Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se to děje se sluncem?

Od: deret* odpovědí: 23 změna:
Je to čím dál rok od roku horší, ale tento rok je opravdu nemožný. To slunce tak pálí, vůbec se na ním nedá vydržet, i přes kalhoty cítím, jak strašně to pálí. Co se s ním ale děje? Mizí ozónová vrstva, nebo co? Pořád na to nemohu přijít. Na inetu jsou buď ekobláboly nebo konspirační teorie. Ale kde je pravda, co se děje doopravdy, co myslíte?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vidím, že z vaší otázky mají ostatní jen srandu, ale je pravdou, že to slunko svítí čímdál ostřeji. Je v tom jistě mnoho vlivů, ale je to faktem, že dříve ta intenzita nebyla tak velká. Pozná se to snadno podle rostlin. Např. my jsme měli do roku 2000 na schodech na západní straně fuchsie a v pohodě. Ovšem pak už to bylo horší a dokonce se jedna jakoby uvařila- prostě fuchsie jsem dala na východ a i tam to bylo čímdál horší, tak už je nemám. Nebo máme na stejném místě asi 50 let bohyšky. Takový polostín - no a v posledních letech mají pravidelně spálené listy. Takže se něco opravdu děje, ale většina lidí je doděšených ze všeho možného, tak tohle bude pro jistotu popírat.

Slunce má jedenáctileté cykly sluneční aktivity. Minulý cyklus byl nejslabší za posledních sto let. Současný cyklus je silnější nežli předpovědi.
Ovšem sto let je pro Slunce tak nepatrný časový úsek, že nějaký extra výrazný změny nelze očekávat.
Za milion let, spíše za miliardu, to ano, tam už nějaký změny budou.
Takže bych zdánlivé změny Slunce spíše hledal na Zemi a v činnostech člověka.

hodnocení

3x

Se Sluncem se neděje nic. Ale s Vámi ano... stárnete a hůř to snášíte.

hodnocení

3x

Vaše zvetšelé kalhoty se staly průsvitnějšími.

Vaše zvetšelá pokožka již nevytváří tolik melaninu a je tedy citlivější k radiaci ..

pb®
hodnocení

2x
Že se něco děje se sluncem, mi říká kolega už roky. Světlo je divně bílé a pichlavé. Zabývá se amatérskou fotografií, kdy vyvolává fotky ještě po staru pomocí chemikálií. Prý stejný papír, stejná láhev z které dělal vývojku, co před lety vyvolával 5min, posledních pár let je hotovo za poloviční čas. V odborných článcích na WOSu o tom nic nenašel.

Jo, to je to správné slovo - pichlavé.

sall
hodnocení

1x
Mně třeba přijde divné, a všímám si toho poslední 2-3 roky, že největší horko je k večeru. Všímám si toho díky procházkám se psem. Vždy jsme v létě čekali do té 19h a pak jsme vyrazili. Teď se mi zdá, že okolo té 18h začne nejvíc pálit

hodnocení

0x
Se sluncem se neděje nic. To je pořád stejný.

hodnocení

0x

Za cca 4 miliardy let by se Slunce mělo začít rozpínat, až se z něj stane tzv. červený obr a pohltí všechny vnitřní planety včetně Země. Tak možná s tím začalo dřív *zmateny*

Chválabohu, že až za 4 miliardy!
Já jsem se lekl, že už za 4 milióny.

deret*
hodnocení

Ale vždyť je třeba už potvrzeno, že sem proniká africké podnebí, jsou tu africké velké sršně, některé africké nemoci, roztála půlka ledovců atd. To nejni normální?
nox®
Co je normální? Že bude vše po miliony let beze změny?

Deret, jsou doloženy případy, kdy z nebe padaly žáby, ryby z oceánu i písek ze Sahary. Odkud a kdy k nám přišly včely a jiná havěť, nemusí to být sršně, o to jsme se nikdy nestarali. Odkud je rčení: Sedm let blahobytu, sedm let bídy? Pohodu střídal hladomor, kdy brambory zhnily, obilí potloukly kroupy, další rok bylo sucho takové, že se neurodilo a znovu byl hladomor. Vždycky bývalo sucho, děště, záplavy, Noe by mohl vyprávět, obrovské mrazy, obrovské množství sněhu. Vždycky to tak bylo. Vždycky. *hej*Lidstvo to bralo tak, jak to je, jen chvíli vyřvávalo "Poručíme větru, dešti, kdy má prset a kdy vát"

*alene* Archeologové= stále objevují něco, nad čí rozum zůstává stát. Myslím že si vůbec nemůže troufnout odhad, kolik civilizací bylo před nám a kolik civilizací bude po nás. Nebude to ze dne na den, takže klid, žijme tak, jak nejlépe umíme. Chovejme se k přírodě o l lidem laskavě, ať ten život, který máme vyměřen, je co nejhezčí.

lkjhgfd
hodnocení

0x

Důchodci byli včera v nědělu v poledňu u nás na dědině aktivni, bylo cca 27 C. Litali o sto šest. Stařeček se k nam přijel na kole. Na záhumence nejacy pleli. Dalši trhale střešně. Asi to vaši jenom Vám.

hodnocení

0x

Kupte si bílé kalhoty a ono přestane pálit.

lkjhgf

NE, přes černé kalhoty pálí méně, černá zadrží více slunka. Arabové taky nosí černé

proalergiky.cz/...

katerina*
hodnocení

0x
Naše kulička vystupuje do nového 12 500tisicileteho astrálního věku a vyšší tepova frekvence jádra přímo interaguje se sluneční aktivitou, která je víc než divná... poslední dobou...ne?
Na zvířátka se to nevztahuje,bo nedisponují šišinkou mozkovou , která má na svědomí přímo!..vše co jsme

nerentier
hodnocení

0x

Takže nejsem sám...pozoruji to už několik let. Narůstající nesnášenlivost vůči slunečnímu záření. Stačí +15 °C ve stínu, na procházce se do mě opře slunce a mám chuť se někam schovat. Nejde o teplotu jako takovou, ale pálí to nějak...prostě divně. Věřím v racionální vysvětlení, leč neznám ho. Zvažoval jsem případné zdravotní problémy, žádné mě nenapadají. S přibývajícím věkem mají lidé snahu spíše slunce vyhledávat, ale asi budu výjimka. *vezen*

farm
hodnocení

0x

Chladne stratosféra, otepluje se troposféra.

O změně, např. oteplování klimatu jsme slyšeli? Záleží na tom skrze co slunce svítí. Když je tam halda CO2 , nebo aerosolů a páry nebo jiných výplodů civilizace, něco to udělá, i když nevím, zda právě nelítostný sluneční svit do bíla. Spíš se vrací odraz infračerveného světla od země a od CO2 v troposféře zpět, cik - cak, skleník. A to "noční teplo" souvisí.

Moje květina scindapsus také přestala posledních pár let růst jako dříve. Zatímco jiřiny a chryzantéma dosáhly podivného vzrůstu ke dvěma metrům...

burian

Za chvili porostou zase přesličky 60 metrů a v lese poleze brontosaurus :)

farm

Přesličky asi ne, ale lidi. Potkávám stále více štíhlých mladých Pražáků i Pražaček s výškou nad 180cm. Zatímco přebytečnou žirafu už není kam ze ZOO vyvézt, není pro ni místa na Zemi. A prý se už nemohou správně potkávat v přírodě sloni...

hodnocení

0x
Otec mi říkaval že cca před 40-50lety byl docela problém se na slunci pořádně opálit natož spálit. Dnes stačí pár hodin na slunci a člověk je jak paprika. Buď se jedná o nějaký cyklus a nebo změny v atmosféře... Kdo ví..
farm

@farm Jestli stačí změna příkladně z 1000 na 1000,5 W/m2 energie slunečního záření dopadajícího na Zemi a je to Game Changer, doba ledová nebo naopak, pak jsme v poněkud velmi křehké existenci, naštěstí náš život je časově nic z hlediska Země, Sluneční soustavy, Mléčné dráhy...

pardon, chybně jsem napsal do jména farm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]