Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spadla fotka, duch?

Od: duchd odpovědí: 26 změna:
Ahoj, doma mi spadla 2x fotka jedne mrtvé osoby a nemám z toho dobrý pocit. Vyhledala jsem si, že to nevesti nic dobrého, ale nevíte co známená přesně když spadne fotka s mrtvou osobou? Zítra mám půl dne dlouho cestu a důležitý den, mám z toho strach jako osoba pověrčivá. Dekuju!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x

Když Vám spadne fotka ze zdi, tak to znamená, že ji máte špatně upevněnou.

materialista
hodnocení

4x

Přestože jsem ten nejpřesvědčenější matrialista a racionálně založený člověk, také se mi v životě stalo pár nepříjemných příhod, které mě podobně znepokojily. Dalo by se říci, že všechno se dá vysvětlit, ale i já si tehdy nebyl úplně jistý. Při jednom zimním večeru na chatě jsem do noci pracoval a najednou slyším za sebou zřetelný šramot a kroky. Pak jsem cítil lehký studený průvan (okna byla zavřená) a slyšel jsem spadnout nějaký předmět za mnou. S vyděšením a mrazením v zádech jsem se otočil a nikdo nikde a nic nespadlo. Vůbec mi nebylo do smíchu a navzdory svému založení jsem byl v té chvíli přesvědčen, že mě navštívil "duch". Tak jsem zdvořile pozdravil do prázdné místnosti, poděkoval za návštěvu a poprosil, aby odešel pryč. No a byl klid :) Ale třeba jen venku silně foukalo a průvan se nějak dostal do místnosti a v té chvíli spadla na střechu větev ze stromu, kdo ví... Prostě k osobě na obrázku promluvte a poproste ji, aby Vás neděsila :)

bz*

ten vzduch ovane okolo vás, ten je nejzajímavější, protože vy nic nevidíte ...

normálním lidem nejde nic vysvětlit, protože to je subjektivní dojem.

hodnocení

2x
Kdepak jsi to vyhledala, že to nevěští nic dobrého?
Radši hledej, jak pořádně připevnit obrázek na stěnu.

hodnocení

0x

No tak já patřím také v domto ohledu spíš ktěm racionalistům, ale takové příběhoy, jako vyprávěl výše materiualista, jsem také slyšel. Dobře, řeknete si, jsou věci mezi nebem a zemí... Ale co z toho? Co by taková příhode, o které jste mluvil vy, měla znamenat? Nejčastěji jsem slýchal o tom, že obraz spadl. kdyžten, koho zobrazocal, zemřel, ale to není váš pžípad. Takže i když možně paranormální vysvětlení potenciálně připustím, na vás to nesedí, takže: nevím, co to může snamenat, tedy to neznamená níc a beru pžirozené vysvětlení, prostě byl špatně připevněn a vyviklal se. Ostatně to, že spadl dvakrát po sobě, by mne v tom jen utvrdilo, přostě definitivně přestal držet. Nebo si myslíte, že nějakž duch se bude namáhat, aby natvrdlámu pozorovateli sví varování (a jeké vlastně?) takhle opakoval?

hodnocení

0x

Já vubec nejsem veřící a pověrčivý a na podobné blbosti vubec nevěřím.Ale stala se nám taková věc při které mi trochu mrazí a do dnes to vubec nikdo nechápe.

Jsem částečně zainteresován v jednom starožitnictví.Jednoho dne nám přinesla starší paní staré pendlové závažové závěsné hodiny na zed.Že jsou po manželovi má je doma dlouho nepoužívá a prostě je nepotřebuje.Hodiny jsme vykoupili.Pověsili na zed na volnou šroubovaci skobu a hotovo.Ráno přijdeme a hodiny na zemi rozsekané na několik částí.Skoba netknutá pevná nehnutá že by udržela hodiny ze železa.Drážka na zadní stěně hodin vydlabaná ve dřevě (tak se to dělalo) překrytá tuhým plechem pevně připevněným který se pak věšel do skoby.Plech nepoškozen,nezkroucen držel velmi pevně bez poškození.Hodiny byli zavěšeny dobře, zapadli do skoby jak mají.Nikdo to nechápal...Hodiny prostě nadskočit a vyháknou se ze skoby samovolně to není možné

A finále.Odpoledne přišla paní at se nezlobíme že vubec nemohla spát měla strašné výčitky k manželovi že jeho hodiny prodala a je z toho špatná zda je možné hodiny vrátit.To by vubec nebyl problém ale hodiny byli bohužel jak jsem psal na několik kusu...

Opakuji že na podobné blbosti nevěřím ale tohle...nevím,nevím co si myslet

bz*

Hehe, je to ještě horší nez myslíte. třeba takový Bert Hellinger ...

Tak "věřící" a " pověrčivý" bych takhle v jedné větě nespojoval, to jsou spíše opozita.

U pendlovek hodin se někdy stane, že praskne lanko/sartuna držící závaží pro pohon strojku nebo bití. Závaží je poměrně těžké a nárazem může hodiny strhnout dolů. Pokud ale byly zaháknuté, tak by musely nadskočit což je nepravděpodobné. Většinou se utrhne spodní deska korpusu hodin. Ale člověk si myslí, že byly správně zaháklé, ale nejsou.

hodnocení

0x

Věřím jak tomu co vyprávěl "materialista", tak tomu co napsala "jana". A to s tím spadnutím obrazu mi vyprávěla kamarádka. Zemřela jí maminka a ona se svým bratrem zdědila po mamince barák. Bratr tam už ale dávno bydlel s tou maminkou, nahoře v patře. Kamarádka tu svou půlku začala rekonstruovat a předělávat, tak přespávala nahoře u bratra. A najednou je v noci probudila rána. Byli dva a oba je to probudilo. Ale ani jeden neměl odvahu k tomu, jít se podívat dolů, co se tam stalo. Tak až ráno našli v pokoji ležet na zemi velký obraz. Přesně to samé jako s těma hodinama. Starý obraz, háček nepoškozený a skoba ve zdi netknutá. Takže jediná možnost jak mohl ten obraz spadnout byla, že se prostě sám vysunul ze skoby a spadl na zem. V té době byla její maminka mrtvá asi měsíc. Tak jestli se jí nelíbily ty úpravy...*co*

Tak nám zítra napište, jestli se třeba nedělo něco, co by se dít nemělo. A nemusí to být zrovna nic špatného, může to být třeba i upozornění na něco, čemu se můžete vyhnout, když si dáte pozor. Jo, kdyby si byl člověk jistý...

bz*

Můj známý má kvákací žabu. Projdete, zakváká. Ten dům je plný jakýchsi prapodivných jevů a tak někdy kváká a kváká.

A co má být? Co sem motáte nějakou mechanickou hračku?

bz*

aha asi nevíte jak funguje pohybové čidlo.

"Bzum", jak fungují pohybová čidla ví i malé dítě, ale Vy zřejmě nerozumíte obsahu otázky. Tady se nikdo na nic takového neptal, tak sem nemotejte odpovědi, které nemají s otázkou nic společného. Už Vám to došlo?

Suzy, tak schválně, jak funguje pohybové čidlo?

Nojo, teď mi teprve došlo, jak to tenkrát "bzum" myslel. :-D A já mu ještě tenkrát skoro vynadala. Ach jo...:) Takže se mu tímto opožděně omlouvám.

rorschach*
hodnocení

0x

duch Casper?

hodnocení

0x

Věci mezi nebem a zemí existují. Proč si z nich dělat legraci? Většinou to dělají lidé, kteří se jich nejvíc bojí. Asi je to nějaké znamení, pátrejte, jaké. K tomu účelu se to taky stalo.

To jo, existují. Třeba letadla, balony, vrtulníky a spousta jiných létajících potvor. Třeba ptáci, komáři a jiná všelijaká havěť.

@jenyk: A taky blesk, vítr a jiný věci, na který se sáhnout nedá. Třeba onen zasranej lidskej faktor. Nám jednoho dne spadla ta skleněná koule ze světla rovnou do umyvadla. Pevně zašroubovaná. Explodovala jak granát. Kdybych den předtím neměnil žárovku, považoval bych to za záhadu. Takhle jsem si dobře pamatoval, jak ten skleněnej závit nešlo a nešlo napasovat do keramický objímky. Utáhnout to přes závit nebyl vůbec problém. No a pak se barák otřásal a bylo...

bz*
hodnocení

0x

Nechce, abyste už na něho mysleli, už chce mít klid.

Kněze a vysvětit, pokud revenant neodejde, tak na nějakou faru, tam už poradí.

hodnocení

0x

Pokud slysite zvuk kopyt, tak to bude spis kun nez zebra...cili asi byla spatne pripevnena...

frantik*
hodnocení

0x

V noci mě i manželku v ložnici na patře probudil zvuk, jako by někdo otvíral a zavíral šuplíky dole v jídelně. Trochu vyjukaný jsem se šel po špičkách podívat, jestli to není zloděj. Rozsvítil jsem, nikde nikdo, šuplíky zavřené, dveře zamčené, okna zavřená. Druhý den nám volali příbuzní, že v noci umřel děda. Tak si myslíme, že se přišel s námi rozloučit.

Když nám rodiče hlídali malé děti a my byli v práci, slyšeli kroky na vrzavém dřevěném schodišti. Táta tam vyletěl, že děti nespí a že jim vyhubuje, ale tam nikdo. Šel je zkontrolovat do pokojů, ale spaly jak zabité.

Malá si dělala v pokojíku úlohy a jen tak mimochodem mi potvrdila, že ví, že je v našem domě duch, že ho cítila a i viděla, když dělala psací úkoly, že cosi stálo za ní a koukalo přes rameno. Byla jako malé dítě vnímavá, ale že se toho nebála. Popsala to jako dlouhou světlou průhlednou postavu. Po čase jsme se dozvěděli od starousedlíků, že před námi na tomto pozemku stál starý dům, kde se majitel oběsil.

I já, když jsem byl večer sám doma, udělal jsem si večer pro sebe. Zapálil si svíčku, otevřel lahvinku a popíjel víno a koukal na televizi. Náhle se svíčka začala chvět, jako by byl průvan a přes mě přešel chlad a ochladilo se o 10 °C. To trvalo pár vteřin. Takže asi zase ten duch prošel kolem a byl se mnou. Naštěstí nám neubližoval, jen tu byl s námi. Tak jsme si na něj zvykli. Jak jsme se po pár letech stěhovali, novým majitelům jsme to neřekli, ale ta paní, co bydlela po nás, se tu prý bála.

figurek*
hodnocení

0x

já bych měl taky jednu historku, která ale patří spíš tak leda do Blesku nebo do Aha. Kopili jsme byt na Slovácku, nastěhovali jsme se tam a jednou v noci mě probudila rudá záře, přímo nad mojí postelí. Do smrti budu tvrdit, že jsem ji viděl. Pak jsem se dozvěděl, že před námi v onom bytě bydlela zasloužilá funkcionářka Českoslovanského svazu žen a její nejlepší kamarádkou byla velká šéfka svazu žen, členka ústředního výboru komunistické strany a poslankyně parlamentu, jistá Marie Kabrhelová. Ta k ní jezdila na návštěvy a spávala přímo v tom pokoji a přesně u té stěny, kam jsme si postavili postel.

Paráda, co? Kam se hrabou hrůzostrašné historky o poltergaistech. U nás doma strašila Kabrhelová.

dasa*
hodnocení

0x
Nám zase se vysypal košíček který stál na schodech.Byla jsem v místnosti dole .syn v hořejší místnosti.Slysim hluk.A košík byl pod schodoma vysypany.

hodnocení

0x
Mi spadla jednou garnýž na záclony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]