Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vydáte měsíčně peněz?

Od: deret* odpovědí: 22 změna:
Tak dnes jsem se zhrozil, jaký jsou někteří lidé chudáci - kamarád mi sdělil, kolik měsíčně musí za vše vydat. Takže - nájem=12000, jídlo=5000, hypotéka=4000, dluhy=2000, cigarety=3000, automaty=3000, benzín=3000, děti=6000, manželka=2000. A to je jen základ. Já na něj koukal jak blázen, neuvěřitelné. Proto je taky celý dni v práci, rodinu skoro nevidí, aby to utáhl, a to mu ještě přispívají jeho rodiče. Chudák člověk. Já bych se asi pomátnul. Kolik dáte vy a za co a kde na to berete?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

molly
hodnocení

3x
Nechápu na co platí nájem 12000 a zároveň hypotéku 4000? Pokud řeším šetření je nutné bydlet za 12tis? Není levnější varianta? Dluhy - no comment, buď si kupuji, na co mám a nebo se splátkami musím počítat. Cigarety a automaty, to jako fakt? :-D Fakt chudák člověk, vážně. :-D Polovina těch výdajů je zbytečná. Myslím, že si z nás jen děláte srandu a snažíte se rozdmýchat nějakou hustou debatu

nov
hodnocení

0x

Na dotaz neodpovím. Nemáte v zásobě nějakou pěknou, pozitivní otázku?

doplněno 05.07.22 20:14:

Založte a vydávejte svůj vlastní časopis pro chudé a nemusíte vymýšlet dotazy sem.

poradte.cz/...

deret*
hodnocení

Vždyť jsem napsal pravdu, nechápu, proč mě administrátor bloknul.
nov

Asi ví proč, že vanasi.

inspa*
hodnocení

0x
Běžte si trollit nekam do háje s těma automatama, cigaretama, najmem a hypo současně...
deret*
hodnocení

No ale takhle mi to kamarád vyprávěl.

hodnocení

0x

Slušnost je, že když se zeptáte jak to mají ostatní, tak nejprve nadhodím jak to mám já;)

A až pak se ptám (né kamarád)

deret*
hodnocení

No, já dělám v kuchyni, takže za jídlo nic, bydlím u rodičů, nepiju, nekouřím, jsem sám, ve volnu sedím u počítače nebo sleduji seriály, takže náklady mám minimální.
kveta1

Smutný život. To i náš pejsek je na tom výrazně lépe.

molly
Jak se to prosím stane, že člověk co dělá v kuchyni neplatí nic za jídlo? Během směny, ok. Ale z čeho žijete když nejste v práci? Jíte jen když máte směnu a nebo si jídlo nosíte domů na dny volna? :-o Vás bych chtěla zaměstnávat...
jirkass

A kdyz tak brecis jak jsi chudy, tak proc si ve volnu nezvysujes kvalifikaci anebo si nejdes neco privydelat? Kazda sikovna ruka se dnes hodi.

mimochodem, proc kamarad plati najem a soucasne hypoteku? Hadam tedy ze uziva 2 nemovitosti, je to tak?

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Jsem vdaná, žádnou manželku si s manželem nevydržujeme, takže: manželka = 0,- Kč, hypotéka = 0,- Kč, dluhy = 0,- Kč, cigarety = 0,- Kč, automaty = 0,- Kč. Tak asi tak. Ida

deret*
hodnocení

No a kolik za jídlo?
liska5

Já za jídlo sama 6000,-

mnd®

Sama za jídlo 6 000? Nejste nějaká rozežraná? Kuwa to nedám za dva a to si kupujem na co máme chuť.

fre

To je 200 denně. Nic extra, zvlášť při dnešní inflaci. Dá se ovšem žít mnohem levněji, pokud to někoho baví, jako např. stoupence cs.wikipedia.org/...

Ve stejném duchu je film Bez věcí nad věcí (100 Dinge, 2018).

molly
@mnd Mně by zajímal váš jídelníček, když se neomezujete a jíte za 100kč na den - nemyslím to jako rýpání, ale vážně, jako insiraci. Já to počítám hlavně ze zvědavosti a vychází mi to na 150kč. 200kč mívám když mám ořechy, rybu atp. Já tedy počítám i průměrnou cenu potravin u těch, co mám ze zahrady, protože ty přece taky nejsou zadarmo. Že mám domácí vejce ještě neznamená, že mě nic nestojí. Okolo 100kč jsem když mám hodně luštěnin, zeleninu pouze cibule, mrkev atp.

mnd®

Proč by byla liška rozežraná? Já těch šest tisíc dám za jídlo taky a jsem sama. Kupuji si pokud možno kvalitní potraviny a nemám důvod šetřit. Zatím.

hodnocení

0x

Z Vašeho seznamu se mě týkají cigarety a PHM, za cigára kolem čtverky, za naftu kolem osmičky. Přihodím tak šestku za psy, čtverku alkohol, desítku mé zájmy, koníčky, platby kolem aut. Přítelkyně nula, jede své blues, starám se i o její auta a o barák, ona řeší jídlo, praní, úklidové věci a p. Beru na to tak, že pracuji, zhruba šest hodin denně, na víc nemám čas.

mnd®
hodnocení

0x

Takže - nájem 5,600, jídlo nepočítám to se koupí na co je chuť, hypotéka 0, dluhy 0, cigarety 0, automaty 0, benzín 0,děti 0, manželka ta je k nezaplacení.Utratí i to co nemá.Ještě štěstí že milenka je spořivá.Nepracuju,mám ID tak dostávám peníze od státu a jsem spokojenej.Tak tady na to beru.

hodnocení

0x

Neplatíme: nájem, cigarety, alkohol, drogy, automaty, dluhy, hypotéku, děti /jsou už ve věku 40+/. Takže hned toho zbývá na placení méně. Příjem: 2 starobní důchody.

Chce to si uvědomit, co je pro život nezbytné a co si člověk může odpustit. Jaga.

doplněno 06.07.22 08:36:

Což ovšem neznamená, že pijeme jen vodu ze studny a jíme suché rohlíky. Je dobře si v jídle dopřát, vařit pestře a rozmanitě, ale na druhou stranu neprožrat všechno. To se časem naučí každá rodina, zvláště, pokud je žena dobrá hospodyně.

hodnocení

0x

Kamarád je v naprosto jiné situaci, než jsi ty. Až budeš mít vlastní bydlení, auto, manželku, děti, budeš živit rodinu z koupeného jídla a ne ze zbytků z kuchyně, tak se s kamarádem porovnávej. Teď si užívej svoji téměř nulu. I ty výdaje, co Ti nyní připadají zbytečné - dluhy, cigarety, automaty, tak u Tebe mohou být nahrazeny něčím jiným - dovolená, zájmy, nějaké zájmové kurzy pro děti, rekonstrukce, vybavení do domácnosti, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]