Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je špatně když se mladí lidé chodí bavit? zlé chování pána na instagramu

Od: luciee odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

jmenuji se Lucie a za dva měsíce mi bude 17. Včera večer jsem na instagram narazila na diskuzi kde se dospělý pán, který jak jsem pak zjistila je údajně zaměstnáním plicista, naváží do naší/dnešní generace dětí a tvrdí že cituji: "pouze hloupí lidé chodí do klubů, na párty a na zábavy...". Na což jsem zareagovala, protože si myslím, že to rozhodně není pravda. Pán se mnou vedl dlouhou diskuzi o tom že je tam vysoké riziko konfliktu, protože je tam možnost pití alkoholu a neustále argumentoval pouze tímhle. Zkusila jsem se zkontaktovat se slečnou, kterou pán pod stejným příspěvkem také urážel a společně jsme se pokusily mu napsat. Ještě pro objasnění, po celou dobu jsme já i slečna komunikovali slušně a nikoho jsme neurážely. Pán na nás začal vytahovat že neporušuje žádná pravidla instagramu a že je policista, takže ví co dělá. Na což jsme mu napsaly že to není o pravidlech, ale o etiketě kterou by jako dospělý člověk a policista měl mít a že jsou na instagramu lidé kterým by jeho zprávy mohly ublížit. Z jeho odpovědi bylo jasné, že ho náš názor ani to že by mohl někoho ranit vůbec nezajímalo. A tak se ptám: Myslíte si že chování pána na instagramu bylo vhodné? Co si myslíte o tom, že se mladí lidé chodí bavit na zábavy? Měli by raději zvolit jiný druh zábavy nebo na tom není nic špatného?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

8x
Než ztrácet čas diskuzí s pánem, máte se jít raději někam bavit. Pěkný den.

hodnocení

8x

Lucko, ten člověk psal o konfliktech, které na zábavách mládeže často vznikají, mnohdy právě z důvodů vyšší konzumace alkoholu , drog apod. Zná to zřejmě ze své činnosti u policie a má právo svůj názor na instagramu prezentovat, stejně jako vy. Tak mu jeho názor nezpochybňujte, asi s tím má více negativních zkušeností než vy ve svých 17 letech. Až vám bude 50, možná budete mít děti i více negativních zkušeností a možná i stejný názor. On vám přece nic nezakazuje. Tak si užívejte svých radostí a pokud tím nikomu neubližujete, užívejte života! Přeji vám krásné dny!

luciee
hodnocení

Chápu že může mít někdo jiný názor než já. To jsem pánovi také napsala, ale taky si myslím že z jeho strany není hezké o lidech říkat že jsou hloupí jen proto že s ním jeho názor nesdílí

hodnocení

8x

Myslím si, že na chození na zábavy není nic špatného, pokud se tam dodržují rozumná pravidla. Spíš ale nechápu, proč se tím "případem" vůbec zabýváte. Za to o "instagramu" si myslím, že by ho měli zrušit. Mnoho lidí (zvláště mladých) z něj blbne *ee*.

Zrušit, proč ne, klidně. A nejen Instagram...
luciee
hodnocení

Chtěly jsme mu pouze slušně říct, že když o lidech říká že jsou hloupí jen protože s ním nesdílí stejný názor není to hezké

...no vždyť píšu, že se z toho blbne.

hodnocení

3x

Rozhodně není špatné, že se mladí lidé baví a chodí bavit.

Jistě že se však může vyskytnout způsob "zábavy", který zrovna nemusí být příjemný pro okolí..a bere to poněkud jinak.

ltz
hodnocení

2x
Ten pan policista určitě nebude nějaký nevzdělanec. Ten určitě nejlépe ví, co už je za hranou, kde se už překračuje zákon. On nejspíš není toho názoru, že se lidé /mladí, starsi/ nemají bavit, spíše chtěl poukázat na hloupé chování některých namachrovanců, třeba pod vlivem alkoholu nebo i bez. Jako policista by mohl určitě vyprávět. Řekl svůj názor, na podkladě toho co videl, z těch různých zásahů, kam ho poslali nebo kde si lidi stěžovali na obtěžování, na hluk...

samka
hodnocení

1x
Mně onehdá v práci v podstatě slovně napadla kolegyně Ukrajinka, že plánuji poměrně "lepší" dovolenou, když u nich je válka. Jak jako mohu mít takové myšlenky a plýtvat penězi. Zkrátka jsme v kanclu s několika lidmi kecali a já si posteskla, že nevím jestli seženu letenky.
Takže já radím neřešit. Každý máme svůj život, své zkušenosti, své starosti. A kdyby se každý staral sám o sebe, bylo by o všechny na světě postaráno

elenazimova
hodnocení

0x
Takže vy vedete s pánem sáhodlouhou debatu a cítíte se zraněné jeho jiným viděním problému.Pokud trpíte takovou přecitlivělostí k jinému názoru (navíc neznámého člověka)...napadlo vás mu nepsat?
Jde o to vnutit mu váš názor formou "čím nás je víc,tím větší síla a větší pravda" nebo "jen naš názor je správný protože jinak nás zraňujete"?
luciee
hodnocení

šlo spíš o to, že existuje spousta lidí které by mohlo ranit to že jim někdo oznamí že jsou hloupí jen proto že se rádi baví

elenazimova
Myslím,že pána svým vystupováním pouze utvrzujete v tom,že měl pravdu.

hodnocení

0x

A proč ho chcete přesvědčovat o své pravdě? On má tu svou.

A ta jeho je obecně platnější, mimochodem ..

luciee
hodnocení

Nechtěly jsme ho přesvědčit, chtěly jsme mu jen slušně říct, že nemusí lidem říkat že jsou hloupí jen proto že s ním nesdílí stejný názor. Je spousta lidí které by to mohlo ranit

Pokud tohle někoho raní, pak je k ničemu ..

luciee - "Je spousta lidí které by to mohlo ranit"

Vy někoho takového znáte? Já si spíš myslím, že drtivá většina lidí je normálních, je jim to úplně jedno a naspavostí kvůli takové prkotině určitě netrpí. ;)

Mimochodem - Vaše starosti bych chtěl mít... :(

luciee
hodnocení

@magdon věřte tomu že nechtěl...

možná totiž řeším blbosti jen proto že potřebuju nemyslet na něco co mě vážně trápí..

jd

@luciee problém se má řešit, a ne utíkat a strkat hlavu do písku

@magdon to je ale omyl, studie tvrdí, že cca 30% aktérů socek jsou labylní a skutečně propadají stresu a vlivům, když jim někdo byť jen pohaní jejich fotky.

Ono to dost koreluje s tím, že zhruba třetina zobe lentilky na hlavu. Zatím je to menšina. Ale jak dlouho...

hodnocení

0x

Obávám se, že pánovi ani nevadí nějaké bavení se mládeže, ale ten bordel, co to pak provází. Naše příbuzná bydlí v okrajové části města, kde se nachází "vyhlášený" klub pro mládež. V zimních měsících to jde, ale s nástupem tepla to začne. Celou noc vozí taxíky lidi, pak samozřejmě i nazpět - klub končí v 5 hodin ráno. Nemůžou otevřít v noci okno, nic. Nuzáci, co nemají na taxík a jdou pěšky, tak ...přidám výčet, co jsem slyšela - mlácení do oken, hulákání, jednou komusi nasrali u vchodových dveří, jednomu sousedovi rozkopli okénko do sklepa / s ním jsem mluvila - dokonce to bylo v zimě, oni přijdou dopoledne pro cosi do sklepa a okno rozbité, sklo až k protější stěně a kotel topil jak blbý, protože byl mráz, dalším shodili na zem stavební míchačku...no, pak se nedivte, jestli má takové zkušenosti.

samka
No, já mám sousedku starou paní, ráno začíná procházkou po zahradě a tuberáckým chrchláním zakončeným vyflusnutím hlenu za které by se nestyděl ani starý námořník (hele, ta idylka u nedělní snídaně venku). Jakýkoliv hlučný přístroj (cirkulárka, sekačka) zapínají zásadně o víkendu v časech vyhláškou zakázaných a celé dny se širokým okolím nesou sprosté nadávky adresované jejímu synovi. Onen synek se pak s oblibou vyleje jak váza a po nocích vříská pod okny co si o ní myslí. Povídejte mi něco o rušení klidu mládeží :)

Samozřejmě mládež nemůže za všechno. My jsme měli dlouhá léta za souseda místního alkoholika, který celé dny a noci vyřvával, měl puštěné rádio a tahal domů bezdomovce. Já se i te´d začínám klepat, když o tom píšu. Naštěstí loni exl, barák ještě není prodaný, tak se toho klidu nemůžeme nabažit. Osobně si myslím, že za komunistů by tihle tupouni různého druhu bez ohledu na věk, tolik prostoru neměli.

Pro úplný klid by bylo nejlepší barák zakoupit. Nikdy nevíš kdo to koupí a pak můžou být potíže ještě větší.

hodnocení

0x

U starých lidí předpokládáme moudrost a paměť, něco jako "paměť národa". Škoda, že mnoho starých lidí nepřizná, že sice paměť nemá, ale "staropaměť" má hodně dobrou a dlouhou. Jen to přiznat! *smich2* Co všechno jsem se já a mí vrstevníci navyváděli! Jen si na to vzpomenu a bojím se sama o sebe. A divím se , že se mi nic nestalo a také, že mě nikdo nepřerazil.

Je to je také o tom, jak veliká je hustota obyvatel na zemi. Jak se města zvětšila a jak už mladí mají na klub a nemusí popíjet a kouřit někde v ústranní parku, třeba za Béďou (Smetanou), kam jsme chodili kouřit a pít, my. Přibylo restaurací, hospod, heren a klubů. *alene* Generace si pijou krev navzájem. To bylo, je a bude!

jd
hodnocení

0x

Lucie, chytrý člověk napadne špatný názor a hlupák jeho autora. Tak snadno rozpoznáš hlupáka.

Chytrý člověk neútočí ad hominem na konkrétní osobu.

Ale pokud víš, že na vaší zábavě se porušují zákony, no tak se, ani policistovi, asi nebudeš divit, že na to má asi trochu vyhraněný a profesionálně deformovaný názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]