Ahoj, mozna trochu netypicke tema otazky pro tento web, ale vim, ze zde jsou lidi ochotni a pohotovi, tak to zkusim. Dnes jsem z nejskeho duvodu kontroloval v zrcadle sve zuby a vsiml si, jak mam na kousacich castech spodnich stolicek tmave mapy (hlavne na osmicce). K zubari jinak chodim na pravidelne preventivni pulrocni prohlidky (naposled 02/22), tak samo na dentalni hygienu (naposled 06/22). Uz tak rok a pul mi kaz (i pres rentgen pred rokem) nenasel. No, ale ty tmava mista me dost znejistely. Driv jsem si toho nikdy nevsim, nebo tomu nevenoval takovou pozornost. Musi to byt kaz? Neni to pigment? Pokud jsem byl pred sesti mesici na prohlidce bez kazu, tezko by se neco takoveho mohlo za tu dobu vyvinout. Nebo mam zubare podezrivat, ze prohlidku odbyl? Ani hygienistka mi nic nerikala. Dodal bych, ze jsem kdysi (cca 15 let zpet,) nosil rovnatka. Nejak jsem to mobilem zkusil vyfotit. Chapu, ze z techto fotek se tezko cokoli "diagnostikuje", ale treba mate nekdo podobnou zkusenost. Sam se na preventivku objednam.
Celkové ztmavení zubů nevidím. Jako myslíš ty "hvězdičky" v těch středech? To vypadá na zubní kámen v těch štěrbinkách. A jestli, tak na to je dobrá pasta Carlotherm, ale používat dlouhodobě.
Ty me fotky nejsou nic moc. Kazdopadne vypada to v realu podobne jako zde - reddit.com/... A jde o ty tmave mista v tech sterbinach. Diky za tip. Zubni kamen mi odstranovala naposled ta hygienistka.
liska5
Zubní kámen jsem zažila odstrańovat z míst u zubních krčků. Ale v té rozvrásněné plošce se přece taky může tvořit. Vlastně vzniká z plaku. Pak čistit lépe plošky. A omezit sladkosti a nepít sladké nápoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.