Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno vhazujete do komunálního odpadu na sídlišti?

Od: mojepravejmen odpovědí: 13 změna:

Chci se vás zeptat kvůli tříděnému odpadu ti z vás co žijete na sídlišti. Dáváte do papíru i mastné od oleje ubrousy, nebo obaly anebo papíry zašpiněné například od syntetické barvy a jiných chuťovek? A plastové obaly od mastných plastových obalů jako od salátů apod. Protože se mi nechce věřit tomu, že by to někdo myl. A dávat toto vše jako mastné papíry do odpadu s papírama mi přijde příliš. A mýt nějaký blbý plastový obaly od salátů mi taky přijde divný, není to nádobí ale jen odpad a já přece nechci plýtvat teplou vodou a saponátem a časem, který tato činnost zabere neskutečně.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Třídím odpad ,zvedáme vám poplatky
Šetřím vodou, zvedáme vodné stočné
N...t

hodnocení

3x

Do směsného odpadu dáváme málo věcí. Poctivě třídíme, v obci jsou na 3 místech kontejnery, kam donesu vytříděný odpad. /papír, plasty, sklo, kov, BIO odpad/. Nejbližší místo je jen asi 100 m od nás.

Kelímky od jogurtů či salátů nemyju. Dávám je do žlutého kontejneru, stejně, jako igelitové sáčky, lahve od oleje, octa, limonád, vaničky od ovoce, od masa.../od masa to vypláchnu, ostatní ne/. Ta hliníková víčka od jogurtů do směsného.

Mastné ubrousky, pečicí papíry, papíry od salámů apod. dávám do směsného. Do papíru jen čisté papíry. Kromě novin a letáků třeba i sáčky od mouky, krabičky od léků., volební lístky *smich*.. apod.

Starosta měl plná ústa řečí, že kdo bude třídit, dostane slevu. Třídili jsme jak o život. A jak to dopadlo? Letos od července je pro každého z nás /důchodci/ poplatek o stovku vyšší. Lidé, kteří ještě nejsou v důchodovém věku, žádné zvýšení nedostali. To jen báby a dědové. *bzum* Říkám si, že to budu hrnout všechno dohromady. Ale zatím jen žvaním a nemohu se k tomu odhodlat. Nějak jsem si na to třídění zvykla. Jaga.

Lidé by k tomu měli jiný přístup, kdyby se to opravdu odrazilo na platbách. Ale to ne. U nás - čím víc třídíme, tím víc platíme. Kruciš!

hodnocení

0x
Rozhodně to nemeju! Ale do plastu to házím, protože je to plast! Firmy na zpracování odpadu berou velké dotace od státu,tak ať si to na třídírně nasypou do nějaké kádě a umejou si to samy.. Mastné ubrousky hoďte do směsného komunálního.
sall
Mastné obaly do plastu nepatří, stejně jako třeba obaly od chemikálií

mnd®
hodnocení

0x

Netřídím a nebudu.Za 670,-Kč si to můžou třídit samy.Stejně to dělají.Manželce je přes sedmdesát a neplatí nic.Brno.U baráku v nějaké blízkosti krom skla ani kontejnery na tříděnej nejsou a někam kilometr to nosit nebudu.Auto nemám.A slevu za třídění nedávají.

nov
hodnocení

0x

Kolik těch blbých mastných obalů od salátů apod. denně vyprodukujete, že je to taková ztráta času + teplé vody + saponátu? Já tedy plastové obaly od jogurtů atd. umývám. To je zase provokativní příspěvek do diskuze...Když třídit nechcete, nikdo vás nenutí.

taktonevim

Já mám za to, že nutí. Když slyšíme ve zprávách to jak máme všechno dělat, bez nich bez politiků co dělají tenhle programový marketing, bychom si neutřeli ani zadek. Když nebudeme poslouchat, budou nás pokutovat. Nutí. Je možné že někdo nebude mít na pokutu, a pak mu všechno seberou nebo skončí v base. A myslím to smrtelně vážně, protože žijeme v totalitě.

liska5
hodnocení

0x

Třídím poctivě a všecko. A štvou mne lidi, co narvou do kontajneru na směsný odpad sklenice, papírové krabice, petláhve... TS u nás provedly pokus, jak lidi třídí. Toho, co správně patří do směsného odpadu, bylo z celkového množství v sledovaných kontajnerech na směsný odpad snad jen 20%! *alene*Ostatní se klidně mohlo vytřídit, kdyby lidé byli odpovědní! Tenhle směsný odpad TS nedotřiďují a zaváží jím rovnou obří jámu za městem. Tak bude místo za 5 let zaplněná za 1 rok a ta obří skládka se opět bude rozšiřovat... ... Dotřiďují se na páse plasty. Vytahují se např. petky podle barev a lisují do velkých krychlí...

lkjh
hodnocení

0x

Olej ze smažení i ubrouzky do kompostu. Proč to tak dělám? Každé seménko obasuje věčí či menší množsví oléja a když požár zachvátí pole, taky tam nepřijedou popeláři a nebudou to vybírat do popelnic. Kelímky od jogurtů se hodí na předpěstovávání, nevyhazuju.

Jinak taky neumévám co vyhazuju, jenom když je to hodně zašpiněné.

liska5

Ubrousky do kompostu možná, ale na vysmažený olej jsou u nás nádoby.

lkjh

Samozdřejmě že olej můžete sbírat a pak odevzat, pak to někde použíjí k naftě...

tosnadne

Z oleje se nafta nevyrábí :)

lkjh

Ne nevyrábí, to já vím. Text by o míchání. Někde to čas o času vyzkouší... pak zjistí, že trochu ušetří, ale (klasický) motor jim nepoděkuje. Dnes je hodně populizované používání přepáleného oleje u letadel, např. 1:3 olej:letecký petrolej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]