Nedávno mne vypadla v ústech plomba.Domnívala jsem se,že mi tam dá zubař novou a nestalo se tak.Místo toho mi řekl, že na stoličce vzadu musí udělat resekci,protože to už s tím nic nejde udělat.To jsou moje první takové nepříjemné zkušenosti.Vždycky mi to nějak co se dalo opravil.Znamená to,že se mám už připravit při každé návštěvě na tento jeho obvyklý zákrok s trháním a nebude už mi plombovat zuby jak jednou toto už začal? Ještě by mne zajímalo,jestli mohu jít na preventivní prohlídku 2x do roka zdarma?
Nebude vždy trhat, neboj. A na kontrolu jen jednou ročně.
dgjhvcb
Chodi se stale 2x rocne a zdarma. 1x je pouze doporuceni pojistoven, ktereho se chytla vetsina zubaru. Nastesti, ja mam poctiveho, na prevenci klade duraz.
Váš praktický zubař patří pravděpodobně do skupiny záchovných stomatologů,tzn. má se pokoušet zachovat co nejvíce zubních tkání,je-li to možné. Pokud to nevyjde, je pro to pravděpodobně důvod. Klidně i na straně pacienta-např.příliš drahé ošetření, výplně...Na preventivku 2xročně,1xročně rentgen.Doporučuju taky investovat 1-2x ročně do návštěvy zubní hygienistky, nejen důkladně vyčistí,ale hlavně vysvětlí správnou techniku čištění, a provádí léčbu a prevenci! onemocnění dásní. Některé pojišťovny částečně na hygienu přispívají.Držím palce,ať zuby drží.
Jestli jste senior, tak 1x ročně. To jsem si zašla na VZP s dotazem, když jsem byla zvyklá 2x ročně. Jinak všechno Vám nevytrhá. Řeší nejdřív ty nejhorší zuby, kde by byl pořád problém. Zásada je udržet schpných zubů co nejvíc. Však se ho ptejte.
Jestli jste senior, tak 1x ročně. To jsem si zašla na VZP s dotazem, když jsem byla zvyklá 2x ročně. Jinak všechno Vám nevytrhá. Řeší nejdřív ty nejhorší zuby, kde by byl pořád problém. Zásada je udržet schopných zubů co nejvíc. Však se ho ptejte.
liska5
Jééé, sorry. Opravila jsem slovo schopných...a ono se mi to zobrazilo znovu celé.
Ano můžete pokud jste pojištěná u zdr. pojišťovny. Na druhou stranu ale stačí o zuby pečovat a nemusíte chodit nikam. Vyhýbat se sladkýmu a kyselýmu a po každém jídle i sladkém a kyselém pití si čistit zuby a žádné kazy mít nebudete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.