Nejste přihlášen/a.
Vidím, že z vaší otázky mají ostatní jen srandu, ale je pravdou, že to slunko svítí čímdál ostřeji. Je v tom jistě mnoho vlivů, ale je to faktem, že dříve ta intenzita nebyla tak velká. Pozná se to snadno podle rostlin. Např. my jsme měli do roku 2000 na schodech na západní straně fuchsie a v pohodě. Ovšem pak už to bylo horší a dokonce se jedna jakoby uvařila- prostě fuchsie jsem dala na východ a i tam to bylo čímdál horší, tak už je nemám. Nebo máme na stejném místě asi 50 let bohyšky. Takový polostín - no a v posledních letech mají pravidelně spálené listy. Takže se něco opravdu děje, ale většina lidí je doděšených ze všeho možného, tak tohle bude pro jistotu popírat.
Deret, jsou doloženy případy, kdy z nebe padaly žáby, ryby z oceánu i písek ze Sahary. Odkud a kdy k nám přišly včely a jiná havěť, nemusí to být sršně, o to jsme se nikdy nestarali. Odkud je rčení: Sedm let blahobytu, sedm let bídy? Pohodu střídal hladomor, kdy brambory zhnily, obilí potloukly kroupy, další rok bylo sucho takové, že se neurodilo a znovu byl hladomor. Vždycky bývalo sucho, děště, záplavy, Noe by mohl vyprávět, obrovské mrazy, obrovské množství sněhu. Vždycky to tak bylo. Vždycky. Lidstvo to bralo tak, jak to je, jen chvíli vyřvávalo "Poručíme větru, dešti, kdy má prset a kdy vát"
Archeologové= stále objevují něco, nad čí rozum zůstává stát. Myslím že si vůbec nemůže troufnout odhad, kolik civilizací bylo před nám a kolik civilizací bude po nás. Nebude to ze dne na den, takže klid, žijme tak, jak nejlépe umíme. Chovejme se k přírodě o l lidem laskavě, ať ten život, který máme vyměřen, je co nejhezčí.
Takže nejsem sám...pozoruji to už několik let. Narůstající nesnášenlivost vůči slunečnímu záření. Stačí +15 °C ve stínu, na procházce se do mě opře slunce a mám chuť se někam schovat. Nejde o teplotu jako takovou, ale pálí to nějak...prostě divně. Věřím v racionální vysvětlení, leč neznám ho. Zvažoval jsem případné zdravotní problémy, žádné mě nenapadají. S přibývajícím věkem mají lidé snahu spíše slunce vyhledávat, ale asi budu výjimka.
Chladne stratosféra, otepluje se troposféra.
O změně, např. oteplování klimatu jsme slyšeli? Záleží na tom skrze co slunce svítí. Když je tam halda CO2 , nebo aerosolů a páry nebo jiných výplodů civilizace, něco to udělá, i když nevím, zda právě nelítostný sluneční svit do bíla. Spíš se vrací odraz infračerveného světla od země a od CO2 v troposféře zpět, cik - cak, skleník. A to "noční teplo" souvisí.
Moje květina scindapsus také přestala posledních pár let růst jako dříve. Zatímco jiřiny a chryzantéma dosáhly podivného vzrůstu ke dvěma metrům...
@farm Jestli stačí změna příkladně z 1000 na 1000,5 W/m2 energie slunečního záření dopadajícího na Zemi a je to Game Changer, doba ledová nebo naopak, pak jsme v poněkud velmi křehké existenci, naštěstí náš život je časově nic z hlediska Země, Sluneční soustavy, Mléčné dráhy...
pardon, chybně jsem napsal do jména farm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.