Nejste přihlášen/a.
Proč máme tak šeredné mince,z okolních států nejšerednější,vždy musíme něčím vynikat,určitě tenkrát -tunel dědek nakázal-,aby byly co nejlacinější,proto ty 10,20 i 50,byl děs.
Myslím si, že kdybys měl veliký obilný pytel plný těch tolik ošklivých padesátikorun, už by se Ti tolik ošklivé určitě nezdály. Možná by sis myslel, jak moc jsou hezké.
Pamatuji za svůj život nejrůznější peníze, často se to měnilo.
Mince: byla zlatá koruna, bílý pětihaléř, tříhaléř, desetihaléř, bílý větší dvacetipětihaléř - ty se používaly hodně do telef. automatů.
Bankovky: Byla modrá tříkoruna, zelená pětikoruna, později hnědá desetikoruna s Oravskou přehradou. Červená padesátikoruna se Slovnaftem. A modrá dvacetipětikoruna s Janem Žižkou. Byla moc pěkná. Později byla stažena a místo ní byly vydány dvacetikoruny, také modré, také se Žižkou, ale už zdaleka ne tak pěkné.
Pro zajímavost jsem vyfotila, co se mi válí doma /mimo jiné/:
Papírová tříkoruna z roku 1949. Koruna /bílá/ z roku 1950/, koruna žlutá z roku 1980/, bílý pětihaléř z roku 1967, desetihaléř z roku 1966 a 1969, a starší desetihaléř z roku 1953.
Všechny byly pěkné a všechny mají za sebou kus historie. Jaga.
Omlouvám se, mám dneska "den blbec." Už jsem tady perlila s telefony a teď nerozeznám 3 od 5. Ještě že zítra odjíždím. Jaga.
Ta mi tady dělá přednášku o starych penězích a navíc mi taky tyká a kdepak máš papírovou korunu,co,za tu jsem si kupoval nanuky,já mluvil o nynějšých kovových mincích,ach jo.
To ohánění se tykáním na netu mě baví. Viktore, koukněte na "Netiketu", prostě tykání na netu je běžná věc, která neodporuje ničemu. Je fakt, že já i na netu téměř všem vykám, pokud začnu tykat, znamená to, že protějškem solidně pohrdám. Projevuje se to i tak, že pokud tady reaguji na rádce, vykám jim, ale třeba ve VP si tykáme...
jedubabiska: přeji moc hezkou dovolenou a odpočinek od porady.Neberte si noťas nebo se z toho zblázníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.