Nejste přihlášen/a.
..Asi jako my jsme ukradli kus Habsburské monarchie... Aspoň ty Ukrajinky, co tu jsou, nic neukradly. Jen teď jim někdo rozmlátil baráky,...
Po roce 1945 obsadil SSSR ústy Ukrajinské SSR část polského historického území. A do území Ukrajinské SSR začlenil i část historického Ruska. A po rozbití SSSR tato území jaksi zůstala Ukrajině. I když jí ho nadělili ti oškliví bolševici.
Ukrajinská SSR nebyla samostatný stát, plnila rozkazy z Moskvy, takže pokud někdo něco ukradl, ukradli to vládci z Moskvy. A o Postupimské konferenci jste určitě slyšel, rozdělení poválečné Evropy se řešilo právě tam, nikoli na Ukrajině či v Moskvě.
Sedíte si na vedení Voloďo252? Opakuji, o rozdělení Evropy se rozhodlo na Postupimské konferenci, není co vracet. Vy v Rusku se snad chystáte vrátit Kalinigradskou oblast, nebo třeba Karélii a další ukradená území?
Je to jedno, když chce být třeba Litva samostatným suverénním státem a neohrožuje mne, neškodí, tak jim bránit nebudu. Nejsme ve středověku. Rusko je obrovské, má veškeré zdroje. má potenciál k prosperitě, ale neprosperuje. Místo toho otravuje všechny kolem a vysvětluje to retorikou Velké vlastenecké..A ti Litevci si přejí přítomnost vojsk NATO. Máme s nimi družbu, bavíme se o tom. Provokace Ruska je stresují.
Pokud by Stalin "nepřepadl Polsko" - jak by dopadla WWII?
Mimchodem - Poláci do poslední chvíle předpokládali, že přepadnou SSSR po boku Německa ..
Poláci do poslední chvíle předpokládali, že přepadnou SSSR po boku Německa
Tohle nechápu. Mimo téma Rusko - Ukrajina píšete celkem příčetně, ale jakmile přijdete sem, tak z vás padají perly jako z ústřic, jedna lež střídá druhou. Doporučil bych tomuto tématu se vyhýbat v rámci ochrany duševního zdraví, jinak bude nutno posílit medikamenty.
Tak záleží, kde tu historii studujete. Pokud od prolhaných ruských autorů, tak se nedivím těm kravinám, co zde tvrdíte. Nebo snad někdo ze západních historiků tvrdí, že Polsko se chystalo napadnout Sovětský svaz? Prosím o odkaz.
Měla jsem tu několik měsíců Ukrajinky /72 a 53 let/, před pár dny se vydaly na cestu zpátky domů. Říkaly, že blíž než ruština je ukrajinštině polština a prý docela i čeština. Plno slov jsme objevily podobných. Chce to jen mluvit pomalu. Rusky ony mluví stejně dobře, jako ukrajinsky. Že v Kyjevě a velkých městech se mluví více rusky. Ostatně spolu jsme mluvily rusky. Učily se, tak chtěly, ať mluvím pomalu česky... a dost chápaly! Když byly tady na kafi v klubu Setkávání, tak se tam bavily ukrajinsky s ženami z jiných končin Ukrajiny. Otázka je, jak to mají mladší. Tyhle zažily SSSR.
Já pracuji s Ukrajinkami, ale jen občas, tak rozumím málo. Učily se ve škole rusky, ne ukrajinsky. Př. Kartofel je brambor, kartoška je ukrajinsky.
Ano, já si vzpomínám po rozhovoru s Ukrajinkami, že rusky kůň se řekne lošaď. Ale ukrajinsky prý kuóň. Takže je to srozumitelnější, než ruština. Jaga.
Koň i lošaď je v ruštině kůň, stejně jako u nás slova luna a měsíc.
Sěl na dóbra kóňa ...se píše v staré ruské báji. Když dnes mluví o chovu: U nas mnóga lošaděj.
Moje Ukrajinky si první osvojily názvy potravin. Když mne pozvaly na boršč nebo ty jejich placky, tak já přinesla víno a něco k tomu. Brzy to uměly popsat: brambůrky, tyčinky, rybičky...
Pět let jsem jezdil do Győru pro zboží a neznaje jazyka jsem se naučil.Stejně jako německy,polsky,slovenštinou,anglánu.Tak rusája už bude v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.