Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to tedy je?

Od: trezor odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
dopředu vás poprosím a to moc, o nemoralizování situace, zda je to správně morálně nebo špatně a kdo je ten špatný. Děkuji.
S mou dlouholetou kamarádkou (32) se poslední rok změnil vztah. Začali jsme se k sobě vzájemně chovat více intimněji, chování se nám změnilo, způsob jak spolu mluvíme. Ona má zároveň dlouholetého přítele, se kterým (ano), to skřípe. Nedokáže se odprostit, protože celý život žije jen s ním. Já nemám právo tohle soudit, ale zmiňuji to. Cítili jsme to oba, i lidé okolo, že se měníme. Já mám přítelkyni 2 roky, se kterou jsme už ve fázi rozchodu.
A poslední dva týdny byly intenzivní. Před 14ti dny jsme spolu prožili okamžik jakéhosi intimnějšího rázu. Společně jsme se nezvykle osahávali, mazlili, prostě si užívali společné chvíle.
A před týdnem jsme se v opojení alkoholu spolu bohužel vyspali. Bylo to něco intenzivního, oba jsme to chtěli, v ten moment jsme to neřešili, zda je to správně nebo ne. Ona byla v tu chvíli šťastná, říkala, že je to špatně ale že neví co se bude dít. Že tohle dělat nemůže, ale nemůže na mě přestat myslet.
Situaci jsme vzali tak, že se tedy nic nestalo. Tři dny jsme se neviděli, nekontaktovali, do doby, než nastala plánovaná oslava narozenin našich společných přátel. Tam jsme se shledali a dělali, že se nic nestalo. Jenomže já to vydržel hrát asi půl hodiny, poté jsem se od ní odstřihl, jak jsem viděl, že je naprosto v pořádku a vlastně se nic neděje. Nedokázal jsem zůstat v klidu, stále mi to hrálo v hlavě.
Po čase se mě zeptala, co je špatně, tak jsme měli v soukromí debatu, kde jsme se chtěli dobrat toho, proč se to stalo, co se s námi děje a jestli k sobě chováme city nebo jak to tedy vlastně je.
Celou dobu mě osočovala, že je to má chyba, že by to nikdy neudělala. Já v tu chvíli ji držel za ruku a políbil ji, nechala se políbit, zapojila do toho jazyk a poté mě odstrčila a rozplakala se, že to prostě nemůže. Že to bylo kvůli alkoholu, že nejsem ani špetkou její typ, že v tu chvíli se jí prostě jen chtělo, a proto to udělala, že to není tak jak to vypadá, a že ke mě žádné city nechová, že takového člověka nechce. Urazilo mě to.
Na oslavě jsme museli zůstat, takže celý večer proběhl tak, že jsme si byli najednou cizí. Nedokázali jsme spolu držet debatu, aniž bychom dali něco najevo. Mě ranila ty slova, takže to nešlo přemoct. Ona ale držela tu tvář do konce, smála se, povídala si s přáteli a vlastně se nic nedělo.
Někdy okolo půl 4 ráno jsme byli všichni na odchodu a my dva zůstali. V tu chvíli dostala panické ataky, složila se na zem, chtěl jsem volat záchranku. Pak se vzpamatovala, já ji držel, podával ji vodu. Ujišťovala se jestli se spolu nepřestaneme kamarádit, že o mě nechce přijít. Bylo jí neskutečně zle, odvezl jsem ji proto domů. Teď jsme se opět dva dny neviděli ani nekontaktovali.
Nevím proč, mám dojem, že se jen brání skutečnosti a mě proto říká ty věci, jaké pronesla. Přitom ten den, co jsme se spolu vyspali mluvila jinak. Ztrácím se v tom a je mi z toho smutno. Nevím jak to teď bude probíhat. Jaký na to máte názor.
Prosím nemoralizovat, opravdu. Vím, že jsme oba podvedli své partnery, je mi z toho špatně, ani nevíte jak, i když nám to už neklape, ale stalo se a tohle teď opravdu diskutovat nechci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Slečna je lehce hysterická a nechce nic ztratit. Resp. chce mít všechno a druhý ji zas tolik nezajímá. To co Vám řekla, to by mi stačilo k tomu to s ní utnout.Tam byl úmysl Vás zranit, asi abyste se držel dál,... ale abyste byl poruce. Pokud s ní přesto chcete být, tak až si oba vyřešíte svoje doma. Ale nebude to bez problémů.

ltz
hodnocení

2x
Dle mého úsudku tak trochu komediantka. Ona si vás mohla žensky promyšleně připravovat na tu chvíli, aby jste se spolu vyspali. Ale na druhé straně hrala tu jinou, slušnou, věrnou. No a po té, co vám řekla pro vás těch několik nepříjemných vet a hned potom nastane její vstřícné libani, tak co si o tom myslet. Svědčí to o tom, že z její strany směrem k vám, to až tak upřímně nevyzniva. Potom ta její další scénka s omdlivanim, by vám měla také otevřít oči. Jako že od ní nebudete mít moc jasno, jak se kdy ona zachová. Vy se budete spíše trápit.

vyjadrimse
hodnocení

1x

Vyjádřím se jen k jedné větě:

"Ona má zároveň dlouholetého přítele, se kterým (ano), to skřípe. Nedokáže se odprostit, protože celý život žije jen s ním."

A na tom je něco špatného? Na tom není nic nemorálního, nenormálního ani patologického. V každém vztahu jsou občas problémy, otázka je jak je dokážeme řešit a komunikovat. Každý vztah se časem prohlubuje a utužuje i přes nezdary. Zkazit to kvůli jedné zamilovanosti nebo flirtu by bylo bláznovství. Platí v podstatě to co vám řekla, nechce si zkazit dlouholetý vztah. Bylo by to šílenství. Možná se pustila do vášnivých citů, ale to je špatně. Takže i kdyby vám řekla že k vám nic necítí a nebyla to pravda, ospravedlňuje ji výše zmíněná okolnost a jako pomůcka k odpoutání je to dobrý a dokonce vhodný.

trezor
hodnocení

0x
Jine nazory?

etana*
hodnocení

0x

je to klasický příklad kamarádství mezi mužem a ženou, delší doba, alkohol a šup, malér je na světě, postel to kamarádství často pošle do háje. Doporučuji přestat společně popíjet, to jako první. Druhý krok, přenést se přes to, jako by se to nestalo, velmi krátce se domluvit, že o tom nebudeme mluvit, třetí krok, dál se bavit o obecných věcech, ne o vztazích a sexu. A oba se uklidnit, o nic nejde. Moc se v tom nimráte. Jestli budete takto pokračovat, kamarádství skončí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]