Nejste přihlášen/a.
Pokud si prohlédnete dějiny, vidíte, že nikde nebyla vždycky jenom pohoda a klid. Není to tak dávno, kdy probíhaly boje v Jugoslávii. Co Hitler? Pod jeho naleštěnými holínkami trpělo plno států. Historie se prostě opakuje. Proč? Lidé jsou nepoučitelní. A když se někde konečně žije klidně, určitě se najde nějaký hňup, který ten klid pokazí.
Já, bohužel, nemusím moc ani ty Ukrajince. V roce 1968 Rusáci vrazili k nám do vsi, aby nás "ochránili před probíhající kontrarevolucí." V centru byla kasárna s českými vojáky a veliký park se vzácnými dřevinami. Bydleli jsme 20 m od zdi parku. Naše armáda se musela odstěhovat, nastoupili ONI.
Chovali se jako zvěř. Většina vzácných stromů šla k zemi, v romantickém jezírku myli své náklaďáky, sochám v parku zuráželi hlavy. Po jejich odchodu byl kdysi krásný park celý vydlážděn betonovými panely, všude kaluže nafty. Tehdy to byl ještě Sovětský svaz, proto tato armáda, která nás "ochraňovala" čítala i ty Ukrajince. A jako dobytek se chovali všichni, bez rozdílu.
Chápu, že nyní Ukrajina trpí. Já trpěla tehdy. Bylo mi 13 -20 v letech, kdy jsem vedle nich byla nucena žít, rodiče mě nikam nepouštěli samotnou. Kamarádky to měly stejně. Protože tyto hordy se potulovaly i po lesích, v polích a běda samotné ženě.
Ukrajině to nepřeju, samozřejmě. Ale pořád mám v hlavě ta léta po 68. Tehdy Sovět, Ukrajinec, Moldavec, Bělorus, Kazach - všechno to byla stejná verbež. A ted se nakonec postaví vlastně sami proti sobě. Co jiného od rozpínavých Rusáků čekat? Jaga.
Nikdy a v žádné zemi nemůže být mír natrvalo. Všechno je to v moci lidí, kteří, kdyby se nikdy nenarodili, udělali by pro lidstvo lépe.
A protože jste moudrá, zkušená žena, dobře víte, že kdyby se Stalinovi podařilo přifařit ČSSR přímo do Sovětského svazu, byli by mezi těmi necivilizovanými hordami i čeští a slovenští vojáci a nikdo by je od rusů a ukrajinců, moldavců a tatarů nepoznal. Nebyli by to slušní, hodní vojáci. Koneckonců, jak vypadaly zámky a hrady po pobytu českých vojsk by mohl vyprávět například zámek v Děčíně, který rusové nafasovali zdevastovaný po českých pétépácích, zámky, kde měla česká JZD skladiště a podobně. Já naprosto chápu, jak to myslíte, tu ránu z osmašedesátého nejde zacelit, ale Ukrajina fakt není Rusko a Česko není o nic lepší. Nadává se na úplatnost Ukrajinců, ale co my? Nejdřív kradli komunisti, o tom, jak vyrabovali a na západ prodávali inventář ze zabavených hradů, zámků a dalších majetků snad víme všichni, po 89 postkomunističtí politici všech barev a poslední skandál Redl je starý pár týdnů.
deret-vidím ty ukrajinský chudáky v luxusních a Hummerům podobných autech stojících na místech pro invalidy(tělesně postižené) před obchodními centry a nemaj za sklem "terčík". Ano jsou tu i chudší ukrajinci, ale z některých se mi chce opravdu zvracet. Podobně to bylo i s čechy v bývalém západním Německu po sametové revoluci, dodnes nás němci nemusí, jakožto i turky. Je to v lidech a částečně výchově v dětství. Každý by se měl chovat civilizovaně ať je, kde je, ale vždy to kazí jen pár lidí ze sta.
My Češi snad musíme mít tohle pomlouvačství v genech. Co mám vypozorováno já, tak luxusnější UA auto vídám zřídka, většinou jsou to běžná auta, občas i dosti stará. A stát UA vůz na invalidech jsem tedy neviděl nikdy, zato CZ bez označení invalida občas ano. Je třeba přestat podléhat iluzi, že jsme něco lepšího než Ukrajinci. Ano, žijeme pod vlivem vyspělé Evropy a máme tu větší pořádek, ale koukněte se, s jakými nešvary tu stále bojujeme. Oni se k tomu také dohrabou a udělají si doma pořádek, až jim ten ruský šmejd vypadne ze země.
Ještě že ten jeden nepřemluví toho druhého. Páč pak by měli všichni stejný názor a to by byla katastrofa.
Už se těším na fotky luxustních aut v ČR, když jich je tolika...
Proč píšete Chernobyl a ne Černobyl? Proč musí trpět můžeme spekulovat, ale nebylo by to hezké. Tak raději ne. Jsou to věřící národ, většinou křesťané, většinou pravoslavní, takže podle jejich víry lze konstatovat, že Bůh zkouší jejich víru. Je to těžký životní úděl pro celý národ. Je nehezké, že západní mocnosti neposlali skoro žádnou vojenskou pomoc na obranu proti těžkým zbraním, protože to co tam poslali němci a američani je takový prd, že to vypadá, jakoby chtěli aby je Rusko zabralo, ale přitom se vyčerpalo vojensky. Je to nehezké. Mají na mnohem víc, ale třeba Německo upřednostňuje obchod s Ruskem než aby tam posílali zbraně, které by dokázali zlikvidovat dělostřelectvo. USA to samé. Rusko má stále dost tanků a natáhnutí toho konfliktu do zimy to vůbec není dobré pro ty lidi v okupovaných oblastech. USA mohlo poslat zbraně s delším dosahem a ve větší četnosti, aby se mohli ubránit okupaci Donbasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.