Udivuje mne jedna věc, proč je kolem něj takový rozruch? Občas čtu články, že byl ganius, s tím souhlasím, že po jeho smrti se pořádal doslova hon na jeho mozek, vykázal nějaké abnormality. Já se ptám, vždyť tento vědec byť velmi vysoce inteligentní ale není zdaleka sám, kdo vykazuje takto vysokou inteligenci, je mnoho takových lidí, ale o nich se toho moc nepíše, měly by být také jejich mozky po smrti podrobeny velmi důkladnému zkoumání? Proč se vyzdvihuje a vychvaluje práce Einstein, jakoby těch velmi inteligentních nebylo víc, to mi vadí...
Nikoliv, mnoho takových lidí vskutku není. A Einstein s výzkumem svého mozku souhlasil, protože stejně jako věda zkoumá život u prvoků, ryb, plazů a třeba šimpanzů, může a musí zkoumat i lidský, nevím, co vás na tom pohoršuje. To, že se každý druhý jouda chlubí, jak si udělal IQ test v Blesku a měl 148 (typicky Škromach a podobní exoti), to skutečně nemá s realitou nic společného, spíš s trochu směšným pokusem najít na sobě něco zajímavého.
tebi
Tak já takových lidí znám víc.Jsou vysoce inteligentní, to zas není tak těžké poznat.
etana*
Vážně? A jak to poznáte? Předkládají vám své hodnocení IQ nebo vědecké práce, za které dostali Nobelovu cenu? A vy jim rozumíte? Tak to tedy klobouk dolů.
tebi
Jednoduše, byli nebo jsou to vyučující na univerzitě. Někteří jsou vysoce inteligentní. Nad tím snad netřeba polemizovat ...
etana*
Vyučování na univerzitě nerovná se genialita, tebi. Pěkný víkend přeji.
tebi
Páni, to je snad jasné, předpokládám, že když je někdo profesor, tak snad má IQ na patřičné úrovni. Nebo znáte profesora s IQ 120??
etana*
Ano, znám. Ono 120 není zas tak málo. Celá problematika je složitější než "je chytřejší než já, tak je génius, protože já taky nejsem žádný blbec".
tebi
Já na tu univerzitu chodila a pokud mohu soudit ,tak ti, o kterých mluvím, měli hodně víc než 120) Mám švagra se 144 a že je génius bych tedy o něm fakt neřekla, i když mu to pálí opravdu super..
jd
@etana zastával posty 1. místopředsedy vlády, ministra zdravotnictví, ministra práce a sociálních věcí, v letech 1996–2010 poslance Poslanecké sněmovny a od roku 2010 do října 2016 senátora a místopředsedy Senátu Parlamentu ČR tak to asi pitomec toho typu, co se necha chytit s krabici od vina nebo se sesitem nebude, co myslite )
vite, v Cesku je kazdy expertem kdyz ne na fotbal, tak na politiku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.