Nejste přihlášen/a.
Z dovolením, jenom, nemám žádnou dávku, bála jsem se, tak jsem nešla, vše jsem vydržela v pohodě, mám známé, kteří po 3 dávkách jsou stále nemocní, zahlenění, berou antibiotika, nechci nikomu nic vnucovat, ale je to tak, zbylo plno vakcín, které je potřeba upotřebit, tak bude další dávka,at je to astra,nebo novavax nebo valneva,nebo jiné, je potřeba snížit počet lidí na zemi, tak se to hodí,nepůjdu na žádnou,zjistěte si, než se necháte očkovat,kde je ta pravda.d
Že nedostávají prostor různí excentrici, šarlatáni a jedinci, kteří musejí jít za každou cenu proti proudu, to je v pořádku. Rozumný člověk by se měl řídit informacemi od odborníků, zvláště v tak složité problematice jako je virové onemocnění. Pokud se někdo rozhodne řídit se názory různých alternativců nebo úplných laiků z diskusí, je to jeho problém, ať si věří čemu chce, ale pokud sám šíří po diskusích domněnky či lži, naznačuje to nějakou charakterovou vadu.
Take jsme tri pozadu.Tak myslim ze uz to nebudeme dohanet.Tesne pred vanoci jsme to dostali s zenou na rodinne seslosti.vsichni tam byli ockovani.
akorat jsme tedy vanoce posunuli o dva tydny.Zena nic nejedla zhubla ,pekne ji to seklo.Za to ja jsem pribral ,musel jsem pozdojidat rozpecene cukrovi a ze ho bylo.
Na 4 dávku půjdu z jednoho prostého důvodu, očkování se mi osvědčilo. Až na únavu v prvním dnu jsem neměl problémy a zřejmě to fungovalo, protože covid jsem nechytil. Takže považuju za hloupost nevyužít státem hrazenou špičkovou vakcínu, když evidentně klady převládají nad zápory. Pokud se ale někdo rozhoduje podle diskusních fór, kde převažují různí zbabělci, konspirátoři a machýrci, kteří mají ocelovou imunitu a cituji: "nejsou jako hloupé stádo, které se nechá zastrašit a chodí si píchnout nějaké svinstvo", pak hodně štěstí (jako měl třeba Etzler).
Evidentně se každý stýkáme s jinak smýšlejícími lidmi a máme jiné zkušenosti. Ty zřejmě jsi ten typ s ocelovou imunitou, takže očkování nepotřebuješ, však tě do toho nikdo nenutí. Já sice nejsem senior a moc nemarodím, ale někdy se ta moje imunita chová nepředvídatelně, takže ji raději trochu potrénuju, tím nic nezkazím, spíše naopak (i s ohledem na své rodiče, které navštěvuji).
Ano.
Už to mám za sebou, vše je OK.
Jsou někteří, kteří zde lžou, přestože s tím nemají zkušenost.
Máš pravdu Milane, pro některé tupce, je důležitější sledovat pochybné internetové diskuze a raději věří blábolům, než slovům odborníků.
Taky už mám čtvrtou za sebou a OK.
Tak hodne stesti panove. Budu rad, kdyz po seste davce jeste napisete..
Taky znam par lidi, kteri drive zdravi, po 3 davce jsou uiz pul roku nahromade a nkdo je neni schopen dat do kupy.
Pane Feraxi, nemohu s Vámi souhlasit s textem:, "některé tupce", spíše bych já napsal "některé, s jiným názorem". Jinak s Vaším textem naprosto souhlasím. Včera ukazovali nějako slavnost z "ciziny" a všichni měli roušku, nebo respirátor, mnozí si pro jistotu dělali testy.
Máte však vplánu nechat se očkovat proti úplně každému viru a proti úplně každé mutaci? Očkování nebrání proti šíření viru a vám nijak nepomáhá. V té frekvenci, o které se tu bavíme aby byla nějaký krycí účinek, jelikož tyto viry furt mutují byste se musel/a nechat píchat aspoň 1 za 14 dní proti nějaké mutaci nějakého viru. Přitom ale dochází k oslabení organismu, například se po nějakou dobu nesmí pít alkohol a přetěžovat organismus a může se vám stát že prostě stejně něčím onemocníte, protože organismus v tu chvíli bojuje s uměle vytvořeným nebezpečím, které jste si nechal/a do těla dobrovolně vpravit. A dobrovolně si oslabit imunitu. Celé je to tak absurdní. Proč si lidé nechávají dobrovolně oslabit imunitu? Aby byli časněji nemocní.Co je na tom tak těžkého k pochopení (Pro všechny vítače vakcín)? Je tam přímý zájem mezi lidmi ze zdravotnictví, abyste onemocněli a byli co nejčastěji a co nejdéle nemocní, aby měli dost pacientů a lékaři, nejlépe aby vůbec nemuseli chodit do práce a z pohodlí domova mohli jen zvedat telefony a dávat babské rady na dálku, bez toho aby museli pacienta osobně vidět a dát nechat provést různé jiné testy jako např. na bakteriální infekci. Je to tak zacyklované: čím více vakcín a čím častěji je budou podávat, tím více bude nemocnýcha tím více budou mít farmafirmy zákazníků. Popř. naopak, čím méně se budete očkovat, tím více vás budeme testovat. A zase se na tom živí laboratoře. Případně si honí svou minutu slávy Kubek a spol.
Když u chřipky dělají každoročně aktuální vakciny, tak tady by mohli taky. Mělo by se to dát vyhledat.
Mě ta ordinace na dálku vyhovuje.zavolám obvoďačce,popíšu příznaky, ona po telefonu určí diagnozu, napíše doporučenku na odborné vyčetření kam zavolám, na základě popsaných příznaků určí diagnozu, napíšou léky plus žádanku na další odborné vyšetření , tak volám na další odborné vyčetření, tam dostanu žádanku na COVID test, po absolvování s negativním výsledkem se objednám ... To je velké pozitivum COVID zdravotnictví, odolnější jedince choroba přejde a ti méně odolní volají pohřební službu takže zdravotníky nepotřebuje nikdo
@liska:
Ale chripkova vakcina byla odzkousená a otestovaná není to dobrovolný pokus vynucovaný politickými restrikcemi. Rozdíl je obrovský. Chřipka zdravého člověka nezabije. Nemocného nebo slabého zabít může, to ano. Proti tomu covid zabít může. A když tedy firma vyrábí nevakcínu, tak i tato nevakcína může zabít - už z pouhé logiky že obsahuje spike protejn tedy ten "jed" co způsobuje záněty v těle. A teď se nad tím znovu zamyslete a porovnejte chřipku a cvd, vakcínu proti chřipce a nevakcínu proti cvd. Chřipkový spike nezabíjí, covidový ano. Vážně si chcete nechat nacpat do těla něco co vás může zabít? Tebi správně odpověděla, že je to nesmyslné jednání, protože virus neustále mutuje a než se vakcína vyrobí a odzkouší zda tato varianta není nezávadná existuje už celá řada dalších nových mutací a čeká se která z nich se projeví jako nebezpečnější. Chřipky se ale nikdo nebojí a kdo se nechal očkovat tak jen z pohodnosti. Na chřipku stačí obyčejné vitamíny jako Déčko na posílení imunity. Tak proč očkování pro cvd které může zabít? Pozn. v tomto komentáři jsem mluvil o nevakcíně z toho důvodu, že odborníci lékaři, laboratorní, experti atd. upozorňují, že úmyslně došlo k záměně termínu, aby se tento komerční proukt snadno propagoval. Jenže mRNA experimentální látka opravdu nemůže být vakcína a oni i vysvětlovali proč. Protože funguje jinak. Takže někdo si najednou řekne, že přejmenuje termíny, aby oklamal cílového zákazníka a přesvědčil ho že v tom není rozdíl. Ale on je setsakramentský rozdíl naprogramovat vlastní tělo, aby vyrábělo něco cizího a vůči tomuto tělu nepřátelského. Blíže to detailně vysvětloval Turánek a další experti jak to funguje, je to odborná záležitost a nechce se mi opakovat.
Chripkova vakcina sice je odzkousena, ale presto ma ucinnost tak 50%, ze tu chripku chytnete nebo ne.
Zadnou vakcinu proti chripce jsem nikdy nemel a naposledy marodil pred 30 lety.
Na cvrtou davku rozhodne nepujdu, bo jsem zatim nestihnul ani prvni a nic mi neni. Covid jsem nemel, dle protilatek.
Natlamku jsem mel asi jen sest, za celou dobu, vzdy mi lezel v aute nekolik dni na slunicku, tedy se sam desinfikoval
a nosil jsem jej jen do banky a nekdy v obchode, pak uz ani to ne.
Ano, ale teprve až se budu chtít nechat zmrzačit na vědecký pokusy a na moji životní pojistce mi nebude záležet
Jenyk:
Prokázat by to šlo, kdyby se instituce, které covidové vakcíny vyrábí, zajímaly a braly do studie nezvratné vedlejší účinky - takhle může každý říct: no je to náhoda, nějaká alergie, to se stává, nebo nezvratné bolesti kloubů, to už jste starý, to není vakcínou. Zkuste si přečíst oficiální dokumenty u evropské lékové agentury (najdete na jejich stránkách (("příbalové letáky")), ve kterých stojí, že například vakcíny proti covidu od Pfizeru jsou stále ve fázi experimentu, a až za pár let bude jejich studie dokončena, ovšem jaká studie? Žádné zkoumání výsledků nevidím.
Na coronavirus očkují veterináři desítky let, jen ta varianta je trochu jiná. A že prý není problém tu verzi při výrobě nové vakciny přenastavit. Tohle vysvětloval nějaký imunolog někdy před rokem na ČR Plus..A že prý daleko nejvíc v přípravě vakcíny trvá právě to schvalování, papírování, ta byrokracie. V tom došlo ke zkrácení doby především..
liško, máte naprostou pravdu, ale to bylo tisíckát zveřejněno, stále se najdou někteří, které tomu neuvěří..
Zdravím. Navážu na @pb. Dost mě zarazila informace, že "Na coronavirus očkují veterináři desítky let." Že veterináři znají koronavirus (u některých zvířat ve volné přírodě a některých domácích mazlíčků i psů) už desítky let, vím, že ho v laboratořích už desítky let kontrolují a hlídají, aby se nestal přenosným na lidi, taky vím, že jediná laboratoř u nás (vedená MUDr. S. Pekovou), která už desítky let spolupracuje s laboratoří německou a ruskou zaměřenými právě na koronavirus, vím taky, ale že by se už desítky let zvířata na koronavirus očkovala, to tedy nevím. Naopak vím, že veterináři přesně vědí, že zvířecí korona se na lidi nepřenáší, dokonce se nepřenáší ani ze zvířete na zvíře. Jedinec (řekněme pes) virus "chytí ze vzduchu", je pár dní unavenější a méně aktivní, a po těch pár dnech to zase samo přejde. Naprosto bez následků. Doporučuje se nechat psa těch několik dní v klidu a nenutit ho do velkých výkonů. Rozhodně se psi na koronu neočkují. Proč taky. Možná, že nenažrané americké farmaceutické společnosti namlsané závratnými zisky na vakcínách pro lidi, "něco" chystají i na zvířata, ale rozhodně se nic takového neděje a nedělo desítky let. Ida
Nemám ani první a tak nepůjdu ani na tu čtvrtou a jsem zdráv a žiju.Manželka taky tak.Nenechám se zblbnout farmaceutickýma logama .Až nebude covid tak se půjdete opíchat kvůli něčemu jinému hlavně aby společnosti měli peníze.
Nijak vám nechci odporovat, v žádném případě. Zeť měl takového covida, že si myslel, že umře. A z následků se dostával několik měsíců. Po roce byl na testech a vůbec žádné obranné látky nenašli, že to vypadá, jako by se s virem nikdy nesetkal. Spolu s ním v posteli a v bytě jeho žena a dva synové. Bezpočet testů a obranných látek na rozdávání. Ale na očkování stejně museli, když chtěli do Rakous na lyže. Není to blázinec bez logiky?
smode2 o čem to píšete a k čemu? raději to už nehulte.to bude asi to bzum bzum v hlavě po tom očkování že se ńeumíte vyjadřovat.
Já to chápu tak, že se očkovat přes nátlak nenechal, takže bzum bzum po očkování to asi nebude. Očkovaný nejsem, pokud mě v době šílenství nepustili do nějaké hospody, vyškrtl jsem ji ze seznamu mých podniků. Pokud nějaký zákazník vyžadoval nějaký glejt, šel jsem pryč a on na blacklist. Bylo jich minimum. Takže se Smode souhlasím, u mně dobrý.
Jasně, jsi antivaxer, takže jsi génius. My očkovaní jsme holt duševně slabí. Jenom se divím, když ti tví antivax kolegové dělali demonstrace, tak jsem vyděl tupé ksichty, ožralce, na 3 lidi 5 zubů. Ale tak si ten pocit nadřazenosti s nima užij...
tulakg nikoho neurazil, pouze suše konstatuje co je pravda. Je to známý sociologický jev a je to popsaný problém prosazování moci - manipulace. Každý obchodník je ochotný klamat a mlžit, aby prodal zákazníkovy co nejvíc svého produktu. Kdo těm lžím nalítne a nechá se zmanipulovat davovou manipulací je prostě slabý, protože je oběť manipulace a podvodu, je oběť marketingu. V češtině se na tyto podvodníky zaběhl neurážlivý termín: "šmejdi" - např. energo-šmejdi. Jsou ochotni udělat cokoliv a porušují zákony. O tom že k porušování zákonů, mezinárodních smluv a ústavních práv došlo - víme všichni. Takže ano, slabý jedinec podléhá manipulaci i bezpráví. Přiznat si, že jsem byl oklamán je pro někoho strašně těžká věc, protože se spouží psychické obranné mechanismy.
Oklamán v čem? Těžkých průběhů i mrtvol neočkovaných v okolí bylo víc než dost, z očkovaných měl problém málokdo.. Jestli někdo chce risknout těžký průběh jeho věc, dnes už jsou prakticky všichni otestovaný covidem tak je to asi jedno, spíš jde o možnost cestovat bez testování apd.
Prodělaný covid je jako očkování, holt někdo riskl a vyšlo mu to, někdo riskl a měl pakárnu. A někdo se nechal očkovat a měl problém, ale těch bylo pár kusů z několika milionů.. Statistika hovoří jasně pro očkování, u 4. dávky by to chtělo spíš podle hladiny protilátek jestli je potřeba neob to je zbytečnost.
Jak jsi to dosud zvládl bez vakcin? Od narození bys měl mít nejmíň dvacet různých očkování. Různé trojvakcíny a hexavakcíny a opakovaně na obrnu, tetanus, tuberu, neštovice, záškrt, černý kašel, ...Tohle je O.K., ale při covidovém očkování je humbuk.
Kdoví, co se bude na podzim a v zimě dít, takže teď netuším, co udělám. Pokud se rozjede nějaká vážná epidemie s umíráním, tak asi půjdu, pokud to bude jen takové pochcípávání typu rýma, vykašlu se na další očkování. Nevidím důvod to hrotit. Covidu se nějak moc nebojím, ale to, jak byly ochromeny nemocnice mi tedy dost zkomplikovalo život. Nerada bych, aby se to opakovalo.
Rozhodně ne, 3 dávky stačily a od té doby mám každý den neustálé bolesti hlavy. Zašla jsem to řešit na neurologii a tam si nevědí rady, všechna vyšetření v pořádku, ale nikdy před očkováním jsem toto nezažila. K tomu jsme na jaře několikrát prodělali virózu, což se předtím tolikrát rovněž nestávalo. Každého volba, ale já už raději nikoliv.
Vyhlásili 4. vlnu očkování a zároveň řekli, že nové varianty na protilátky po nemoci kašlou. Tak čím teda chtějí očkovat? Těmi vakcínami, kterých mají plné sklady? Ale ty přece vyvinuli z protilátek, které teď nefungují.
Nejsem antivax, mám 3 dávky, ale tohle už mi opravdu smrdí.
Kde to smrdí? V Čechách, nebo v Evropě? Ve světě? Páč všude se očkuje, někde stále nosí roušky, atd,.
Je každého právo, rozhodnout se, jak uzná za vhodné.
Výrobci vakcín si jsou samozřejmě vědomi této skutečnosti a proto vyvíjejí vakcíny s vylepšeným působením proti aktuálně dominantnímu Omikronu. Vylepšená vakcína od Pfizeru je již ve schvalovacím procesu. Upravit vakcínu a pak ji protáhnout schvalovacím procesem bohužel není otázka měsíce a virus sars-cov-2 mutuje nečekaně rychle, takže zatím v boji s virem taháme za kratší konec. Nicméně je ověřeno, že i na Omikron "stará" vakcína působí natolik, aby člověk neskončil na přístrojích nebo v penálu.
je to složité, moc složité, ale když to zjednoduším, prosím, než se necháte očkovat, něco si o tom zjistěte, at už poprvé nebo potřetí nebo počtvrté,držím palce,dáda.
Pokud proděláte nemoc určitým kmenem, máte proti němu na nějaký čas imunitu (někdy i doživotně). Pokud onemocníte znovu, protilátky vám stihly vymizet, nebo vás nakazil jiný kmen (virus mutuje). Pokud tedy jste naočkován na konkrétní virový kmen, máte velkou šanci, že vás nenakazí, případně jen lehkou formou nemoci. Pokud jste naočkován na jiný kmen (virus již stihnul zmutovat), tak protilátky nezabrání nákaze, onemocníte, ale imunitní systém zareaguje efektivněji (většinou) takže se vyhnete nebezpečnému průběhu nemoci. Že se někdo po očkování nakazil a bylo mu hodně blbě ještě nutně nemusí znamenat, že očkování nezafungovalo, je klidně možné, že mu zrovna zachránilo život.
Tohle nikdo z odborníků na virové nemoci nesliboval, protože nikdo nevěděl, jak bude virus s imunitou interagovat. V začátcích odborníci tvrdili, že je možné (nikoliv jisté) očkováním nebo proděláním nemoci získat dlouhodobou imunitu, podobně jako proti některým jiným virům. To se bohužel nepotvrdilo, imunita proti sars-cov-2 nemá dlouhé trvání. Odborníky překvapila i rychlá mutace viru, což u koronavirů není tak úplně běžné. Prostě nikdo nemá patent na rozum a v začátcích všichni vařili z vody, protože ta nemoc byla nová. Dnes už jsme chytřejší.
Zajímavé. Vloni jsme byli na Rhodosu a roušky jsme viděli jen v hotelové restauraci a v letadle. V krámech ji také někteří měli, na plážích nikdo.
Orion si musi pustit lonske zabery z Thajska, tam to jeste v prosinci nosili bezne vse bylo zakazane.
Takove Filipiny, kde je mnohdy 100% vlhkost a teploty i 40 stupnu C, tam nosi rousky dodnes, turista bez ockovani se tam nedostane a skolaci se uci z domu. Staci si prohlednout par videi. Proste nosit rousky na rovniku u more, toje vrchol stupidity.
Já byl v zajímavé situaci: Když to začalo, v práci jsme byli ve styku s Covid pozitivním, který nás uvedl na hygieně. Po telefonu nás vyzvali k odběru vzorků z nosu. Jel jsem tedy s kolegou v Pick - Upu (malá kabina, v zimě, tedy zavřená okna) na odběry. V autě jsme spolu strávili cca 2 hodiny. On byl po odběrech pozitivní, já negativní. A to jsme ještě nebyli očkovaní. Já mám teď 3 očkování, tak nevím jak s tím naložím...Věk bych na to měl, 63 let.
Hmm, tak to je opravdu špatná zpráva. Pokud se potvrdí, že účinek stávající vakcíny vydrží proti omikronu jen 2 měsíce, tak to potom ta současná vakcína opravdu ztrácí na smyslu. Zvažuju, že s 4 dávkou počkám, až bude schválena vylepšená vakcína.
Včera se na mne přijela podívat moje kamarádka z Děčína. Ona je profesorka na střední škole, manžel je námořník, takže velmi odlišná zaměstnání, ale oba museli být samozřejmě 3x očkovaní. On bývá na moři dva měsíce a pak má zase delší volno a nakazil se na lodi těsně na konci své služby od někoho z posádky, i když jsou samozřejmě také všichni očkovaní. Tak ani nevěděl, že je nakažený a rozjelo se to až doma, kde to od něj chytila i jeho žena. Průběh naštěstí dost mírný, ale oba byli pozitivně a prokazatelně nemocní a v karanténě, i se 3 dávkami očkování. Řekla mi, že oni už na čtvrtou dávku teda nejdou.
Kdo se covidu neboji, ten na vakcínu nejde. A někteří třeba nemají přímo obavu z covidu, ale z případného těžkého zápalu plic, tak ti na vakcínu jdou. Aby si potom nevyčítali, že tomu mohli zamezit. Přes 40 tisic zemřelých je už docela dost.
Mezi osoby zemřelé v přímé souvislosti s covidem byly zahrnuty všechny osoby, které byly pozitivně testovány. Jsou mezi nimi i osoby které zemřely na rakovinu v terminálním stádiu, osoby velmi staré 90+ a ještě velmi chronicky nemocné, kdy už tělo pomalu odchází, osoby po úrazech... Zkrátka všechny osoby, co zemřely a zrovna měly pozitivní test. Takže ve výsledku těch co opravdu zemřeli na covidový zápal plic zdaleka není 40tis. Ale to se nehodí říkat, veřejnost by se málo bála a Borhyová by nemohla s vykulenýma očima varovným hlasem říkat na covid dnes zemřelo tolik a tolik lidí. Zajímavé je, že když to opadlo a byl první den s úmrtím 0, ve zprávách to nebylo.
To jste objevila Ameriku. Samozřejmě, že na covid nejčastěji umírají staří a nemocní, to je stejné jak s chřipkou. Ale je klidně možné, že bez covidu by to ještě nějaký ten rok vydrželi. Když těžce nemocného člověka přejede auto, tak zemřel na přejetí autem, nebo ne? Ještě dodám, že existuje problém zvaný postcovidový syndrom, kterým trpí značné procento lidí, a to i těch, kteří neměli vážný průběh covidu. Na to jste poněkud pozapomněla, že?
Stačí porovnat kolik úmrtí s covidem přibylo a je jasný že "o nic nejde" je nesmysl.. Na druhou stranu tim už ej prakticky každej covidem "otestovanej" a vlnama proočkovanej, tak je další očkování vcelkku zbytečný.. Ale určitě neni od věci změřit si hladinu protilátek a podle toho se rozhodnout jestli očkovat nebo ne.. Celkem jednoznačně rizika covidu jsou řádově horší než rizika očkování.
PB:..."ale to se nehodí říkat." Ano, to se nehodí říkat tak třeba v Severní Korei, snad i v Rusku, nebo u nás před r. 89, jako zamlčovat udaje. A proč by se jako mělo obyvatelstvo strašit? Všechny údaje, opatření, statistiky, o covidu si zveřejňoval každý stát, nejenom ČR. Zveřejňoval je nejenom pro své lidi, ale byla to informace celému svetu. Nebo snad chcete říct, že celý svět se měl chovat jako Sev. Korea? Nebojte se, nic nehrozí.
Orione nevim kdo nema pravdu. Znama od zeny.moc jsem ji nemusel pri kazde navsteve mi vypila par piv ani stamprli nepohrdla. Vek 57 let. Alkoholicka porad se litovala.Mela problemy z jatry tak na doporuceni obvodaka mela 3 davky.Protoze je ryzikova. Pred vanocemi ji odvezli do nemocnice jatra zacinala vypovidat sluzbu. Na prijmu ji testovali v poradku.Lezela tam 9 dni a volal zene jak se ma spatne a ze je porad testuji.9 den ji konecne nasli Covidaka tak se nakazila v nemocnici.Prelozili ji .10 den mela posledni hovor s zenou.Za par dni volala jeji dcera.Bydli 200km daleko z matkou se pochopitelnych duvodu nestykal.Ale byla uvedena jako kontaktni osoba.
Maminka zemrela,kdyz se optala na co na Covid.Ale zena ji rika (znala ji od mala) Mamku odvezli vedela presne datum selhavali ji jatra.A covid do 9 dne nemela. Dcera se o to zacla zajimat .Po novem roku zavolala ze by jedina musela podavat stiznost,presetreni. Je vedena umrti na covid a presto vlak nejeda. Tak to hodila za hlavu.
Samosebou pro ovce to neni pravda.
Jestli vám to věřím či nevěřím je celkem irelevantní, dějí se různé věci, klidně to může být pravda. Váš příběh však nic nemění na tom, že ač se nepochybně nasekají chyby i v covidových statistikách, nikdo je záměrně nefalšuje a těch chyb nebude tolik, aby ty statistiky ztratily na důvěryhodnosti. Pokud bych si musel vybrat mezi "ovcí" a paranoikem, bral bych raději tu ovci.
Bívalý ministr Jan Blatný
My víme, že zhruba 30 procent ze smrti, které vykazujeme, je jednoznačně spojeno s koronavirem. 10 procent, kam patří například i ta autonehoda, je bez spojitosti s koronavirem. Protože opravdu můžete zemřít na něco úplně jiného, včetně citované autonehody. Ve chvíli, kdy se dostanete do nemocnice, je vám provedeno určité vyšetření, třeba CT apod., ale před tím se udělá z nějakého jiného důvodu test na covid. A máte ho pozitivní, takže potom do té statistiky zapadnete A určitě jste nezemřel na covid. Zemřel jste na tu autonehodu. Je to malé procento, ale není to nepravda A potom je 60 procent (lidí), kde je už tato pravděpodobnost velká. Ale není to jediný důvod – máte koronavirus a k tomu třeba nádorové onemocnění.
Jan Blatný
Orione, kopíruji ze stránek ministerstva zdra/... Datová sada obsahující záznamy o úmrtích v souvislosti s onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic. Zahrnuje úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. S ohledem na fakt, že vykazování úmrtí má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování.
Takže opravdu nám tady umřelo 40tis. osob na covid, nebo jsou čísla nadhodnocená? Možná i záměrně. Vy nevíte, jak se kšeftovalo s covidovými lůžky? Že člověk v nemocnici, lhostejno s čím tam ležel, pokud byl pozitivně testován, byl automaticky vykazován jako covidový a nemocnice na něj čerpala od pojišťoven vyšší platby, než za normálního pacienta? Sousedky manžel quadruplegik leže v nemocnici 6 týdnů, 6 týdnů měl pozitivní test a 6 týdnů byl brán jako covidový pacient. Do nemocnice byl převezen preventivně, protože je diyalyzovaný pacient, ale covid mu problémy nedělal, o něm nevěděl.
Sakra ženská vemte rozum do hrsti! Samozřejmě že v netříděných datech z hygienických stanic nezískáte exaktní představu o tom, kolik lidí umírá na covid a kolik "pouze s covidem". Je potřeba pídit se po informacích, kolik lidí končí na jednotkách JIP s diagnózou covid a kolik se z nich vrací domů. Já vám to vyhledávat nebudu, nejspíš by to na vás stejně nezanechalo jakoukoli stopu. Ale koukněte se na tyto grafy, po jednotlivých dnech v nich máte uvedeny počty úmrtí na jednotkách JIP, kam byli lidé přemístěni s těžkým covidem. Třeba se pak chytíte za nos, že lhaním a zlehčováním této zákeřné nemoci nikomu neprospíváte.
covdata.cz/...
covdata.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.