Ahoj...všude kolují názory..že vodovky na plátno nepatří jedině na papír...a já dneska hledala..jednu malířku...a narazila na toto ..mě osobně..se obraz líbí ..a jsou tedy použité vodovky na plátnu..ale vipadá ti skoro jak akryl.
Po léta mi na Vánoce chodily pohlednice od spolku malířů malujících ústy a nohama. Vážím si i jich.
jiofa
ben: Naprosto s vámi souhlasím. Paul Cézanne měl štěstí, že ve své době něco jako internetová poradna nexistovala. Ten by to tady schytal za svůj postimpresionismus. Jinak samozřejmě líbí/nelíbí je každého osobní názor.
Paní bude zřejmě mít určité nadání, tu vodu ztvárnila moc pěkně. Vadí mi ale tvrdé nepřirozené barvy. Měla by spíš míchat, hledat jemnější odstíny, tohle jsou tvrdé nemíchané barvy přímo z palety. Vypadá to celkově jako mletý špenát. A takováhle příroda opravdu není. Když si představím, že bude časem umět pracovat s barvami a mít pro ně cit, mohla by z toho být pěkná díla, proč ne? Jaga.
Paní má asi zelené období. To se často uvádí u některých starých mistrů jako odůvodnění nepřirozených odstnů. Aby se nemuselo pitvat jestli mistr byl barvoslepý nebo měl v tom období permanentní kocovinu
Již jsem viděla horší obrazy, ale z tohoto nejsem nijak nadšená, chybí tam něco, co by obraz oživilo. Stromy v dálce mají stejnou barvu, jakou mají stromy v popředí.
Zajimave, vypada to jako silnice. Ale pokud to takto opravdu vypadalo, tak asi tomu není co vytknout. Já však upřednostním světlejší jasnější obrazy, možná realitu trochu přikrášlit protože v pokoji se něco tak tmavého nevyjímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.