Nejste přihlášen/a.
Jsou celkem kyselé.
Kromě kompotu, zavařeniny, povidel, koláče, napadá vás jak je jinak použít a sníst. Ideálně s minimálním vařením/pečením. Med i cukr máme. Děkuji
Švestky jsou podle mě spíš podzimní ovoce. Touto dobou nemohou být ještě zralé. Nanejvýš snad nějaké rané blumy či ryngle. U nás jsou klasické švestky dosud zelené a tvrdé. Nevím, jak u vás v zahraničí, ale zřejmě to bude stejné.
Pokud je máte na stromě, nechte je ještě dozrát. Správně zralé švestky jsou takové, že "sa ím řitečky scvrkávajú". To tvrdí Moraváci. Pokud jste je otrhal, nic dobrého z nich nebude. Ta kyselost je nepříjemná. Leda přidat hodně cukru a přesto to nebude ono. Příště se sklizní raději počkat.
Když jsou v září /říjnu/ švestky úplně zralé a vařím z nich povidla, jsou tak sladké, že není třeba přidávat žádný cukr. Všechno má prostě svůj čas. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.