Dobrý den. Můj manžel poslední 2 roky hodně ale opravdu hodně pil. Včera si konečně uvědomil,že musí přestat pít. Je to sice hezké rozhodnutí,ale je samozřejmé,že nastane doba,kdy budou tkz.abstinenční příznaky.K lékaři jít nechce. Stydí se. Je nějaký přípravek (léky),které pomohou tuto dobu překlenout?
Dobrý den, sám to nezvládne. Pokud to mysli opravdu vážně, tak za doktorem (do léčebny) musí. Je nemocný, tak jaký stud. Stud je výmluva (zdůvodnění), aby uklidnil sebe a své okolí (a hlavně Vás). Neverte mu, ze sám přestane. Zdravím!
Nejvíc pomáhá podpora ostatních, zejména těch nejbližších. Možná byste měla zajít sama na radu do nějaké protialkoholní poradny nebo si takovou poradnu najít na internetu. Tady funguje rádkyně se zkušeností z vlastní rodiny, kdy se to povedlo. Ale momentálně je někde na cestách. Určitě ještě týden. Otázku po příštím víkendu zaktualizujete - posunete nahoru, když k ní přihodíte příspěvek nebo doplňující dotaz.
Znám hodně lidí, co měli či mají problémy s alkoholem. Drtivá většina to nezvládá ani s pomocí. Tudíž se normálně uchlastali. I ve čtyřiceti. Nebo to je úplná troska. Jeden dokázal alkohol výrazně omezit. I kvůli tomu změnil zaměstnání. Z kuchaře se stal profesionální řidič. Když jezdí nedá si nic. O víkendu něco málo jo. A znám i dva, slovy dva vyléčené alkoholiky. Jeden už skoro třicet let,ani kapku. Druhej skoro deset. První předpoklad úspěchu je vůle. Dotyčný musí sám chtít. Ne, že ho někdo pošle do odmašťovny. Když nechce a těší se, až vyleze ven na jedno točený, tak to je předem prohraný boj.
jd
Nějak se mi nechce věřit, že je to tak těžký přestat? Není to úplně stejný jako s drogama? Prostě slabý jedinec k tomu sklouzne, hlavně vliv okolí... podle mě na to musí být dostatečně silná vnitřní i vnější motivace
Ale třeba se pletu, jsou na to snad nějaké studie, proč by alkohol měl být jinačí od drog a od tabáku? Nejdřív se zbavit fyzicky závislostí, potom psychické, potom si najít dostatečnou motivací a náplň, aby k tomu člověk znova nezklouz...
jen moje teorie... Nešpora znám.
ps: jo a z toho filmu vím, že na to jsou nějaké blinkací tablety, takže když je člověk bere tak pak se potom chlastu pobleje
jd "Nějak se mi nechce věřit, že je to tak těžký přestat?" Zkoušel jste s nějakou neřestí-závislostí přestata? Toto je slovo člověka který o tom opravdu ví jen od JPP! A je úplně šumák zda jde o automaty, pervitin , nikotýn či alkohol! Případně jiná závislost. někteří vyléčení drtivá většina z nic, jsou i nadále potenciálně závislí na to které neřesti. Jen opradvdu silná osobnost po vyléčení závislosti pak nemá problémy , ale to je tak jeden z tisíce, spíše z milionu!
V těchto případech je vždy nutné starou závislost nahradit novou závislostí. Navrhuji zaměřit se na jídlo a sladké limonády - mnohem výhodnější, než alkoholismus.
Dobrý den. Nechápu jak se to stalo,ale manžel mi včera ráno z jakéhosi popudu přišel říct,že prostě s pitím končí. Najednou mi třeba řekl,že si uvědomil jak mi ublížil. Bylo toho hodně za co se omluvil. Nakonec mi dal svoji platební kartu. V peněžence má pár drobných.Nikdy si nenechal říct. Možná tomu pomohlo,že umřel soused, protože se upil. V naší rodině nikdo nějak nepije. Jen pro oslavách a to střídmě. Budu doufat,že nám odhodlání manžela vydrží.
liska5
To máme v genech ten sklon k závislosti. Relativně dobře je na tom ten, co mu alkohol nechutná a dělá mu zle, sotva si dá jednu. Tím, že se manžel rozhodl, udělal první krok. Ale cesta bude dlouhá a nesmí mít kámoše, kteří mu budou nalévat, přemlouvat ho a omlouvat ho. Důvěřuje Vám, tak ta pevná ruka musíte zůstat Vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.