Nejste přihlášen/a.
Sice to není nejnovější, ale pochybuju, že by dráhy zakázaly mluvit úplně:
Základní pravidla režimu v tichých oddílech
před nástupem do vlaku vypněte vyzvánění mobilního telefonu
v tichém oddíle netelefonujte
nerušte spolucestující poslechem hlasité hudby (i přes sluchátka)
notebooky, tablety, herní konzole apod. používejte jen s vypnutým zvukem
zdržte se hlasité konverzace a jiných rušivých projevů během jízdy i při nástupu a výstupu.
Mgr. Petr Pošta
tiskové oddělení ČD
Facka je jasně přes čáru, ovšem na druhou stranu chápu, že někoho může rušit i "soukromá konverzace" - kdyby ne, může sedět v normálním kupé. Nakonec ani v něm by se neměla "hlasitě pouštět muzika a hulákat" , i když to mnohé překvapuje
Na odpovědích je vidět, jak pokročila dnešní doba s respektováním pravidel. Tichý oddíl je tichý a kdo si chce vykládat, ať si jde sednout jinam! Dnes je každý 10x hlučnější než dříve a absolutně se nebere ohled na druhé. Nás taky jednou z tichého oddílu vykázali - to jsem nevěděla tenkrát, že existuje a taky se mi zdálo, že jsme prohodili jen pár slov. Tak jsme šli jinam. To neustálé zpochybňování všeho kolem je fakt hrozné, jednou je to tichý oddíl, tak je to snad jasné a ne- mluvili jsme málo, jen pár slov, nic nebylo slyšet...
Tichý oddíl znamená vypnuté vyzvánění, zákaz tel. hovorů, hlasité hudby, křičení apod.. Běžné tiché povídání tam je dovolené. Jestli si někdo chce zavádět vlastní pravidlo že se nesmí ani šeptat, tak si může udělat vlastní dopravu a zavést si to tam, nařizovat to v normálním vlaku nemá žádné právo. Zakazovat pár slov potichu je podobný případ jako "moje místo" na parkáči před panelákem na veřejném parkovišti...
Včera kolem mě jeli dva hoši, cca 12 let, na koloběžkách a o někom diskutovala. "Ale ten fotr neměl právo mu za tohle dát facku." Divné, že? Záleží jak to bylo dále. To už tazatel nenapsal. Jestli u "drzého" napomenutí starým pánem ještě kluk pyskoval, ani se nedivím. Občas si ruka žije svůj život, bez vůle majitele. Velká slova právo, drze, měla by platit na obou stranách. A co takhle-drze hoši porušovali pravidla, za které si někdo zaplatil?
Máš pravdu, je tam zákaz řvaní a rušení, běžný tichý hovor je v pořádku.
Osobně bych mu tu facku vrátil že by chytil druhou o vagón...
Ty ses hrdina co? I kdybys mel 110 kg tak bys musel byt hlupak nekoho dnes mlatit. To muze skoncit zabitim.
Hrdina nejsu, ale ani fackovací panák. A fackou zabít, to jsi už viděl? To neni vypnutí hákem do čelisti kdy vezme hlavou vo obrubník a exne, fackou můžeš leda protrhnout bubínek když ho vezmeš dlaní přes ucho, ale takovej manták abych ho nevzal jen přes tvář fakt nejsem...
Ty by ses nechal zfackovat, stáhl vocas a odešel? Nebo začal brečet a volal cajty? Řekne žes ho napadal a pošlou tě do háje ať si podáš žalobu...
Jo viděl, skryté aneurisma a je to hned ublizeni na zdravi...
Ostatně píšeš: "že by chytil druhou o vagón"... Já ti i věřím, že jsi to mohl udělat, ale já bych dnes na tóodvahu neměl, viz první věta. Nemůžeš vědět, který degenerát proti tobě stojí...
A vzpomněl jsem si na případ jedné sochy, co upadla (a pak se kamuflovala) a zavřeli toho kdo někoho bránil a dal facku... půjde to dohledat mezi nespravedlivě odsouzenými...
ale věta typu: se zastal jeden podivný agresivní mladší člověk který druhému kámoši nezletilému za povídání vlepil při vystupu facku
Se mi nezda, to asi byl druhy nezletily pri vystupu drzy a vysmival se etc.? Odlozeny utok fackou pri vystupu by byl nepravdepodobny a zbabely. Vystupu z vlaku anebo vystupu jako pri excesu? Pokud neodmlouval a nebyl drzy, nepokracoval v konverzaci, tezko by mu nekdo vlepoval facku Neverim.
Tak jsou týpci kterým odpovíš "zapalovač nemám" a pokud nestihneš zdrhnout tak dostaneš přes hubu... A i když je cajti chytnou tak dostanou v nejhorším tak čtvrtou podmínku a jsou vychechtaný (bohužel realita a borec byl rád že to přežil)
Az tak? No ja odpovidam sorry nekourim, a ze by me nekdo chtel fackovat, to ne mozna (urcite) zalezi jakym tonem to odsekne
Proč se ptáte na situaci v Čechách, když jste v Brazílii? Třeba to tam bude jinek. Pokud existuje nějaká brazilská poradna, zeptejte se tam. V Brazílii bude asi dost věcí jinak, než u nás.
Jinak - v Čechách jezdím vlakem dost a velmi ráda. Ale s tichým oddílem jsem se dosud nesetkala. Jsou oddělení pro matky s dětmi, prý jsou i oddělení pro samostatně cestující ženy, ale tichý oddíl jsem opravdu nezažila. Myslím si, že je tam možno normálně mluvit. Ne řvát, hulákat, pouštět si naplno tvrdý rock. Pokud není možno ani promluvit, jsou to asi oddělení pro němé či hluchoněmé. Jsem zvědavá, kdy toto potkám. Jaga.
@babajaga Otýlii Vranské by ani ten oddíl pro single ženy nepomohl A p. muzeum ne a ne zveřejnit výsledky DNA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.