Nejste přihlášen/a.
A kdyz tak brecis jak jsi chudy, tak proc si ve volnu nezvysujes kvalifikaci anebo si nejdes neco privydelat? Kazda sikovna ruka se dnes hodi.
mimochodem, proc kamarad plati najem a soucasne hypoteku? Hadam tedy ze uziva 2 nemovitosti, je to tak?
Zdravím. Jsem vdaná, žádnou manželku si s manželem nevydržujeme, takže: manželka = 0,- Kč, hypotéka = 0,- Kč, dluhy = 0,- Kč, cigarety = 0,- Kč, automaty = 0,- Kč. Tak asi tak. Ida
Sama za jídlo 6 000? Nejste nějaká rozežraná? Kuwa to nedám za dva a to si kupujem na co máme chuť.
To je 200 denně. Nic extra, zvlášť při dnešní inflaci. Dá se ovšem žít mnohem levněji, pokud to někoho baví, jako např. stoupence cs.wikipedia.org/...
Ve stejném duchu je film Bez věcí nad věcí (100 Dinge, 2018).
Z Vašeho seznamu se mě týkají cigarety a PHM, za cigára kolem čtverky, za naftu kolem osmičky. Přihodím tak šestku za psy, čtverku alkohol, desítku mé zájmy, koníčky, platby kolem aut. Přítelkyně nula, jede své blues, starám se i o její auta a o barák, ona řeší jídlo, praní, úklidové věci a p. Beru na to tak, že pracuji, zhruba šest hodin denně, na víc nemám čas.
Takže - nájem 5,600, jídlo nepočítám to se koupí na co je chuť, hypotéka 0, dluhy 0, cigarety 0, automaty 0, benzín 0,děti 0, manželka ta je k nezaplacení.Utratí i to co nemá.Ještě štěstí že milenka je spořivá.Nepracuju,mám ID tak dostávám peníze od státu a jsem spokojenej.Tak tady na to beru.
Neplatíme: nájem, cigarety, alkohol, drogy, automaty, dluhy, hypotéku, děti /jsou už ve věku 40+/. Takže hned toho zbývá na placení méně. Příjem: 2 starobní důchody.
Chce to si uvědomit, co je pro život nezbytné a co si člověk může odpustit. Jaga.
Což ovšem neznamená, že pijeme jen vodu ze studny a jíme suché rohlíky. Je dobře si v jídle dopřát, vařit pestře a rozmanitě, ale na druhou stranu neprožrat všechno. To se časem naučí každá rodina, zvláště, pokud je žena dobrá hospodyně.
Kamarád je v naprosto jiné situaci, než jsi ty. Až budeš mít vlastní bydlení, auto, manželku, děti, budeš živit rodinu z koupeného jídla a ne ze zbytků z kuchyně, tak se s kamarádem porovnávej. Teď si užívej svoji téměř nulu. I ty výdaje, co Ti nyní připadají zbytečné - dluhy, cigarety, automaty, tak u Tebe mohou být nahrazeny něčím jiným - dovolená, zájmy, nějaké zájmové kurzy pro děti, rekonstrukce, vybavení do domácnosti, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.