Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Švestky trochu kyselé, jak je použít?

Od: postcd® odpovědí: 3 změna:

Jsou celkem kyselé.
Kromě kompotu, zavařeniny, povidel, koláče, napadá vás jak je jinak použít a sníst. Ideálně s minimálním vařením/pečením. Med i cukr máme. Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babajaga

Švestky jsou podle mě spíš podzimní ovoce. Touto dobou nemohou být ještě zralé. Nanejvýš snad nějaké rané blumy či ryngle. U nás jsou klasické švestky dosud zelené a tvrdé. Nevím, jak u vás v zahraničí, ale zřejmě to bude stejné.

Pokud je máte na stromě, nechte je ještě dozrát. Správně zralé švestky jsou takové, že "sa ím řitečky scvrkávajú". To tvrdí Moraváci. Pokud jste je otrhal, nic dobrého z nich nebude. Ta kyselost je nepříjemná. Leda přidat hodně cukru a přesto to nebude ono. Příště se sklizní raději počkat.

Když jsou v září /říjnu/ švestky úplně zralé a vařím z nich povidla, jsou tak sladké, že není třeba přidávat žádný cukr. Všechno má prostě svůj čas. Jaga.

 

ben®
hodnocení

1x
avatar ben
Dobrý den, nechat je na stromě dozrat a sladké je potom jist syrové. Zdravím!
doplněno 16.07.22 17:58: Jo jo, nejsou zralé, tak je necháte dozrat. Ale to už jsem Vám zde psal (přehlédl jste to).

 

hodnocení

0x

Vypeckovat tak, aby zůstaly vcelku (nebo pak spíchnout párátkem), místo pecky oloupanou mandli, ale i bez ní je to dobré. Obalit v huistším těstíčku, smažit ve vyšší vrstvě oleje a menší pánvičce. Horké můžete posypat (skořicovým) cukrem, pro dospělé pokapat rumem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]