Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přijít oblečený na pohovor

Od: daniel6 odpovědí: 17 změna:
V pondělí se chystám na pohovor k brigádě.
Jedná se o administrativní výpomoc na pobočce jedné banky. Myslíte, že je nevhodné, abych přišel v bílé košili a hnědých kraťasech?
Nechce se mi, když má být teplo, nosit dlouhé kalhoty, ale zase nevím, zda to není trapné, přijít tam sic v košili, ale v kraťasech.
Děkuji za názory.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dlouhé kalhoty a hlavně vše čisté

V kraťasech, tak na vedoucího tábora;)

id
hodnocení

1x
Klidně v neděravych džínach, jednobarevných, žadné vyšisováni, nejlépe v černých. K tomu rozhodně košili, ne triko. Vše perfektně čisté.
Kraťasy nééé!

hodnocení

1x

Lidé už opravdu často nemají chování, ani vkus. Protože je to nikdo nenaučil.

Na svatbu ani na kremaci bych nešla naboso, ani kdyby venku byly čtyřicítky. V pátek jsem byla na kremaci bratranci. Černou sukni a halenku jsem měla, k tomu tmavězelené sako. Říkala jsem si - černé punčochy jsou jen pro nejbližší, manželku, dceru...vezmu si tedy tělové.

Přišla dcera zesnulého, 45 let, značná nadváha, mastné neupravené vlasy do culíku. Holé nohy vsunuté do dost rozšmachtaných letních pantoflí. Na sobě modré košilové minišaty s rozparky po stranách. Bylo mi za ni stydno.

Já vím, jdou se všichni rozloučit se zesnulým, ale pěkné a vkusné oblečení to jenom umocní. Tahle paní vypadala, jako když si odskočila z pláže. Nebo od kolotoče. *bzum*Jaga.

Určitý vkus by v sobě měla mít snad každá žena. Ne být přemrštěná, ale vhodně oblečená.

ltz
hodnocení

0x
Jestli vás vezmou, tak stejně na pracovišti budete muset být v dlouhých kalhotech, i když bude 40 st. a celý den. Tak tu chvilku na pohovoru to také vydržíte.

etana*
hodnocení

0x

Pokud tu brigádu chcete, tak kraťasy rozhodně ne. Zda se vám chce či nechce nosit dlouhé kalhoty není vůbec podstatné.

hodnocení

0x

Ještě dodám, žádné džínové oblečení, dlouhé kalhoty, ale ne "rifle".

hodnocení

0x

Pokud se hlásíte na místo, kde budete následně jednat s lidmi, měl byste každopádně přijít slušně oblečený. Tedy tmavé dlouhé kalhoty, pastelová jednobarevná košile, možno s rozhalenkou. Do kravaty Vás nenutím.

Nejdůležitější je první dojem. A když někdo přijde třeba nevhodně oblečený, uválený, je cítit potem apod., - to není na vás, je jasné, že se zaměstnavatel rozhodne v jeho neprospěch a dá přednost někomu jinému.

Tedy opravdu dlouhé kalhoty, slušné oblečení a nezapomeňte na správné chování.

Pokud byste hledal práci myslivce, kombajnéra nebo plavčíka, ty šortky by postačily. Ale na post, o který se ucházíte, jsou skutečně naprosto nevhodné. První dojem dělá mnoho. A dvě chlupaté nohy v šortkách jej zaručeně neumocní. Jaga.

Pokud budete přijat, ty dlouhé lkalhoty se stanou Vašim oblečením i v největších vedrech. Tak si zvykejte.

tomaso
Jako šortky jsou nevhodné pro tu největší podrztasku v celé bance, který zákazníka uvidí tak akorat když pujde na oběd?
Tím neříkám že by v nich měl jít, ale trošku z té pozice děláte něco co není...

@tomaso, jdu někam mezi lidi. Něco od nich chci. /v tomto případě práci/ Tak nevyrazím jako z chaty u lesa nebo vytažená z popelnice. Prostě si těch lidí považuji, chci udělat dojem, tudíž se kvůli nim pěkně obleču. A mně to zvýší sebevědomí. Pěkně bych se ustrojila, i kdybych šla žádat o místo uklízečky. Přece tam nepřijdu hned v dederonové šatové zástěře, místo kabelky plastový kbelík. *ee* Vyjadřuje se tím úcta k ostatním lidem.

Jenže jsou tací lidé, že jim je to jedno. Proto mnohé kvalitní hotely u moře uvádějí, aby hosté chodili na večeři společensky oblečení. Tedy muži v košili a dlouhých kalhotách, ženy v decentních šatech či sukni s halenkou. Píše se to kvůli takovým vidlákům, kteří by byli schopni přijít s ploutvemi na nohou a šnorchlem v puse. Někdo holt ví, jiný se musí učit celý život. A mnohým to stejně není nic platné. *bzum*Jaga.

lee*
hodnocení

0x
Nevím, kolik let je lidem, co již odpověděli. Ale móda je v posledních letech velmi uvolněná a to i na pohovorech. Nic se nemá přehánět. Ani na jednu stranu. Pokud to jsou kraťasy ve smyslu městských kalhot jako se teď nosí, tak je to podle mě naprosto v pohodě. Náš HR business partner tak hodí naprosto běžně. Jasně že je špatně jít v puma kraťasech ala koupací šortky a tričku s nápisem Hawaii. Ale mít kvádro neadekvátně k pozici je taky špatně. A opět tady uslyšíte od lidí 60+ že za slušné oblečení se nikdo nevysměje, ale není to pravda. Přehnaná elegance působí stejně blbě jako tepláky.
etana*

Co je to za nesmysl? Přes 60 mi tedy rozhodně není, ale v kraťasech na pohovor do banky pokládám za porušení dresscode a uchazeč by měl smolíka. Velmi uvolněná móda v tradičně konzervativní firmě, což banky vesměs jsou je prostě chyba. Že to vy nechápete neznamená, že to tak není. Váš HR business partner mi není znám, náš tedy chodí v kvádru a do kraťasů do práce se neobléká ani v pátek. Kdo chce postavení, měl by přemýšlet dopředu a ne podle toho, co se mu "chce nebo nechce".

lee*
@etana Máte evidentně úplně jiné zkušenosti, než já. U nás i top management chodí v džínách, pokud nejde o nějaké super jednání, příležitost... Na den v kanceláři je to v pohodě. Jde o to, co mají lidé v hlavě a ne "na hlavě". A pokud je brigáda v bance šmudlík co někde kopíruje v zázemí papíry, tak asi netřeba chodit v kvádru. A pokud jde o brigádu a klučík má myšlenky srovnané a jediné co by bylo proti firemnímu gustu jsou kraťasy, tak není nic snazšího, než taktně upozornit, že takhle ne. S pochopením, že jde o mladého člověka bez větší praxe. Pokud někdo primárně sortuje lidi podle délky kalhot, měl by se zamyslet sám nad sebou. Pro mě bylo vždy důležitější co mi zaměstnanec nabízí za znalosti, schopnosti... A v tom ostatním si ho mohu vychovat. Vzít si blba v kvádru místo někoho šikovného kdo ujel v dress codu může zas a jenom blb.
etana*

U vás, to je v které bance?

V bance, kde jsem pracovala, se způsob oblékání musel dodržovat. Např. pracovnice u přepážky i v létě musely mít punčochy a ostatní pravidla již výše zde popsaná. Ale je to již 12 roků, nevím, jak v současnosti.

jd

A pred 25 lety jeste dostavaly bankerky "osatne", pak jim to frkli do mzdy...

A my jsme dostávaly poukázky na kosmetiku. :)

hodnocení

0x

Vemte si sukni, udělejte si duhový přeliv, přihlašte se ke třicátémuosmému pohlaví a zmiňte se o nějaké gender organizaci.

Je nová doba a to by bylo, abyste to místo nedostal!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]