5 patrového domu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.