Koukám že v letní sezóně cestovky pěkně natahují ceny zájezdů k moři.Téměř nikdo jim to za drahé peníze nekupuje a oni si myslí že to prodají. Co si myslíte o tom?
Zdravim. Cena reflektuje ne/dostatek zboží/služeb na trhu, tohle se snad učí v první hodině učnáku na prodavačky už od roku 1990. Kde jste byla?
logicky v dobe letnich prazdnin bude vyprodano/predrazeno, protoze zajemcu je zkratka NEJvice... tak bude NEJvyssi cena.
A v mimosezone cestovky ty zajezdy davaji POD CENOU - dumping, intak se jim to vyplati, proste maji nakoupeny nasmlouvany objem a musi utrzit celkovou castku. I prodelek je v tu chvili ve vysledku zisk, jestli rozumite.
Já si o tom myslím, že pokud je to pravda, tak se nejspíš snaží zahojit po COVIDu. A protože lidi jsou rovněž po COVIDu lační cestovat, tak se jim to asi i daří. Za pár let se to zase srovná.
Vše zdražuje . Energie se propisují do všeho . Levnější to nebude . Při první ropné krizi (1970) stál barel ropy 3 dolary . Dnes 100 dolaru . Říká se tomu inflace.
Já mám jinou zkušenost s cestovkami. Co jsem chtěla, objednala jsem si již v únoru. Kamarádská dvojice se chtěla připojit v dubnu a již bylo vyprodáno. V květnu jsme jeli jinam a to nás cestovka oslovila na poslední chvíli, vedla nás jako náhradníky. 3 měsíce dopředu máme na září objednané termály. Takže se prodá téměř vše i za vyšší ceny.
Proč by nekupovali? Neznám ve svém okolí nikoho, kdo letos nebyl, nebo se během prázdnin nechystá do Turecka (většina), Řecka nebo Egypta. Letenky jsou skoro podpultové zboží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.