Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útoky na ruské cíle?

Od: liska5 odpovědí: 97 změna:

Je to dobře, že Ukrajinci někde ostřelují a ničí cíle na území Ruska? Včera asi 40 km od svých hranic. Nemění to pohled na válku, která se dosud jevila jako ryze obranná? Já mám pocit, že si tím UA škodí, i když jsou prý cílem jen vojenské objekty. Rusům to takhle nahrává, té jejich rétorice.

97 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

12x

Obrana neznamená ničit jen to co přeleze přes čáru, ale i to co se tam chystá.

Jde o regulérní válku, rusák může bombardovat celý města a napadený se nemůže bránit že mu na jeho území vyhodí muničák/ dopravní uzly/ rafinerky/ zásobníky paliva/ vojenskou techniku/ kasárna/ odpaliště raket apod.? To je jak v hokeji kdy by jedna strana mohla fauovat podle libosti a druhá by při sebemenším faulu kvičela "napadení vyloučit ze soutěže (česky "napadli jste Putinistát hodíme na vás atomovku")

michalverner
Ten náznak zaujatosti...píšete jak Rusáci likvidují města a Ukrajinci pouze vojenské cíle.
break

Asd1: souhlasím s tebou

nox®

@michalverner Není tato fotografie příliš zaujatá? media.extra.cz/...

michalverner
Nox...zničené město.Nic víc se z fotografie bohužel nedozvím.
nox®
@michalverner A zcela určitě Ukrajinskými nacisty, kterých je na Ukrajině zřejmě 40 milionů a zvládají bombardovat své vlastní cíle i z ruských pozic a zahraničí. Odhady v Mariupolu jsou tak 20-60 tisíc mrtvých, ale koho to zajímá...
michalverner
Nox...z jednoho obrázku zničeného města nedokážu určit ani to o jaké město se jedná natož kdo a proč ho zlikvidoval.Věštecké schopnosti opravdu nezvládám.
nox®
@michalverner Já to chápu, někdo prostě nezvládne dohledat a pochopit i ty nejzákladnější informace.
michalverner
Nox...s tím souhlasím.

ben®
hodnocení

10x
Dobrý den, je to tak správně - je nutné, aby každý RuSS poznal a pocítil, ze nejde o speciální vojenskou operaci (nebo denacifikaci Ukrajiny), ale o válku pana Putina, která je bude bolet. Zdravím!
michalverner
Prosté Ukrajinské obyvatelstvo bez vody a potravin to jistě velice ocení.

Michale, Prosté Ukrajinské obyvatelstvo bez vody a potravin to jistě velice ocení... ale vy to neoceníte.
Zkuste definici Vašeho pojmu Prosté Ukrajinské obyvatelstvo

A kdopak to "prosté ukrajinské obyvatelstvo" o tu vodu a potraviny připravil? A často i o střechu nad hlavou? Nápověda pro retardované: má iniciály V.V.P. a žije v krutozemi na východ od Ukrajiny.

michalverner
Orion...odpovídáte na nepoloženou otázku?
michalverner
Milancukrar...dokáži si představit jak nižší střední třída Ukrajinců přijde o celý majetek,příbuzné,mají hlad a žízeň,ale vše jim je to jedno jelikož oceňují postup Ukrajiny proti Rusku.To,že barák jim sundal Ukrajinský dělostřelecký granát je vůbec nezajímá.

Pane Michale...

Vaše slova kopíruji...Věštecké schopnosti opravdu nezvládám...barák jim sundal Ukrajinský dělostřelecký granát
Takže máte schopnosti, či nikoliv?

michalverner
Milancukrar...nejsem naivní.Domovy lidem ničí jak Rusko tak Ukrajina.

Michale, ...nejsem naivní....nemůžu komentovat, neznám Vás,

Domovy lidem ničí jak Rusko tak Ukrajina.
Jako že Ukrajina bombarduje svoje domy, nemocnice?

michalverner
Milancukrar...tak přirozeně.Když se Ukrajinská armáda poschovavá ve městě.Střílí Rusko do města.
Pokud se Ruská armáda poschovává ve městě tak Ukrajinská střílí také do města.Když si k tomu připočtu to,že na mnohých místech je zákaz vycházení a lidé v těch domech sedí...
To je sice všechno pravda. Ale co se má ruská armáda schovávat v ukrajinských městech? Nemá být ruská armáda v Rusku?
michalverner
Jenyk...situace je taková jaká je,ale nevím nevím jak by vzala rodina z Ukrajiny."Spadl vám barák a zemřelo vám dítě protože jsme stříleli po Rusech.Musíte to pochopit.Ve městě nemají co dělat."
ben®
michalverner - doufám, ze se blíží doba odplaty, resp. doba, kdy začnou speciální ukrajinské diverzní akce v ruSSkych městech (napr. Moskva a její obyvatele by ten strach a hrůzu měli zažít). Zkratka, konečně narušit tu ruSSkou, putinovskou pohodicku a aby RuSS začal krvácet a trpet i doma.
Michale to je pořád stejný.
Spadnul vám barák, protože jste stříleli po Rusech.
To vše pochází z toho, že tam ten rus nemá co dělat. Kdyby hezky seděl doma, tak se nic z toho nestane. To to je tak těžký pochopit?
michalverner
Ben...každý máme jiný názor.Někdo podporuje vraždění a někdo ne.
michalverner
Jenyk...slovní spojení "kdyby seděl doma" nikomu moc nepomůže.
Teď už nepomůže, když rus nesedí doma a roztahuje se všude možně.
Nejlepší by bylo, kdyby si sbalil svých pět švestek a táhnul odkud přišel.
liska5
hodnocení

Kurňa, má takovou obrovskou a na zdroje bohatou zemi a pořád se někam se.e. Tam je co budovat, vyrábět, pěstovat. Né, tam to neprosperuje, protože se musí pořád otravovat a vytlačovat okolní země a zemičky. Prostě tam jsou pořád ve Velké vlastenecké.

michalverner
Jenyk...zase to "kdyby".Poslední dobou velice oblíbené slovo.

michalverner

dnes 10:46 [nahlásit]

Milancukrar...nejsem naivní.Domovy lidem ničí jak Rusko tak Ukrajina.
Michale, tak Vám začínám nevěřit...

Ukrajinci střílí na rusáky a ty tam mají ukrajinské rodiny s dětmi? Kde bere ty informace?

michalverner
Milancukrar...např. Ukrajinské dělostřelectvo odstřeluje Rusy kteří jsou ve městech (tyto informace uvádí jak tisk tak tv).
Jestliže má obyvatelstvo v místech bojů zákaz vycházení (informace opět z tisku i médií) je logické,že granáty dopadají mezi domy kde jsou celé rodiny.
Michale, tak bez kdyby...
Co dělá rus na Ukrajině?
Ať si sbalí svých pět švestek a vypadne.
Proč vůbec lezl rus přes hranice na Ukrajinu?
michalverner
Jenyk...co dělá Rusko na Ukrajině.Na to se musíte ptát jinde.
Ať se sbalí...řeči fajn,ale kde nic-tu nic.
Shodneme se na tom, že Rus nemá na Ukrajině co dělat? Nebo ne?
nox®
@jenyk Je to jako kolovrátek. Věci jsou, tak jak jsou a chudák rus se musel bránit, tak se vydal srovnat pár měst se zemí... Nikdo neřekne nic podloženého, jen kecy a lži. Nejdříve to byla ochrana ruských obyvatel, kterým nikdo nebránil táhnout do háje, pak to byly snahy o výrobu jaderné zbraně, kterou nikdo nevyrobil, pak zase biologické laboratoře, kde měli jasné důkazy, které dodnes nikdo neviděl, že chtěli naváděnými ptáky roznášet viris vraždící jen rusy... A tak pořád dál a dál.
michalverner
Jenyk...ten názor si mám udělat z čeho?
Ze svýho přesvědčení.
Pokud jeden vletí k druhému do domu, tak je obecně něco špatně, že?
michalverner
Jenyk...jistě,něco je špatně,ale já nedokáži posoudit co.

Pan Verner je přesvědčen, že největší hloupost je ta, že Ukrajinci se brání. Kdyby nebojovali, tak je přece mír, to dá rozum. Touhle dobou by už bylo hotovo referendum, kde by se 98% Ukrajinců vyjádřilo pro nehynoucí bratrství s Ruskem. Za prezidenta by tam měli nějakého Lukašenka č.2, který by si ani neuprdnul bez povelení velkého báťušky Putina, no a už by nic nebránilo odvrhnout ten prohnilý západ a začít budovat ráj podle ruského vzoru. Ti hloupí Ukrajinci si šlapou po štěstí.

Michale, tak buď je špatně, že se Ukrajinci brání na svém území, nebo je špatně, že Rus útočí na ukrajinském území?
Nebo to je ještě nějak jinak?
michalverner
Orion...já jsem především přesvědčen,že byste neměl mluvit za druhé.
michalverner
Jenyk...já jen nehodlám odsuzovat chování někoho když neznám celou skutečnost.
Nechci to srovnávat,ale např. já byl 2 roky na internátě.Byl jsem ze slušné rodiny,zakřiknutý,tichý, prát jsem se neuměl,byl jsem jak "blůma".Vždycky mi bylo říkáno abych se choval tak jak chci aby se ostatní chovali ke mě a já to dodržoval.Dali mě na pokoj se dvěma o rok staršíma klukama co chodili na jiný obor a zkrátka jsme si nesedli.Já nepil,nekouřil,nehulil atd..Ti si našli zábavu v tom,že mi kolikrát v noci ve spaní přiletěla facka,pěst při příchodu na pokoj,škrcení,vytrhávaní stran ze sešitů,politá postel,zamykání na pokoji,roztrhané oblečení aj..Snažil jsem se to řešit nejprve jinak.
Řekl jsem to vychovatelce-nic.Tvrdila že se nic takového nemůže dít.Prý přeháním a kluci co to mají dělat jí tvrdí že to není pravda.Vedení internátu-nic.Ty co jsem obvinil prý tvrdí že jsem si to vymyslel-říkala to vychovatelka.Vedení školy-nic.Prý si to mám vyřídit na internátě.Přesunutí na jiný pokoj nelze.Rodiče-nic.To nebude tak strašné to zvládneš.Jsi dost starý si to vyřídit sám.
2 roky jsem to snášel po nocích brečel až mi jednoho dne praskly nervy.Jeden mě chtěl opět před školou škrtit.Podařilo se mi ho náhodně přehodit přes záda na zem a tam jsem ho zmlátil.Dostal jsem ho tenkrát do nemocnice s otřesem mozku a zlomeným nosem.
Co tomu předcházelo nikdo neřešil.Na to nejsou důkazy.Důkaz je pouze to jak mě vyděli že ho mlátím a zpráva z nemocnice.Já byl agresor,surovec,blázen,sígr,gauner...Jeho matka udělala cirkus jaký je její syn chudák.Že nemá otce,vždy byl slušný,sice kouří marihuanu,hrozí mu propadnutí,ale to je kvůli tomu že trpí,jak to škola nebude řešit tak to podá dál...Drby jely rychle.Spolužáci se to dozněděli a ačkoliv neznali toho co mě škrtil začali říkat že bych měl "dostat" protože jsem dostal do nemocnice nějakého chudáka z internátu.Třídní udělal na třídnické hodině besedu kde tvrdil,že není možné abych chodil po škole a agresivně někoho mlátil a šikanoval.Těm co byli proti vysvětlil,že příště mohu napadnout je samotné.Skončilo to tak,že jsem byl vyloučen z internátu a následně mi byl doporučen odchod ze školy.
Jak jsem již napsal.Osobně nechci hodnotit chování někoho když nevím co za čím stojí a co čemu předchází.Svět není pouze černý a bílý.

Michale, PROSÍM, držte se tématu. Děkuji.

Má být Rusák na Ukrajině?

michalverner
Milancukrar...já jen chtěl upozornit na to,že svět není pouze černý a bílý.Proč řešit proč se něco děje a riskovat třeba i své selhání když je jednodušší koukat na přítomnost.
jendad

Je to marný . Rusové jsou vlk a ukrajina červená karkulka . Tak nám to předkládá naše vrchnost a jejich media. A také tam máme na ukrajině své zájmy a rusáci nám rozšlapali bábovičky . Smát se budou čínané

ben®
michalverner - z toho Vašeho příběhu (zpovědi) jsem ještě teď cely uplakany. Už tomu rozumím, proč neumíte rozeznat jasné a bez pochyb černou a bílou, zlo a dobro, agresora a oběť. Proste mate vrozený či získaný alibismus.
michalverner
Ben...1)Mě nešlo o to abyste se dojímal.
2)Máte pravdu.Já nedokážu bez znalosti skutečností udělat závěr.Pokud Vy ano...

Pane Michale, o tom to je poznat "Já nedokážu bez znalosti skutečností" . To se Vám nedaří. Něčemu musíte věřit, nebo se tím nezaobírat.

michalverner
Milancukrar...co tak čtu tak lidé kteří se odmítají zaobírat tímto problémem jsou většinou označováni jako "kolaboranti".Ti kteří mají jiný názor jsou opět "kolaboranti" a tzn. že v pořádku je pouze jeden názor.To tu již kdysi bylo.

Michale,

...že v pořádku je pouze jeden názor...

kde jste vzal tuto hloupost? To šíří jen Ti, co to píšou? Nebo si to jen myslíte?

Takový nesmysl lze napsat o každém názoru. Vám někdo upírá Váš názor?

michalverner
Milancukrar...jak jsem již jednou napsal.Kdo se tímto problémem nezaobírá je označen za kolaboranta stejně jako ten co má na věc jiný názor.
nox®
Kolaboranti jsou nazýváni ti, kteří se nestydí veřejně šířit nepodložené lži, podporují ruský útok na suverénní stát a dokonce mnohdy i přímo podporují vraždění ukrajinského národa. Kdo se problémem nezaobírá, ten nemá potřebu o něm hodiny tlachat v diskuzích.
michalverner
Nox...tak to jste tedy jeden z těch kolaborantů jelikož šíříte dezinformace.
Michale, jaké dezinformace šíří @nox?
nox®
To si moc rád poslechnu. Mimo jiné, ospravedlňuji snad vraždění na Ukrajině?
michalverner
Nox...Kolaboranti jsou nazýváni ti, kteří se nestydí veřejně šířit nepodložené lži, podporují ruský útok na suverénní stát a dokonce mnohdy i přímo podporují vraždění ukrajinského národa. Kdo se problémem nezaobírá, ten nemá potřebu o něm hodiny tlachat v diskuzích.
Zrovna toto je Vaše veřejně šířená nepodložená lež.
nox®
Eee... cože? Jsme ze stejné planety? Co je na mém upřesnění vašeho tvrzení nepodložená dezinformace a lež? Pokud podporujete ruské vraždění na Ukrajině a máte z toho radost, šíříte lži o Ukrajině a obyvatelích a radujete se ze smrti a odkrývání masových hrobů, jste nejspíš kolaborant. Naopak koho problematika nezajímá, nemá potřebu tu tlachat o problému a těžko ho tak tedy nazvat.
007cz
Názor, čest, svědomí, všechno se dá koupit.
euractiv.com/...

Jak se debata uhne jinam, aby bylo o čem psát a druhé napadat...

michalverner
Nox...šíříte lži o Ukrajině a obyvatelstvu-jste kolaborant.
Docela silné tvrzení na to,že se již mnohokrát ukázalo že lež vlastně nebyla lží.Ovšem dnes není problém vše lehce překroutit,že?Stačí např. napsat že šlo o omyl nebo že se jedná o selhání jednotlivce a vše je naprosto v pořádku.
nox®
Měl byste zkusit číst celé věty. A kolik těch pravd se prokázalo jako lži? A kolik těch lží se prokázalo jako pravda? Namátkou si vzpomínám na 100% tvrzení, že Zelenskyj se ukrývá v Polsku, že chystali atomovou zbraň, že v biolaboratořích vyvíjeli zbraň pro zabíjení ruského obyvatelstva, prakticky každý den nějaká nová nebezpečná lež, která měla vpád armády a vraždění tisíců obyvatel ospravedlnit. Ale masové hroby, města srovnána se zemí, vybombardované školy a nemocnice, to není "sorry jako". Pokud někdo lže od rána do večera, záměrně škodí a snižuje morálku, podporuje vraždění, je to lhář a kolaborant. Pokud vycházíme z nějaké nepřesné oficiální informace, můžeme být možná tak uvedeni v omyl.
michalverner
Nox...aha,tak to prosím o vysvětlení.Dočetl jsem se na oficiálních stránkach člena jedné z vládnoucích stran na Ukrajině toto :"...je třeba fyzická likvidace rusofonní inteligence...je třeba všechny postřílet bez soudního procesu...každý člen naší strany ať sepíše seznam ukrajinofobních jedinců...členové protiukrajinských politických stran a organizací nejen proruských ale i prorumunských,promaďarských a protatarských musí být zastřeleni.Ruskojazyčná amorfní biomasa živoucích žaludků...je to stádo jehož počet musí být snížen na 5-6 miliónů individuí."
Přijde Vám to v pořádku nebo se jedná o omyl či selhání jedince,nebo snad moje nepochopení toho co tvrdí?Ukrajinské vládě tyto výroky očividně závadné nepřipadají a jsou tolerovány.
nox®
To asi bude záležet na úhlu pohledu. Já o tom nevím absolutně nic, nečetl jsem to, nevím kdo a proč to napsal. Pokud to není další z lží, budou si to muset kompetentní osoby vyřešit mezi sebou. Ale pokud by se na to člověk podíval z pohledu někoho, komu třeba zmiňovaní vyvraždili rodinu, zničili živobytí, majetek, život, sám byste měl třeba obdobný nazor.
michalverner
Nox... proč to napsal...jedná se o oficiální stanovisko vedoucího představitele tolerované a hojně volené strany na Ukrajině.Jedná se o volební program.
ben®
michalverner - vůbec se netrapte tím, co napsal (údajně, protože jste to četl jen Vy) nějaký “ukrajinsky Okamura” . Dobre víte, jaké zrůdnosti vyplodi u nas členové a příznivci parlamentní SPD. Ukrajinci mají smůlu, ze takové “kokotiny” asi četl pan Putin a rozhodl se to speciálně řešit.
michalverner
Ben...tyto "kokotiny" jsou na Ukrajině tolerovány a podporovány.Nevím o tom,že by někdo z vlády či opozice vyzýval obyvatelstvo k vyhlazování národů či střílením bez soudů.
nox®
A rusů se o to někdo prosil?
michalverner
Nox...o co?

Pan Verner má perfektně zmapováno, co kde řekl nějaký ukrajinský kokot (pokud to není další výmysl), ale že ruští poslanci a další představitelé státu běžně vyhrožují genocidou Ukrajincům a nám na západě jadernými zbraněmi, to se k němu ještě nedoneslo *alene* Začínám být přesvědčen, že tenhle pán je ruský troll a nejspíš se jen baví tím, jak ostatní nadzvedává ze židle.

michalverner
Orion...přesně toto popisuji výše.Jakmile mám jiný názor nebo otázky jsem označen.

Klidně můžete tvrdit, že Země je placatá, že Ukrajina je agresor a Rusko se jen brání, nebo jakoukoli jinou kravinu, to vám přece nikdo nebere, ale musíte se holt smířit s tím, že budete "označen". Tak už to na světě (s výjimkou Ruska) chodí, že lhář je označen za lháře, troll za trolla...

michalverner
Orion...v čem konkrétně lžu?

Michale, můžete dát odkaz na ten rozhovor? Děkuji.

michalverner
Milancukrar...Hledám,ale zkuste hledat také.Třeba budete rychlejší...oficiální stránky strany Svoboda.Nebyl to rozhovor,ale oficiální program strany.Jsem zvědav,zda to tam ještě bude,ale stránku mám každopádně vyfocenou.

Hledat nebudu, páč je jedno, zdali jeden může řekne to či ono, ale to přeci víte z historie.

ben®
michalverner - hledejte vlevo dole .
nox®
Vždyť máte fotku, tak co hledat?
nox®

Tak jsem si dal chvilku práce s nalezením stránek této opoziční vlády a samozřejmě v jejich programu nic takového není. Stejně tak doufám, že to náhlé odmlčení michalverner je pouze dočasného charakteru a ještě dodá zmíněnou fotografii, která původní program potvrdí bez známek nějakého falšování. Nerad bych to vracel k diskuzi ohledně lhářů a kolaborantů. Ovšem jak správně níže poznamenal 007cz, nic se nemění na statusu, že rus na Ukrajině vraždí.

Pan Michal jel na dovču.

Vypadá to, že zdejší rusofilové jsou u svých řídících důstojníků pro pokyny jak pokračovat.

hodnocení

8x
Lekce ze Zmijího ostrova. I Rusy lze přimět ke gestu dobré vůle. Bohužel ale jen přesně mířenou palbou.
liska5
hodnocení

I když s Vámi souhlasím, tak jen malé upřesnění: Hadí ostrov. Zmejá je had.

A pro zajímavost zmije se řekne gaďúka.

ltz
hodnocení

6x
To Rusaci asi nečekali, že Ukrajina se bude bránit i tímto způsobem. Mysleli, že oni budou útočit, nicit, zabíjet a Ukrajinci se budou klepat strachy a jen před nimi ohýbat hřbety.

hodnocení

5x

Tak zatím jsem četl jen nějaké dohady, že prý nějaký ukrajinský oddíl provádí denacifikaci Ruska na jejich území, žádný renomovaný zdroj to ale nepotvrdil. Samozřejmě by to rusáci potřebovali jako prase drbání, za každou raketu dopadlou na ukrajinské území vypálit ukrajinskou raketu rusákům na hlavy. Bohužel Ukrajinci vhodných střel mají velmi málo a musí si je šetřit na obranu.

007cz
03.07.22 22:20
Útoky na ruské cíle?

007cz
hodnocení

5x
Pokud existuje nějaká fotka s nějakými žvásty, co se změní na tom, že Rus vraždí (nejen) na Ukrajině?

navalnij
hodnocení

4x

Jinak než útokem se bránit nelze. Mají jen sedět na zadku zatímco je odstřelují zpoza hranic? Já jsem ovšem nic o útoku na Rusko neslyšel, možná je to tím, že nesleduji zprávy. Vím, že tam občas něco vybouchne, ale podle mě tam působí ruští sabotéři. Takže nevím. Nemají čím to ničit, je můj názor. Pokud by měly, proč by nestříleli ty cíle na frontové línii a nechali se převálcovat v Donbasu?

etana*
hodnocení

3x

Kdoví, jak je to doopravdy, nebylo by to poprvé, co si sami něco zbourají a svádí to v rámci propagandy na jiné. Tohle prostě nemůžeme objektivně posoudit, nemáme informace.

prik

Informací je dost. ČT, Deník N, Fórum 24, Procházková a jiná media atd. Jen za čas vyjde na nebo, že všechno bylo jinak. To už známe z historie.

Nenech nás v nevědomosti, jak to tedy je doopravdy? Povídej, přeháněj.

Někdo nemá informace, někdo je má. někdo věří svým informacím, a jiným nevěří.

...Kdoví, jak je to doopravdy...

To ukáže historie, kdo lhal. Zatím je vidět, jak Rusové lžou.

jendad

Chudáci ukrajinci :- (

Všichni jim jen lžou .

ben®
Mám dojem, ze vzhledem k dotazu, to @etana mysli tak, ze ve své propagandě lžou RuSSove. Snad nám to vysvětli.
To zní logicky. Russák zlikviduje půl milionové město, obyvatele zakope do masových hrobů a ukrajinec shodí jeden barák raketou aby to mohl svést na rusáka. Velmi intelektuálně dietní debata.
"Kdo ví jak je to doopravdy" je takový mentální virus, který se prevléká za kritické myšlení. Ale původem je to strach vidět realitu.
liska5
hodnocení

Na obou stranách jsou určitě nějací kolaboranti. Taky si sem tam někdo něco vlastního letícího sestřelí. Hodně je proruská propaganda... ... Jen ten konec je v nedohlednu.

Povídala jsem si s Ukrajincem, co tu žije několik let a už tu má rodinu. Bylo to krátce po vpádu Ruska na Ukrajinu. Ten by raději Ukrajinu neutrální, ale svrchovanou, nezávislou, nerozdělenou. Ani do EU by podle něj neměla vstupovat, že prý vidí, kolik oprávněných výhrad máme vůči EU my. A vnímá některé nesmysly, co ten přebujelý aparát generuje.

etana*

Ano, Bene, přesně tak jsem to myslela. Copak to není jasně napsané?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]