Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rána do hlavy

Od: pavel88 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat ohledně rány do hlavy.
Dneska jsem šel a jak jsem se ohnul tak jsem se o trám o hranu bouchl.
Nic mi nebylo akorát to občas zaboli nahoře. Bylo to na hoře hlavy cca na středu. Mám strach jestli nemohu krvácet do mozku. Co myslíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No, zde je poradna, nikdo zde nemá možnost stanovit z pár vět Vaši diagnózu, jestli nemáte třeba aneurysma. Ale to už byste asi tento dotaz nepsal.

Ovšem z praxe - já měřím 205cm, kdybych po každé ráně do hlavy o trám umíral, tak se nedožiju ani puberty. Když se člověk zapomene a napálí to fest, tak to zpravidla odnese kůže - protože je to na hlavě, krvácí to fest.

Pokud krev neteče, neřeším, maximálně si vynadám, že už bych se konečně měl naučit ohýbat *smich*

Pakliže chcete mít 100% jistotu, musíte za lékařem.

liska5
hodnocení

5x

Krvácení do mozku sotva, ale pod kůží výron - boule, jak se cvakla kůže o traverzu proti tvrdé lebce. Mozek plave v tekutině, aby ho jen tak nějaké drncnutí nepoškodilo. Když se hodně zatřese úderem do hlavy, tak se udělá špatně od žaludku. Pro otřes mozku je typické následné zvracení. Jestli nezvracíte, vidíte ostře a ne dvojitě a ani Vám nebrní končetiny, tak jste v pohodě. Prostě boule, jakou každý z nás schytal víckrát za život.

mnd®

liska5: to jste dobrej doktor když takhle nadálku vyšetříte pacienta a určíte rovnou diagnozu bez vyšetření.Prostě boule a za dva dny začne kolabovat a podle vás to bude v pořádku.

liska5

Nejsem doktor, jsem tělocvikář s praxí zdravotníka a babička četných sportujících vnuků. S pády na hlavu i údery do hlavy jsem se setkala mockrát a vycházím z popisu:... vztyčil se a bouchnul o trám. Jiné příznaky, kromě toho, že občas to zabolí, nemám...

Napište sám svůj názor na věc, tazatel si vybere. Ví, že pokud bude pociťovat nevolnost, tak se nechá odvézt doktorovi.

mnd®
hodnocení

1x

Okamžitě a rychle volat erzetu a požadovat převoz do nemocnice na výplach mozku CO2.

pavel88
hodnocení

Tak teda pojedu do nemocnice
tebi
Panebože, to se dnes roztrhnul pytel s hypochondry? Nic Vám není! Já se bouchla x krát, pokud nebudete mít mžitky před očima, nebudete zvracet- možný otřes mozku, nikam nechoďte! A nezatěžujte Mudr s prkotinami! Mají toho dost i bez hypochondrů!

Tebi spíše než hypochondr je tazatel-ka troll!

pavelkova
hodnocení

Bouli tam nevidím.
Ale občas to zaboli.

hodnocení

0x

Kdybys krvácel do mozku, tak jsi zmatený, máš problémy s motorikou, trpíš závratěmi, ztrácíš vědomí, atd.

Prostě jsi se praštil do hlavy, Na lebce je minimum svalové tkáně a hned kůže, takže se lehko zhmoždí.

hodnocení

0x

Ještě jste měl štěstí, že to bylo na středu, na čtvrtku by to bylo horší!

Jinak na krvácení do mozku jste hooodně čilej když se ptáte na kompu co se Vám mohlo stát. Maximálně tak lehounkýotřes mozku. Při krvácení do mozku byste taky už mohl být tuhej nebo ve velmi těžkém stavu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]