Nejste přihlášen/a.
Tvrdí se, že pouze 2-3% populace má IQ nad 130. Jsou ta data stále aktuální? Pro budoucí generace, tím jak jsou více technologicky založeni, ty testy můžou být jednodušší. Navíc, nenapíšou schválně více lidem, že mají IQ 130, i když třeba nemají (protože ten test udělali schválně jednodušši), aby vydělali na nich peníze? Stát se členem mensy stojí poplatky.
Mně vyšlo poměrně vysoké IQ (teda podle jejich měřítek), ale přitom jsem strašná turbka, navíc na internetu má každej druhej IQ 150+ :D
IQ není hodnota vědomostí, ale analytických schopností, schopnost zjistit souvislosti, závislosti...Stejný test může dělat 10.tileté dítě i profesor literatury z Oxfordu. Proto jsou v testu obrázky a pokud jsou tam čísla, tak stačí znát sčítání, násobilku. Průměrné IQ je a vždy bude 100, to je princip výpočtu průměru. Žádný internet a google nikomu nepomůže zvýšit si IQ, maximálně kdyby někdo zveřejnil správné odpovědi a ostatní to opisovali. Mám spíš pocit, že internet zahlcuje lidem mozek nesmysly, takže mozek analytické schopnosti ztrácí, čehož jsme svědky v mnoha diskuzích.
Co se týká tvého výsledku, tak je podstatné, jaký test si dělal, zda oficiální mezinárodní test nebo něco, co se za test IQ vydávalo. Takových testů je internet plný, je to jen byznys, jako všelijaké reklamy.
Volně dostupně IQ testy na netu udávají to, co chce uživatel slyšet. Takže dávají o dost lepší výsledky, než ve skutečnosti jsou. Krom toho skutečný IQ test trvá skoro celý den, ty netové zdaleka nepostihují vše.
Inteligence lidí roste, ale IQ se nemění, protože IQ je poměr vašeho výsledku ku průměrnému.
jd: No pravda je, že to vypadá, že lidstvo již dosáhlo vrcholu. Myslím, že se nemýlím, když řeknu, že IQ souvisí s počtem dětí. Já si myslím, že lidé s vysokým IQ mají v průměru méně dětí, než lidé s nízkým IQ, takže je opravdu možné, že průměrné IQ klesá. Já to myslel jako celou historii lidstva, dnes je vyšší IQ, než před 1000 lety, ale pravda je, že v posledních letech se to už možná zas obrací.
Před 1000 lety by ten test asi musel vypadat trochu jinak. Průměrná populace byla poněkud negramotná a nějaké číselné řady nebo osové symetrie by jí moc neříkaly. Na druhé straně si zas tehdejší negramoti uměli poradit s věcmi, se kterými si dnes neporadí skoro nikdo.
ra252: No a souvisí gramotnost s inteligencí? Já bych řekl, že ne. Gramotnost je vzdělání, může být (samozřejmě teoreticky) člověk s IQ 130, kterého nikdo nenaučil číst a psát, tak to neumí. Podle mě je inteligence vrozená a gramotnost už je vzdělání. Já dělal skutečné IQ testy a to bylo hlavně o logickém myšlení.
@makk A na tom jsi byl kde, že lidé s vysokým IQ mají méně dětí? To je podle mě blbost a nepochopení. Všimni si, kolik dětí mají lidé z žebříčku nejbohatších lidí na světě forbesu...
Podle mě lidé v blahobytu a konzumu mají méně dětí, ale to nic neříkalo IQ
pokud já vím, tak se říká, že člověk před 30 000 lety měl stejný mozek jako má dnes, a že bys ho na ulici nepoznal ani podle vzhledu.
jd: To vidím v okolí. Třeba můj syn má VŠ, jeho manželka také, maji jedno dítě a o dalším neuvažují. jejích kamarádi a známí z podobných kruhů jsou na tom obdobně. A občané, kterým se říká nepřizpůsobiví, aby to nebyl rasismus mají obvykle klidně 10 dětí. neznám se s nimi osobně, ale vysokoškolské vzdělání je u nich absolutní výjimka, mnohem častější je, že nemají dokončené an základní vzdělání. A vzdělatelnost je určitým ukazatelem inteligence.
@makk prosím tě, už jenom z výroků, že nemají dokončený ani základní vzdělání (co je to za nesmysl, když je základní školní docházka povinná, asi myslíš to - že nemají střední vzdělání, to je pravda), a že píšeš o VŠ jako o něčem inteligentním, tak tě nelze brát vážně! Ten tvůj syn o dítěti neuvažuje, protože je pohodlný a líný, a žije konzum, je mu lhostejna budoucnost, můj názor...
Já si myslím, že naopak IQ se snižuje, mozek je sval, který necvičíme, protože máme PC. Asiaté jsou lepší než Evropané ti jsou líní. Děti , velká část se učit nechce a nechce nic dělat. Celkový úpadek ve všech já pozoruji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.