Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné dal brát AD? Co si o tom myslíte?

Od: mladej odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer,
Již přes rok jsem v silně stresujícim zaměstnání které mě neskutečně vysiluje.
Několikrát jsem byl u praktika že trpím únavou a když mi několikrát nic nenašel tak mě odkázal na psychiatrii.
Tam jsem se dozvěděl že za to asi mohou úzkosti a dostal jsem léky Sertralin, beru je asi měsíc a přijde mi že jsem se nikam moc neposunul, i když tam nějaké zlepšení vidět možná je ale to se mi kolikrát stalo i bez léků že jsem měl lepší období.
Říkám si jestli jsem na tom ooravdu tak zle že se musím cpát práškama. Co si o tom myslíte vy? Je mi jasné že to ještě budu muset zkonzultovat s lékařem.
doplněno 06.07.22 21:20: Zaměstnáni v nejbližší době budu měnit, to jsem nezmínil.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

3x
Prvotní příčina bude určitě to stresující zamestnani. Asi je dobře, že jste si našel něco jineho. Tam můžete mít větší klid, třeba i pohodu, dobre kolegy. Pak vám ty potíže ustanou i bez prasků. Vždycky se má odstranit pricina.

hodnocení

2x
Poradila bych se s psychiatrem,který Vám lék předepisuje. Je možné,že když pomine ten stres,nebudete ad potřebovat. Ale taky je možné,že hůř zvládáte zátěžové situace a pak Vám doktor ad možná ponechá a doporučí psychoterapii. Chce to opravdu konzultovat s lékařem,antidepresiva nejsou Paralen.

jirkass
hodnocení

1x

A co chceš přesně slyšet? Bez rodinné anamnézy (bydlíš u rodičů, koníčky, partnerka) a upřesnění zaměstnání?

snad jen, přečti si příbal. leták a zkus snižovat dávku, a pokud tě práce neba, netěšíš se do ní, tak se zamysli nad svou kvalifikací a paralelně hledej, co tě bude bavit, nejspíš to, na co máš talent...

tyjo
hodnocení

1x

Ty jo, ale únava může mít mnoho příčin - jednak ten stres. Třeba vyhoření je typické únavou. Neústále hádky a konflikty když s někým dlouhodobě žijete vás vyčerpá neskutečně. To není důvod pro psychiatrii. A co takhle záněty nebo jiné dlouhodobé onemocnění těla způsobené nezdravou životosprávou, to taky člověka vyčerpá. Co takhle problém se spánkem způsobený špatnou postelí nebo matrací nebo rušícími sousedy? Co takhle soužití s člověkem který vás co dvě hodiny v noci budí? Jaj, to musí být kvalitní spánek a životospráva, ale nic společného s duševním onemocněním to nemá. Lékaři jsou líní vyšetřovat skutečné příčiny, oni jsou rádi, že vám mohou předepsat nějaký lék a mít provizi od farmaceutické firmy nebo se vás zbavit. Jak kdy a jak kde. PS: AD vyvolává závislost. Je možné je vysadit, ale je lépe co nejdřív, protože pak mají vedlejší účinky a bude to mít negativní dopad na vaší psychiku. Je to něco podobného jako s prášky na spaní, je možné brát hypnotika, ale vyvolají závislost, ale lze brát melatonin a vyspíte se a uklidníte. Ten melatonin mimochodem zbavuje stresu, takže doporučuju vyzkoušet před tím než zkusíte AD. Kortizol totiž působí proti melatoninu takže je dobré ho doplňovat.

liska5
hodnocení

1x

Na stres je dobrý Mg+B6 v jedné formuli, bylinky, Guajacuran. Vše v lékárně bez receptu.. Tak tu změnu v zaměstnání konzultuj s tím, co Ti píše ty AD. Že bys je rád vysadi, když příčina pomine. Postupně určitě, ale jak rychle?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]