Nejste přihlášen/a.
Chlap bere 30 tis. čistého. Mají se ženou 5 dětí, 9,13,15,17 a 19 let. Všichni dosud studují. Nejstarší chce příští rok na VŠ. Manželství se jim po 25 letech rozpadlo. Když byste měli tu možnost a rozhodovaly o tom jak velké má být výživné, kolik byste určily? Žena má představu 25 tis. Je mi jasné, že to určí soud, ale zajímá mě vaše představa částky. Díky. P.S. Nejsem troll, pokud by chtěl někdo namítnout. Jen mě to zajímá. Ještě jednou díky.
Teda rozvod s pěti dětma, to je síla. Nechcete počkat? Jste si jistí, že už to nelze restartovat? Aspoń aby domácnost fungovala a chovali jste se slušně. Nic víc. Pokud půjdete od sebe, tak pro Tebe to znamená nejmíň deset let drsné chudoby .A budeš mimo, když Tě děti budou potřebovat. Ty poslední dva to hodně poznamená, to je ten nejblbější věk na rozvod rodičů. K těm financím. Děcka potřebují víc, jak dospělí. Rostou, každé roční období potřebují větší oblečení, boty, pořád se pere, výživa je důležitá, školní záležitosti drahé včetně výpočetní techniky, kurzů, mobily...Uvádí se, že děti po rozvodu by neměly mít horší životní úroveň, horší životní podmínky, jako rodič, co od nich odešel. Pak taky manželky nárokují peníze i na sebe, taky pravidelné platby, a soud jim to přiznává.
Muj nazor: v prumeru 2400 na decko (tedy x 5) anebo stridavou peci.
Predstava zeny 25000 aby chlapovi zbylo 5000 je zvlastni, ne? Pritom chlapovi rozvodem a rozchodem naklady na zivot vzrostou, kdyz se odstehuje, bude si sam muset varit prat, tak ta zena, jestli ma 5 pohromade a nejsou v tom dalsi nam nezname okolnosti, musi chapat, ze i ji a detem se zivotni uroven musi SNIZIT a ne naopak!?
Ale pokud by si žena nechala 2 dětí, a chlap by si nechal 3 děti, tak oba si můžu požádat o příspěvek na bydlení. A maximálně tak vydojit stát...
Ti manželé by si měli děti rozdělit a žádné alimenty tomu druhému neplatit. Chlap mívá větší výplatu, tak tři děti, žena dvě. A je to. Nežertuji.
Lee, naprostý souhlas. Už jsem chtěla napsat něco podobného, jen místo nábytku napsat vidličky a nože.
Zatímco život v extrémní chudobě, nejspíš v totálních sociálních problémech z nich udělá odolné, semknuté jedince, šťastné jak blecha, že sice nemají ani na svačinu do školy, ale potkávají se se sourozenci ne jednou týdně, ale spí s nimi v jedné cimře až do dospělosti.
Nábytek z nich děláte vy. Pokud se rodina s pěti dětmi dokáže rozvést, nejspíš ne z nějakého fatálního důvodu typu "manžel/ka denně ožralá bije děti i manžela/lku karabáčem, tak ať si nehraje na citlivé osoby.
Tak. A ted uz zbyva jen vsechny ty nazory posbirat a hupky dupky za soudcem, at ma z ceho vychazet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.