Nejste přihlášen/a.
Ahoj, začnu postupně. v 9. třídě (školní rok 2017-2018) na ZŠ jsem dostal syndrom vyhoření, následně měl depresi a dostal také obsedantně-kompulzivní poruchu. Takže jsem dostal prášky od psychiatra na OCD (na začátku roku 2018). Nastoupil jsem na průmyslovou školu, konkrétně obor IT. Přechodem ze ZŠ na SŠ prášky dočasně selhaly a já prováděl kompulze ve škole v průběhu celého 1. ročníku. V druhém ročníku a dalších už to bylo v pohodě.
Celou ZŠ jsem měl vždy na vysvědčení samé "výborné", ale pak jsem v 1. ročníku ze všech odborných předmětů, včetně matematiky měl "dostatečné", z jiných předmětů to bylo v pohodě. Z jednoho odborného předmětu mi dokonce hrozila "nedostatečná". 2. ročník byl trochu lepší, ale pořád "žádná sláva", i když 2. ročník byl podstatný pro mě.
Totiž začátkem 2020 přišlo uzavření škol a my jsme měli distanční výuku a to byl ten zlom, protože se mi matematika a odborné předměty začaly postupně prospěchově zlepšovat. Pak skončil 2. ročník, začal 3. ročník a známky se nezhoršily, naopak pořád to bylo lepší (k uzávěře došlo někdy v říjnu 2020, takže cca 1 měsíc to bylo prezenčně). Pak nás tedy zase zavřeli a zase distanční výuka, a prospěchově se to pořád lepšilo. Pak skončil 3. ročník a začal 4. ročník.
Prospěchově 4. ročník za celou SŠ nejlepší (Na konci 2. pololetí samé "výborné"). Maturitní vysvědčení, které jsem dostal letos, také samé "výborné", včetně obhajoby maturitní práce. Jediná výjimka byly didaktické testy, kde jsem měl z češtiny a angličtiny "chvalitebné" (přepočet z procent).
Matematiku jsem si jako maturitní předmět nevybral, protože i když byla u mě prospěchově super, neměl jsem důvěru a jistotu. Důvěru a jistotu jsem neměl proto, protože to bylo způsobeno zkušenostmi z prvního a druhého ročníku SŠ. Prostě při výběru mezi angličtinou x matematikou šlo o to, že první a druhý ročník SŠ matematika prospěchově špatná, angličtina prospěchově super. třetí a čtvrtý ročník SŠ matematika prospěchově super, angličtina prospěchově super. Logicky tedy bylo patrné, kde mám větší jistotu, navíc jsem nechtěl riskovat.
Půjdu na technickou VŠ, chtěl jsem se vás zeptat, jestli se z minulosti (období SŠ) můžu poučit, protože mě nic nenapadá. Docela podstatné je dodat, že prášky na OCD jsem vysadil se souhlasem psychiatra v létě 2021 a OCD se mi dodnes nevrátilo, ta deprese zmizela někdy ke konci 1. ročníku na SŠ, syndrom vyhoření taky na konci 1. ročníku SŠ. Ale mám teorii, jestli mi syndrom vyhoření nezpůsobil "brutální" zakrnění logického myšlení a dlouhodobé paměti, což bylo logicky mělo vliv na prospěch z odborných předmětů a matematiky ze začátku SŠ. Úplně na závěr chci ještě říct, že na podzim 2021 mi diagnostikovali Aspergerův syndrom, takže jsem ve všech částech maturitních zkoušek měl úpravy (navýšení časového limitu, tolerance ústního projevu)
Ahoj.
Vždycky se můžeš poučit z minulosti. A nemyslím, že by vyhoření způsobilo zakrnění.
Každopádně jen ochota více riskovat tě někam posune, otázka je, jak to zvládáš. Risk je zisk a jistota je nuda, alespoň pro mě.
A můžeš mi říct věk tvého otce a matky při tvém narození? Tedy jejich věk mínus tvůj.
Představa, že půjdete na výšku a pak budete někde dělat, je pro společnost dost hrozná. Najděte si nějakou pořádnou fyzickou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.