Nejste přihlášen/a.
Já mám takový pocit, že žena a muž k sobě vlastně vůbec nepatří, každý má jiné myšlení a proto je tolik rozvodů a hned, aniž by věci vyřešili a počkali,jak se dohodnou,každý používá jinou část mozkové hemisféry,ta doba,kdy moje babička trpěla dědu,který jí povalil na zem,když se mu něco nelíbílo,nebo hodil polívku na zem,když byla horká a ještě měl milenku,která spala v babiččině posteli a já jí říkala babi,protože jsem jí měla ráda,jsou asi pryč,nebyly to hezké doby,ale babička to vydržela až do umrtí dědy,byla hodně srdnatá,nic jí nerozhodilo,děkuji jí za to,ale stále si tuto otázku kladu,je to vše v pořádku,není lepší mít děti,to ano,ale každý mít své,svůj byt,dům nevím a návštěvy,jen mě to napadlo nic víc,jaký na to máte názor,dík,d
Nechte si to napadání, žádala jste o názor. Tady ho máte a chovejte se slušně, ne jak hulvát, jak jste očividně podle vašich příspěvků zvyklá.
Za to Dada ví vše. nebo je jen TROLL !
Pak ale nechápu, proč se teda přispívá dotazy a žádostí o názor rádců, když HNED každou radu-názor neguje a autora sepsuje?! Opravdu typický troll !
možná, se vám to také někdy stane, že trochu zapřemýšlíte o životě, o svém partnerovi a napadne vás třeba i tato otázka,nebo ne, ale nic se neděje,každý je jiný,d
Janyk - Netuším, jestli jde o stejný případ, ale tenhle příběh už byl v televizi někdy před 30 lety! Mám dojem, že to byl jakýsi dokumentární film.
Máte divné názory, takové manželství, kde se ti dva mydlí, snad opravdu není běžné. Ti dva lidé, kteří se mají rádi, vezmou se a dál žijí spolu, by si měli nastavit určité mantinely. Jsme manželé už 47 let, přesto mě manžel pořád volá, oslovuje zdrobnělinou. Jako příklad: Helenko. Nelíbí se mi to, už několikrát jsem mu řekla, že v mých letech už se necítím být nějakou Janinkou, nebo Mařenkou, ale zvyk je prostě železná košile. Ani já mu neříkám "můj starej", ale volám ho hezky, jako třeba Péťo, Jendo...
Ano, přišlo i nepěkné období, které se ale společně podařilo překonat. A dneska si myslím, že jsem si nemohla vybrat hodnějšího muže.
Myslím si, že muž a žena k sobě patří. Když oba vědí, jak se k sobě chovat. Proč třeba Míša Tučný zpíval: Když si báječnou ženskou vezmě báječnej chlap? Pokud je ale ženská třeba líná lemra a chlap rabiják, který nejde pro ránu daleko, je jasné, že manželství nemůže dobře fungovat.
A když si myslíte, že mladí a staří by měli bydlet odděleně, proč si k sobě stěhujete dceru, které nevyšel komplikovaný vztah? Ať si najde pro sebe bydlení na druhém konci města či v jiné vesnici. Navštívíte se jen občas, na kafe a buchtu, popovídáte si, rozejdete se a vše bude zase v pořádku. Společný život občas přinese i neshody. Je to dané tím, že každý z nás může mít na určitou věc jiný náhled. A je vymalováno. Proto pěkně každý sám. Nebudete dceři mluvit do života, ani ona Vám. A bude spokojenost na obou stranách. Dcera už je ve věku, kdy se nemusí choulit pod matčina křídla. Ale může žít a rozhodovat se sama. Jaga.
Dobrý den, paní babojago, děkuji Vám za odpověd, ale já jsem se neptala na žádnou dceru a její bydlení, ale na vztah muže a ženy, psala jsem,jaké manželství měla moje babička a přesto vydržela,naopak moji rodiče měli užasný vztah,měli společné zájmy, chodili všude spolu a nikdy jsem je neslyšela se hádat, tenkrát byla i ostuda se rozvést,ale dnes mi to připadá, né já divná,ale divný svět, mladí se pro každou malichernost rozcházejí, a co jenom rozcházejí, oni se ani nescházejí,někteří se ani do svazku neženou,mám jich několik známých kolem sebe,někteří ani děti nechtějí, proto jsem napsala tuto otázku, ale Vy mi odpovídáte podle sebe,ano Vy jste vydržela s mužem, to je hezké,já si vás pomatuji,máte hezkou fotku,když jste byla mladá,d.
mimochodem, jago, já si nemyslím, že by mladí museli bydlet odděleně, to jste napsala zase vy, záleží na situaci a na tom jak se shodnou a jak se domluví,d.
dada - Nejen, že neumíte rozdělovat věty, vy ani nevíte, co sama píšete. Cituji ze dvou Vašich příspěvků:
"...není lepší mít děti,to ano,ale každý mít své,svůj byt,dům nevím a návštěvy..."
"...já si nemyslím, že by mladí museli bydlet odděleně, to jste napsala zase vy..."
@dada - žena a muž k sobě vlastně vůbec nepatří, každý má jiné myšlení
Tak tak... třeba muž chce vrátit peníze a ženě se to hrubě nelíbí Vrácení daru po r/...
"...jaký na to máte názor..."
Asi takový, že až trochu povyrosteš svůj názor podstatně změníš. Pokud tedy nepatříš do 4% menšiny .
(...a možná, že se do té doby naučíš gramatiku a nebudeš psát romány jednou superrozvitou větou).
Magdone, nepovyroste. Není to autorka zdejšího bestseleru na pokračování, která se montovala do rozchodů dcery s přítelem, až dokonáno jest?
@dada jaképak stupidní a jaképak odpovědi? Ptala jste se na NÁZOR ("jaký na to máte názor,dík,d") a ten se vám dostal. Tak si nechte to napadání a urážení od cesty.
Nic se nebojte, tohle už je minulost. Budoucnost patří zženštilým hošíkům a mužatkám. A ještě si nebudou jisti, kdo je zrovna kdo.
Jenom nevím, jestli tahle budoucnost bude lepší.
Že by opravdu zvítězilo 73. pohlaví? To je dost šílená představa, bohužel, zdá se, že dost pravděpodobná. Budoucnost asi bude v mnohobarevná.
To je jak kde. Můj děda babičce psal dojemné básně, vedl rodinnou kroniku, kde oslavoval každého potomka. Krásný vztah měli. Hodně investovali do vzdělání. Jednali spolu laskavě a s úctou.
To, co popisujete je pro mne středověk. Někde to tak bylo možná i nedávno, ale nelze z toho dělat obecně závěry o minulosti manželství jako takového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.