Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ACH ti sousedi...

Od: slavkaba* odpovědí: 10 změna:

Bydlím v paneláku. Asi už tak pátým rokem jezdím k příteli. V bytě se tedy vyskytuji míň než před tím. Někteří sousedi se začali starat. A to např. takto: od jedné sousedky jsem se dozvěděla, že když jde večer domů tak si už několikrát všimla, že nesvítím. Nedávno jiná sousedka, když jsem šla domů poznamenala - "on tady v tomto bytě i někdo bydlí?" Další sousedka, když mě potkala tak se ptala jestli v tom bytě někdo bydlí. apod jsou to drbny, které to asi rozkecávají po okolí. Nevím možná to zveličuji. A nebo ne? Teď mám strach odjet i na celý týden v kuse na dovolenou.

No a další věc. Staré poštovní schránky jsme mívali uvnitř ve vchodě a na zemi u těchto schránek hned vedle bývala krabice. Když ten leták někdo nechtěl tak ho vždy hodil do té krabice. Teď máme ty malé schránky (poštu listonoška háže z venku) Krabice je pořád na stejném místě tedy z druhé strany. Na schránce mám NEHÁZET LETÁKY např. Když jsem šla do města tak jsem si všimla, že mi distributor do schránky ten leták nehodil. Z města jsem se vrátila asi tak za 2-3 hod a ve schránce jsem měla tento leták asi tak 3x. Stalo se to víckrát. Pokaždé jsem toho distributora neviděla, ale pochybuji že by mi on do schránky házel více stejných letáků. Nechápu když už jde někdo domů a vidí, že mu trčí leták ze shránky a pak otvírá ty hlavní dveře tak proč nevezme ten leták a nehodí ho do té krabice? Nee asi je to pohodlnější ho rovnou hodit mě do schránky. :( A taky se stalo, že jsem ve shránce měla i starý leták. Proč? Je možné tam někde dát nenápadnou kameru? Co by snímala hlavní vchod a k tomu ty schránky? Musí k tomu být povolení?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do bytu si kupte tohle, nebo něco podobného a máte klid, sousedi a ostatní budou myslet že jste doma a hraje vám TV

nedis.cz/...

Letáky neporadím, ale už sem přichytil jednoho roznašeče, jak ze schránek strhává oznámení o nedoručování reklam.

A taky sem mnel stejné letáky, klidně 3-4 x

A co čekáte,? každej na schránce "Neházet letáky"tak co má pak ten chudák dělat z těma ostatníma*smich*

doplněno 18.07.22 19:34:

Levnější a ještě z automatickým zapnutím při setmění

zabezpecovaci-zarizeni.cz/...

slavkaba*
hodnocení

Joo tak tomu rozumím :-D co by pak dělal s těma ostatníma. Ale zase nejednou jsem viděla, že ten distributor mi tam ten leták nehodil, vrátila jsem se asi tak za 2-3 hod... no tak jak jse už psala. Jinak děkuji za typ, objednám si to.

Holt, tak akční sousedka(ky).;)

Přece vás nemůžou nechat neinformovanou, kde, co, za kolik*smich*

A ano na tu kameru musíte mít povolení

ochranasoukromi
hodnocení

2x

K té kameře - to může udělat jen vlastník nemovistosti či správce, pokud k tomu existuje vážný důvod, kterým je např. ochrana soukromí (před vloupáním, poškozením majetku). Vy ale nemáte právo tam tu kameru umisťovat ani vidět kamerové záznamy. Házení letáků do schránky taky není důvod k nainstalování kamery.

ltz
hodnocení

2x
Napište sdělení, aby se nechtěné letáky nevhazovaly zpět do cizích schránek, ale že je k tomu určena krabice vedle. Vylepte to někde vedle schránek, nebo na nastenku, ani se nemusíte podepisovat, radši. Možná ten cvok s tím přestane. Horší by ale bylo, kdyby se vám ztrácela posta.

jendad
hodnocení

1x
Lidé se starají, protože to chtějí koupit. A kdo se zeptá je ve výhodě. Proti sobě mám 4 domy desítky let prázdné, stejně tak prázdné byty v bytovce u rodičů či známých. Dnes nemovitost ztratila primární ulohu bydleni a je v popředí uložení peněz. Proto v žádném případě neočekavam nějaké slevnovani nemovitostí.

Ano, lidi shánějí. Dcera si nedávno koupila byt a zjistila, že na patře kromě ní jsou ještě 4 byty a ve 3 bydlí vlastně příbuzní z jedné rodiny.

slavkaba*
hodnocení

Ti co se mě ptají tak nechtějí koupit. A jen blbě se starají...

jd
hodnocení

0x

Je možné tam někde dát nenápadnou kameru? Co by snímala hlavní vchod a k tomu ty schránky?
A kam někde? Můžeš si tak leda dát fotopast do schránky :)

hodnocení

0x

Slávko, omlouvám se vám, ale na světě je tolik problémů, které mi, nám, komplikují život, vzbuzují nejistotu, obavy a strach. Nějaké sousedky, které neví o čem mluvit, ale chtějí si popovídat mě vůbec nemohou vyvést z míry a donutit k přemýšlení. A pitomé letáky už vůbec ne. Ani jedno mi nestojí za pozastavení, zamyšlení ne tak k řešení. ;) Pan Moravec to řekl moc pěkně: "Jen se nepos*at"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]